Dział Ogólny > PES 2011

Rzuty wolne CPU

<< < (10/12) > >>

Artur 7:
No Orion, troszke lipqa z tym że nie da się replay'a zapisać, bo tak to musisz wierzyć mi na słowo, a ja wiem że pewnie nie dowierzasz jak i inni którzy mówili że się nie da... Ale jestem zadowolony i wiem że mi się udało... :)

Orion99:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEWystarczy nakręcić wszystko Frapsem, HyperCamem bądź podobnym programem.

--- Koniec cytatu ---

Nie ma potrzeby. Spróbowałem sam i faktycznie jest to możliwe. Procentowa ilość goli zdobytych w ten sposób jest krótko mówiąc nędzna, ale skoro jest to możliwe, tzn, że można  faktycznie wytrenować, a to właśnie kwestionowałem.
Zdaje się, że kiedyś można było wymusić szybsze opadanie piłki trójkątem (gram padem, więc klawiaturowe symbole odpowiednich przycisków są mi obce), potem R2. I tak właśnie wykonuję te rzuty wolne. Kierunek po skosie w dół, plus R2 (zresztą jeśli się nic nie zmieniło, strzał z akcji wraz z R2 jest precyzyjniejszy). Spróbowałem bez R2 i trajektoria lotu już nie jest taka płaska. Zatem tak jak wspomniałem - dalej mam z tym problem, ale już wiem, że rzecz jest wykonalna.

MaTX:
Ja dalej nie ogarniam. Robię wszystko jak należny piłka leci w okienko mimo tego bramkarz zwyczajnie podchodzi i piąstkuje piłkę za bramkę. Szkoda, że nasz bramkarz nie ma tak nabytych umiejętności :(

Orion99:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEJa dalej nie ogarniam.

--- Koniec cytatu ---

Bo strzelasz na wprost bramki, gdzie bramkarz stoi blisko środka, więc zdąży  się ruszyć, a nawet wybić. Jeśli ustawisz rzut wolny bardziej z boku, to bramkarz będzie krył dalszy słupek, a bliższy jest pusty i szansa wzrasta. Jeżeli strzelasz na wprost bramki, to prócz tego, że musisz strzelić idealnie w pionie, to jeszcze w poziomie musi być rewelacyjnie, czyli gdzieś w okolicach słupka. No i szansa na zmylenie bramkarza mocno podkręconą piłką jest mała - silniejszy strzał na tak krótkiej odległości nie zdąży się wystarczająco podkręcić.
Na pocieszenie powiem, że rzutu wolnego na wprost nie udało mi się jeszcze zakończyć golem, ale też za wiele nie próbowałem i chyba podczas meczu w ogóle nie będę próbował. Dużo łatwiej będzie po prostu wziąć kogoś ze słabszym strzałem.

NexaT:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEJa dalej nie ogarniam. Robię wszystko jak należny piłka leci w okienko mimo tego bramkarz zwyczajnie podchodzi i piąstkuje piłkę za bramkę. Szkoda, że nasz bramkarz nie ma tak nabytych umiejętności :(

--- Koniec cytatu ---

A grasz na klawie, czy padzie? Jak na klawie, to ja robię tak:

Rzut wolny hmm... 20-25m? Załóżmy, że jest to rzut wolny z lewej strony. Bierzesz kamerę w przeciwną stronę, niż strzelasz. Czyli ty wkręcasz w prawo, kamerę bierzesz ciut w lewo. Klikasz A (około pół) + E i strzałka w prawo. Wtedy piłka się tak fajnie zakręci, i idealnie w okienko. Jak nie kumasz to mogę nagrać filmik.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej