Dział Ogólny > PES 2011

Rzuty wolne CPU

<< < (8/12) > >>

Nederland:

--- Cytuj ---Co to za opcja...? (jak się nazywa po Ang.)
--- Koniec cytatu ---

To nie jest czasami Reset Prevention?

--- Cytuj ---Apropo tych nie odwzorowywujących umiejętności wykonywania rzutów wolnych. To grałem sobie z Barceloną na wyjeździe czyli mieli wysoką formę i np. taki Messi tam miał 103 miał 2 wolne z tak około 23metrów nie trafił żadnego, a taki zawodnik np. Sportingu Gijon w pierwszej próbie już strzelił i to samo tyczy się innych graczy o podobnych możliwościach trochę to dziwne.
--- Koniec cytatu ---

Messi nigdy nie wykonywał dobrze wolnych.

Artur 7:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE1) Nie doczytałeś: "Za to ten drugi, teoretycznie słabszy, trafia w takiej sytuacji 3 gole na 5 prób." To ile mam jeszcze trenować? Od wersji ISS 98 trenuję:) Weź jakiegoś zawodnika z siłą strzału powyżej 95 (umiejętność wykonywania rzutów wolnych jest nieważna, może być i 99) i spróbuj strzelić z 22 metra.

2) Styl ma kolosalne znaczenie. Zupełnie inaczej piłka leci. Np styl Ronaldo (ale we wcześniejszych wersjach) miał jakąś taka fenomenalną cechę, że mimo silnego strzału piłka dość szybko spadała. Stylem Beckhama zrobisz z bliska piękny lobik, ale z dalszej odległości już tak fajnie nie jest, bo piłka leci dość wolno, więc bramkarz zdąży wybić.

--- Koniec cytatu ---
Wiadomo że przy zawodniku z silniejszym uderzeniem, trzeba obrać mniejszą moc strzału... Mogę wziąć R.Carlosa, Gerrarda lub Adriano, obczaję na treningu jak nimi strzelać z bliskiej odległości, dodam strzałke w duł i w końcu strzele. Proste, tobie lepiej strzela się w stylu Beckhama mi w sumie też... Z takich technicznych stylów dobre są jeszcze Alexa Del Piero i Nakamury...

Nederland - Dzięki, dobrze wiedzieć...  

Orion99:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEWiadomo że przy zawodniku z silniejszym uderzeniem, trzeba obrać mniejszą moc strzału... Mogę wziąć R.Carlosa, Gerrarda lub Adriano, obczaję na treningu jak nimi strzelać z bliskiej odległości, dodam strzałke w duł i w końcu strzele.

--- Koniec cytatu ---

To proponuję questa:

1) wchodzisz w edytor i tworzysz piłkarza
2) siła strzału - 99 (pozostałe statystyki obojętne - sam wybierz)
3) styl bicia rzutu wolnego - 1
4) odległość do 23 m od bramki
5) strzał ponad murem (nie obok i nie pod)
6) kiedy obczaisz daj mi znać (obczaisz, czyli zaczniesz strzelać celnie z regularnością 1 na 10 prób)

Możesz oczywiście próbować przy strzale kierunku w dół, ale to nic nie da, bo zawsze tak wykonuję bliski rzut wolny.

Tak trochę złośliwie dodam, że póki się nie spróbuje, to wszystko jest proste. Np rekord w biegu na 100 m niezwykle łatwo pobić. Wystarczy tylko przebierać nogami. Raz lewą, a raz prawą i dawać długie susy, żeby nie zajęło to więcej niż 9,5 sekundy :)

Artur 7:
O.K.
Orion zrobie takiego playera jak mówisz i jak strzele chociaż raz, to dam ci od razu znać... Tylko będziesz musiał uwierzyć mi na słowo... :)
A co do rekordu Bolta, to wiesz, dobrze mówisz że do póki się nie spróbuje to wszystko jest łatwe, a ja ci powiem tak: wszystko jest trudne, zanim staje sie łatwe... Pzdr. i do usłyszenia. :)

Nederland:
Jak strzelisz takim zawodnikiem lżej, to walniesz w mur, ergo - Orion ma rację.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej