Najwięcej asyst:
- Cristiano Ronaldo 15 asyst
- Karim Benzema 14 asyst
- Xabi Alonso 10 asyst
- Angel Di Maria 10 asyst
- Mesut Ozil 8 asyst
Tabela po 38 Kolejka Primera División:
Najlepsi strzelcy w Primera División:
Wyróżnienia i nagrody w Primera División:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIETabele w innych ligach Europy:
Wyniki drużyny:
Ogółem: 51 zwycięstw, 3 porażki, 6 Remisów Liga: 32 zwycięstwa, 0 porażek, 6 remisów. Liga Mistrzów: 11 zwycięstw, 2 porażki, 0 remisów. Puchar Hiszpanii: 8 zwycięstw, 0 remisów, 1 porażka.
Wywiad z najlepszym zawodnikiem Królewskich w poprzednim sezonie
Co chcesz osiągnąć w kolejnym sezonie ?
Rozegraliśmy wspaniały rok wygrywając potrójną koronę.W przyszłym sezonie chcemy to powtórzyć.Oczywiście nie mam obsesji na w tej sprawie i przeżyje jeśli to się nie uda.
Jak oceniasz pracę trenera Jose Mourinho ?
Mourinho udowodnił,ze we wszystkich ligach,w których grał,był najlepszy.Zwyciężył Ligę Mistrzów z drużynami z różnych krajów.On po prostu ma mentalność zwycięzcy.To wielka przyjemność pracować z nim w jednej drużynie mam nadzieję,że zostanie w Realu na długie lata.W kolejnym sezonie ma przygotować zupełnie nową taktykę dla Realu.
Jak długo zostaniesz w zespole Królewskich ?
Nie mam zamiaru opuszczać Realu,przynajmniej na razie.Wybrałem Madrytczyków,a nie Barcelonę,gdzie przecież też mogłem grać,a nie bez powodu.Pokochałem atmosferę Madrytu,ludzi którzy tu żyją.Chciałbym podpisać kontrakt z Realem na kolejne 10 lat i być może właśnie tu zakończę karierę.Gdybym dostał propozycje z Barcy nie zdecydowałbym się.Pieniądze nie są najważniejsze.
Co myślisz o nowych zawodnikach,którzy pojawią się w Realu Madryt w nowym sezonie ?
Rozmawiałem już z Mou o tym.Prawdopodobnie klub nikogo nie pozyska,ale ta informacja nie jest jeszcze potwierdzona.W przeciwnym razie będę im pomagał w miarę moich możliwości.
A teraz najważniejsze pytanie.Jakim cudem zdobyłeś 47 goli w jednym sezonie.To trochę mniej niż rok temu.
To przede wszystkim zasługa moich kolegów z drożyny.Ja tylko wykańczałem akcję.Tak więc drugie już z rzędu Pichichi to ich zasługa.Trzeba powiedzieć,że jak w żadnej innej drużynie,wszyscy w Realu grają na mnie i ja po prostu staram się ich nie zawieść.
Jak sądzisz-w przyszłym roku pobijesz swój rekord ?
Będzie ciężko,ale oczywiście spróbuję.Muszę być bardziej skuteczniejszy (śmiech).
Dziękuję za wywiad i powodzenia w kolejnym sezonie.
Dziękuję i dowiedzenia.