Autor Wątek: Manchester City F.C. by MattMiz | Zamieszanie w okól Xabiego.  (Przeczytany 23952 razy)

Offline MattMiz

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 27.06.2011r.
Odp: Manchester City F.C. by MattMiz | Podsumowanie sezonu 2010/11 i transfery!
« Odpowiedź #100 dnia: Lipiec 06, 2011, 15:19:07 »
Który może grać jako defensywny pomocnik i u mnie spisuje się dobrze.

Mistrz! Mistrz! Nasz TS!
REJESTRACJA lub LOGOWANIE - The Potters by MattMiz!

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Na forum od: 26.05.2009r.
« Odpowiedź #101 dnia: Lipiec 06, 2011, 15:23:40 »
Gratuluję mistrzostwa kraju;] Tevez i Barrios kapitalnie się spisali, nie sprzedawaj ich, chyba, że naprawdę dostaniesz niezłą ofertę;] Silva miał aż 25 asyst :o dobry jest.
Hah, Toure w Lechu;p

Offline Douglas

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 14.12.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #102 dnia: Lipiec 06, 2011, 15:31:09 »
Hehehe Klopp w szaliku Borrusii a z tego co mi wiadomo to przecież u cb trener Man City. I jeszcze ta tarcza co trzyma ją Klopp. Lepiej wykasuj to zdjęcie. Co do kariery to nie tylko mecze są najważniejsze ale takze wywiady oraz filmiki z meczu. Transfery do kitu wręcz nieprawdopodobne:

Dzeko do Ajaxu, Toure do Lecha heheh ale ten PES dziczeje! Tam przy Jo jest mały błąd: Geona a powinno być Genoa

Pozdro wpadnij też do mnie!!

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #103 dnia: Lipiec 06, 2011, 17:39:41 »
zdobyłeś mistrza, a pomimo to przemaglowałeś skład. teraz życzę głównie sukcesu w CL

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #104 dnia: Lipiec 06, 2011, 19:09:38 »
ładne podsumowanie i gratuluję mistrza
masz naprawdę dobrych napastników 2 twoich na najlepszych miejscach i do tego Silva z asystami
Yaya Toure w Lechu i to za taką kwote nieźle

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #105 dnia: Lipiec 06, 2011, 19:16:33 »
Gratuluję zdobycia Ligi. Widać robisz transfery podobnie jak w realu szejki, szastasz kasę na prawo i lewo. Vidić u ciebie WTF, w to nigdy nie uwierze fani by go zabili, jeszcze z opaską kapitańską. Sanchez, Hazard, Walcott, Khedira,Simspon. Ciekawie będzie powodzenia w LM.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
« Odpowiedź #106 dnia: Lipiec 06, 2011, 19:53:00 »
Sezon bardzo udany i gratuluję wygrania ligi ;). Transfery ciekawe. Dziwne, że Vidic przeszedł z United do City.

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #107 dnia: Lipiec 06, 2011, 20:03:56 »
YAYA Toure w Lechu za 17mln nieźle.Gratuluje mistrza

Offline kubiks0704

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.06.2011r.
« Odpowiedź #108 dnia: Lipiec 07, 2011, 02:15:45 »
No niezłe yaya sprezentował Lech. Wzmocniłeś się bardzo, szczególnie dwoma młodymi super talentami, Hazardem i Sanchezem. I jeszcze wyciągnąłeś Vidica z Old Trafford, nie wiem jak rozmawiałeś z SAFem ale gratuluję  ;D Z tych zawodników, których sprzedałeś chyba najbardziej szkoda Dzeko. Gratuluję zdobycia mistrzostwa! Oby tak dalej  ;)

Offline MattMiz

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #109 dnia: Lipiec 07, 2011, 15:57:38 »
1. Kolejka
Barclays Premier League startuje!

1:2

Nowy sezon czas start! Pierwszy mecz nowego sezonu dla Mistrza Anglii będzie bardzo ciężki bowiem wyrusz na White Hart Lane by zmierzyć się z Tottenhamem Hotsupr jedną z najlepszych drużyn poprzedniego sezonu. Mecz mistrza z siódmą drużyną poprzedniego sezonu czas zacząć.
Pierwszy gol sezonu padł już w 8 minucie spotkania. Gola zdobył nowy nabytek na City Of Manchester Stadium Samy Khedira! Silva wrzucił z rożnego wprost na głowę reprezentanta Niemiec, a ten nie miał problemu by umieścić piłkę w siatce. 1:0 na początek spotkania. Dawson otrzymuje w 31 minucie kartkę za faul na Sung-Yeungu. Silva świetnie podaje do Teveza, Argentyńczyk przyjmuję piłkę, uderza lecz minimalnie obok bramki gospodarzy.
Całą drugą połowę gra toczyła się w środku pola i mieliśmy tylko nieliczne ataki z obu stron. Ileż musieliśmy czekać na tą akcję. W 86 minucie Kuyt podaje do Defoe, a ten wychodzi sam na sam z Neuerem i spokojnie uderza obok niego i mamy 1:1 na kilka minut przed końcem meczu. Gracze Kogutów ukarani! Chcieli za wszelką cenę strzelić gola na 2:1 i to ich ukarało! Strzelec wyrównującej bramki stracił piłkę ma życzenie Toure, były gracz Arsenalu podaje do Silvy, Hiszpan przerzuca na drugą stronę do Teveza i Argentyńczyk w doliczonym czasie daje zwycięstwo The Citizens! 1:2 Manchester startuje ze zwycięstwem na początku!

Strzelcy:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Składy:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Galeria:

____________________________________________________________________________________

2. Kolejka
Łatwe 3 punkty na Fratton Park.

1:3

2 kolejka Barclays Premier League przed nami. Mecz pomiędzy beniaminkiem Portsmouth F.C., a mistrzem Anglii Manchesterem City. Manchester w pierwszej kolejce pokonał Tottenham, a gracze gospodarzy na tym stadionie wprowadzili całą Wielką Brytanię w szok. Pokonali bez problemu Chelsea F.C. Zatem zapowiada się fantastyczne widowisko, ale gracze Pompey muszą pamiętać, że w tej chwili The Citizens są o wiele silniejsi niż The Blues.
Pierwsza sytuacja, która przyciągnęła naszą uwagę nastała dopiero na 5 minut przed koniec pierwszych 45 minut. Reprezentant Argentyny Carlos Alberto Tevez znakomicie wystawił piłkę Lucasowi Barriosowi, a ten nie miał problemów by umieścić piłkę w siatce. Po pierwszej połowie mamy prowadzenie The Citizens 1:0.
W 63 minucie Lucas Barrios wyszedł w sytuacji sam na sam z Flahavanem i bez trudu pokonał go dając dwu bramkowe prowadzenie gościom. Mamy honorowe trafienie. Gola po dośrodkowaniu Kitsona z rożnego w 76 minucie bramkę strzela Ciftci. Theo Walcott, który w 81 minucie zastąpił na boisku Teveza, dostał wspaniałe prostopadłe podanie od Juareza i wykorzystuje je pieczętując wynik i 3 punkty swojej drużyny.

Strzelcy:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Składy:

Galeria:

____________________________________________________________________________________
3. Kolejka
Beznadziejne spotkanie na City Of Manchester Stadium, ale 3 pkt są!

1:0

3 kolejka = totalna beznadzieje... Oddałem zaledwie 6 strzałów z czego 1 celny... A gola zdobyłem po samobóju jakiegoś obrońcy wilków...

4. Kolejka
Fulham nie grało źle, ale to i tak za mało...

1:2

Czas na rozpoczęcie kolejnej kolejki. Już jesteśmy letnim okresie transferowym i ekipa mistrzów kraju, która poczyniła największe roszady składu czeka gra przeciwko jednemu z najniewygodniejszych przeciwników Fulham F.C. W poprzednim sezonie The Citizens wygrali z nimi 1:2 i 3:2 jak będzie tym razem? Kto wie. Opaskę kapitańską otrzymał Vidić i został kapitanem na stałe.
Pierwsza akcja jaka mogła w tym meczu przykuć uwagę w tym meczu to żółta kartka dla Greeninga w 19 minucie i uderzenie Teveza z wolnego, po którym piłka wylądowała na poprzeczce. I to wszytko co ciekawe w pierwszych 45 minutach. Ataki obu drużyn, albo bronili bramkarze, albo nie dali rady przejść stoperów.
Hazard już na początku połowy miał szansę na gola lecz jego strzał z za 16 metrów poleciał tuż obok słupka. Tevez! Z 3 metrów pudłuje! Wciąż 0:0. Druga połowa jest o wiele, wiele ciekawsza niż pierwsza. W 70 minucie Hazard wrzucił piłkę w pole karne, tam na nią wbiegł Theo Walcott lecz również nie trafia do siatki. Trener Klopp chwyta się za głowę i wydaje się, że za chwilę zacznie wyrywać swoje włosy. Jest ta jedyna akcja! W 74 minucie Nemanja Vidić ładnie poprowadził piłkę do środka pola, podał do Hazarda, Belg minął Duffa i został ostro sfaulowany przez Hangelanda na 20 metrze. Silva podchodzi do piłki uderza... Borni Zuberbuhler, ale nie łapie piłki za to Hazard to wykorzystuje i pakuje ją do sitaki! 1:0. Trener Klopp nareszcie się uśmiechnął, a Hazard utonął w objęciach kolegów z zespołu. Tevez w 83 minucie ponownie pudłuje z 3 metrów! Koniec Meczu! Eden Hazard zbawcą i bohaterem The Citizens! Na tej trudnej ziemi daje kolejne punkty dla swojej drużyny!

Strzelcy:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Składy:

Galeria:

5. Kolejka
Obrona Częstochowy skutkuje!

0:0

W 5 kolejce na drużyną Jurgena Kloppa nie czekał łatwy mecz czy spacerek po boisku ponieważ musieli zmierzyć się z beniaminkiem Cardiff City. Manchester pod dosyć słabej kolejce poprzedniej na Craven Cottage gdzie ledwo, ledwo odnieśli zwycięstwo. Ten mecz na pewno też nie będzie łatwy.
Tevez wrzuca, ale tym razem Silva strzela tuż obok bramki w 17 minucie. Emmanuel-Thomas otrzymuje żółtą kartkę w 31 minucie. Cardiff w pierwszej połowie przeciwstawili się mistrzom Anglii i Ci nie mogli zdobyć gola.
Obrona Częstochowy przyniosła efekt w postaci 1 punktu dla gospodarzy. Teraz przed Manchesterem gra o Ligę Mistrzów!

Strzelcy:
-----

Składy:

Galeria:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Wywiad z kapitanem Manchesteru na temat grupy Championship League!

Nemanja Vidić człowiek, który zaszokował Anglię tak samo jak Carlos Alberto Tevez. W letnim okienku transferowym zmienił barwy klubowe. Manchester United wicemistrzów Anglii zmienił na mistrzów Manchester City. I przejął w The Citizens opaskę kapitańską.

- Cóż... Wiem, że moje odejście z Manchesteru było szokujące dla każdego, ale to była moja własna decyzja. Mój kontrakt z Czerwonymi Diabłami wygasał, a ja nie dostałem żadnej oferty na przedłużenie go. Wtedy zadzwonił do mnie Jurgen Klopp i spytał się czy nie chcę zmienić barw klubowych. Następnego dnia spotkaliśmy się i podpisałem kontrakt bardzo szybko to poszło bo okres transferowy się kończył, a trener Klopp chciał mnie w swoim klubie i wydał na mnie fortunę, nawet nie wiedziałem, że tyle jestem wart.

-Grupa Ligii Mistrzów nie jest jakaś szczególnie trudna. Czeka nas wyjazd do Włoch, a dokładniej do Rzymu na mecz z AS Romą wice mistrzem Włoch, również pojedziemy do Portugalii na spotkanie z Benficą. No i do Szwajcarii na mecz z Bazyleą. Mamy na tyle silny skład i wyrównany, że powinniśmy bez trudu pokonać wszystkie te drużyny, ale musimy uważać. Dobrze wiem jak w zeszłym sezonie Manchester City zaprezentował się w UEFA Europa League. Moi koledzy zlekceważyli przeciwników i skończyło się to odpadnięciem, ale teraz tak nie będzie. Chcemy wygrać wszytko i jestem przekonany, że uda nam się odnieść ten cel.

Mistrz! Mistrz! Nasz TS!

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Manchester City F.C. by MattMiz | Nowy sezon... Start!
« Odpowiedź #110 dnia: Lipiec 07, 2011, 16:01:34 »
świetny początek, nie to co w poprzednim sezonie, w tym roku twierdzę, że jeszcze szybciej zapewnisz sobie mistrza niż w poprzednim. powodzenia w nowym sezonie.

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
« Odpowiedź #111 dnia: Lipiec 07, 2011, 16:04:54 »
Jak się mu skończył kontrakt to jakim cudem zapłaciłeś za niego 64 000 000 euro ?
I jakim cudem MU nie chciało ze swoim najlepszym obrońca i kapitanem przedłożyć kontraktu..?

Offline MrCookies

• Amator
  • *
  • Na forum od: 04.07.2011r.
  • "Zapamiętaj synu mój, cały Madryt bierz na ch*j"
« Odpowiedź #112 dnia: Lipiec 07, 2011, 16:05:32 »
Vidic to kapitalne wzmocnienie obrony. Sam grałem karierkę manchesterem. Jak wkładałem W.Browna za Vidicia to tragedia w obronie... Może jeszcze Puyola kupisz :D?

Offline Douglas

• Dyrektor sportowy
« Odpowiedź #113 dnia: Lipiec 07, 2011, 16:07:25 »
Vidić zszokował całą europę. No drugi Tevez. Szkoda że tak szybko rozgrywasz mecze. Vidić bardzo dobrze gra na obronie. Raz grałem ManUtd w meczu towarzyskim i grał kapitalnie i do tego strzelił mi gola z główki!  Pozdro wpadnij też do mnie

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Na forum od: 26.05.2009r.
« Odpowiedź #114 dnia: Lipiec 07, 2011, 19:50:04 »
Na inaugurację łatwo nie było, ale ostatecznie zdobyłeś cenne 3 pkt. Z The Pompey poszło już łatwiej, a jedną z bramek zdobył sprowadzony Walcott. Z wilkami mecz był bardzo kiepski, ale na szczęście są 3 pkt. No a Cardiff skutecznie zamurowało bramkę.
Grupa łatwa, choć na Romę musisz uważać.

Offline seba_maliszewski

• Piłkarz ekstraklasy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 19.04.2009r.
« Odpowiedź #115 dnia: Lipiec 07, 2011, 20:04:43 »
Brawo masz wicelidera i żadnej porażki. Oby tak dalej. A co do grupy LM to jest łatwa. Roma może troszkę ci zagrozić, ale nie na tyle żebyś nie zdobył pierwszego miejsca.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #116 dnia: Lipiec 07, 2011, 21:59:11 »
Nemanja co ty zrobiłeś jeszcze kapitan, na derbach sie chyba krew poleję :'(. Byli koledzy nie darują mu tego. Co do meczów 4 wygrane i remis to świetny start.Grupa dość łatwa, pewnie będzie komplet oczek , no chyba ze Bazylea zaszaleję. :D

Offline Deiv

• Amator
  • *
  • Na forum od: 01.07.2011r.
« Odpowiedź #117 dnia: Lipiec 07, 2011, 22:02:32 »
Ładnie "namieszałeś", Vidić w MC ;P
w grupie będziesz musiał uważać. Roma to dziwny przeciwnik

Offline MattMiz

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #118 dnia: Lipiec 08, 2011, 17:02:32 »
1. Kolejka
Słaby start na początku Championship League.

0:0

Do Championship League wraca Manchester City! po kilku latach. W pierwszym meczu The Citzens zmierzą się z AS Romą. Mecz nie będzie łatwy, ale mistrzowie Anglii powinni sobie poradzić. Roma w zeszłym sezonie nie wyszła z grupy Ligi Europejskiej w przeciwieństwie do Manchestery, którzy wyszli ze swojej, ale odpadli już w 1 rundzie z inną włoską drużyną Juventusem Turyn. Ten sezon ma być najlepszym w historii klubu i jak powiedział kapitan Nemanja Vidić chcą wygrać wszytko co jest możliwe, a potem cóż... bronić tego by odnieść wielkie sukcesy.
Początek meczu był bardzo obiecujący. Roma i Manchester mieli swoje szanse lecz na posterunku byli Doni i Neuer. Fantastyczna okazja przed Manchesterem. W 18 minucie Barrios podał do Ki Sung-Yeunga, Koreańczyk uderzył lecz strzał obronił Doni. Do piłki dopadł Juarez i minimalnie obok słupka strzelił. 23 minucie Vučinić  wyszedł sam na sam z Neuerem, ale jednak nie był w stanie pokonać Niemca. Ponownie zabłysną geniusz Mirko Vučinića. Wykiwał kapitana Manchesteru Vidića zakładając mu siatkę lecz jego uderzenie z 38 minuty pozostawiało wiele do życzenia. Chwilę później Danny Simpson uderzył z dystansu lecz minimalnie niecelnie. Teraz kolej De Rossiego... Obok bramki Manuela Neuera. Zawodnicy mają dziś przestawione celowniki. Po pierwszej połowie widać wyraźną przewagę Romy. Miejmy nadziej, że druga połowa będzie lepiej wyglądać i że zobaczymy bramki.
W 56 minucie pierwsza ciekawa akcja. Tevez otrzymuje podanie od Barriosa uderza! Prosto w Doniego. Ki Sung-Yeung wrzuca z cornera. Do piłki najwyżej wyskakuje Khediera! Niemiec uderza... z problemami, ale broni Doni! 65 minucie Sung-Yeung zostaje ukarany kartką żółtą. Barrios wspaniale wstawia Tevezowi, ale ten marnuje dziś wszystkie swoje sytuacje. Gol dla Romy! Vučinić podaje do Teddeia, ten bez problemów pokonuje Neuera. Niemiec siada przy słupku i chwyta się za głowę, a Teddeia celebruje zdobytą bramkę... Ale co? Sędzie liniowy pokazuje, że był spalony! Nie ma gola! Gracze Romy protestują, ale nieskutecznie i niesłusznie ponieważ na powtórkach widać, że Teddei był na metrowym spalonym. Wciąż mamy remis 0:0. Manchester stara się zaatakować w doliczonym czasie. David Silva wrzuca na Theo Walcotta, lecz on zamiast strzelić podał do Doniego. Bramkarz AS Romy wybija piłkę, a sędzia kończy mecz który kończy się remisem 0:0. W drugim meczu grupowym Benfica wygrała u siebie 4:2 z Bazyleą.

Strzelcy:
----------

Składy:

Galeria:

Zawodnik Meczu:

Marco Cassetti (7.5)- znakomity mecz w wykonaniu obrońcy AS Romy. Nie miał w meczu łatwego zadania ponieważ powierzono mu pilnowanie Davida Silvy i wypełnił to zadanie fantastycznie. Przechwytywał wszystkie piłki do niego jak i odbierał mu je przez co napęd drużyny Manchesteru został wyłączony.

6. Kolejka
Kolejny mecz, kolejne rozczarowanie...

1:1

Kolejna już tym razem 6 kolejka Ligi Angielskiej. Po ciężkim meczu z AS Romą zremisowanym 0:0, teraz czekał The Citizens również ciężki mecz z Blackburn Rovers.
Z minuty na minutę ataki Manchesteru City były coraz to groźniejsze lecz nie potrafili strzeli gola i wyjść dzięki temu na prowadzenie. Silva ładnie podaje do Lucasa Barriosa lecz ten uderza piłkę tuż obok słupka bramki Blackburn w 27 minucie. Barrios podaje do Teveza, Argentyńczyk uderza. Jego strzał spokojnie jednak obronił Robinson równocześnie wybijając piłkę przed siebie. Do niej dobiegł Barrios i strzela gola na 1:0 w 31 minucie. Fatalny kiks Neuera wykorzystuje Dunn i pakuje piłkę do siatki! 1:1 w 37 minucie!
Pierwsza połowa doszła do końca. W sumie, oprócz dwóch goli nie wydarzyło się nic ciekawego, a druga odsłona gry to jakieś kompletne nieporozumienie. Byłą słaba, zero skuteczności i kolejna głupia strata punktów z mojej strony.

Strzelcy:

Składy:

Galeria:

Zawodnik Meczu:

Lucas Barrios(7.5)- znakomity mecz w wykonaniu Paragwajczyka. Były gracz Borussii Dortmund zagrał pierwsze skrzypce w tym meczu i wykorzystał złą interwencję Robinsona strzelając gola w tym meczu. Co jednak było za mało by dać Manchesterowi zwycięstwo. 

2. Kolejka
Szczęśliwy? Remis...

2:2

W 2 kolejce Championship League lider grupy Benfica przylatuje do Anglii na mecz z Manchester City. W pierwszej kolejce ekipa As Águias wygrała przed własną publicznością z Bazyleą, a Manchester zremisował na wyjeździe z Romą. Ogólnie drużyna Jurgena Kloppa od trzech spotkań nie potrafi strzelić decydującego gola i dla tego ma już trzy remisy z rzędu. I trener liczy na przełamanie tej fatalnej passy z klubem z Lizbony. Dodajmy, że hymn Ligi Mistrzów powrócił na City Of Manchester Stadium.
Face palm Jurgena Kloppa. Aimar zakręcił jak chciał Kościelnym i bez jakiegokolwiek trudu dął Benfice prowadzenie już w 8 minucie. Gracze Manchesteru grają ospale, a ich ataki kończą się fiaskiem. Tevez wychodzi sam na sam uderza... obok bramki Julio Cesara. Maxi Pereira za faul na Silvie w 24 minucie otrzymuje żółtą kartkę. Gol dla City! Danny Simpson z autu podaje do Teveza, on wrzuca na Silvę, który w 27 minucie strzela bramkę na 1:1. Manchester atakował coraz groźniej, ale bramkę zdobyli goście. Aimar podał do Nuno Gomesa, który wpakował pilkę do siatki i mamy 1:2 przed przerwą. Sung-Yeung podaje do Hazarda, Belg uderza... broni bramkarz Benfiki. Koniec pierwszej połowy 1:2 dla gości z Lizbony. Gracze Manchestery od początku połowy grają lepiej od gości i widać, że są bardzo zmotywowani. Barrios odbiera piłkę Luisao, wychodzi sam na sam... Strzela nad poprzeczką., a trener Klopp każe rozgrzewać się rezerwowym. Ponownie Barrios uderza... Na szczęście Luisao przybył z pomocą Julio Cesarowi i zablokował strzał. Nuno Gomes miał swoją szansę na podwyższenie wyniki lecz posłał piłkę obok bramki Manuela Neuera. Karny dla City! Tevez został sfaulowany przez Fabio Coentrao! Do piłki od razu podchodzi David Silva. Stadion ucichł... Silva uderza i... Gol! Pewne uderzenie w lewy róg bramki i Julio Cesar kompletnie zmylony! Silva jest bohaterem tego meczu ratuje punkty swojej drużyny po raz kolejny. 2:2 od 79 minuty. Gracze The Citizens zerwali się i atakują bardzo mocno lecz było za późno i wynik kończy się remisem. Kolejny już czwarty mecz z rzędu zremisowany przez ekipę Jurgena Kloppa. W drugim grupowym meczu Roma z problemami, ale pokonała Bazyleę 1:2.

Strzelcy:

Składy:

Galeria:

Zawodnik Meczu:

David Silva(7.5)- Czy jest coś czego ten człowiek nie zrobi? Nikt nie zdołał go przypilnować i dzięki temu Hiszpan pokazał klasę zdobył 2 gole dające remis swojej drużynie... 2:2 w drugim meczu w Lidze Mistrzów.

7. Kolejka
Jest przełamanie... I kolejny komplet punktów.

1:0

Kolejny mecz po Lidze Mistrzów. Tym razem drużynę Mancheteru czeka ciężka przeprawa w lidze przeciwko Wigan. To drużyna, która okopuje środkowe miejsca w tabeli i raczej nie zamierza ich opuszczać. Dodajmy, że gracze z Wigan nie potrafią grać przeciwko drużyną z tego miasta i przeważnie grają w defensywie.
Widać w graczach Manchesteru wiele zaangażowanie od pierwszej minuty trio napastników Hazard-Balotelli-Walcott spisywało się znakomicie i dobrze zastępowali Davida Silvę, Lucasa Barriosa i Carlosa Alberto Teveza ba... Grali nawet lepiej od nich. Clevery otrzymuje w 27 minucie kartkę za faul na Hazardzie. Hazard wrzuca piłkę lecz strzał Theo Walcotta w 31 minucie obronił spokojnie Belford. Chordi Domingez uderza z wolnego, ale spokojnie piłkę łapie Manuel Neuer. W pierwszej połowie graczom The Citizens brakowało zdecydowanie skuteczności, a może to Belford tak dobrze bronił.
W 46 minucie Eden Hazard pakuje piłkę do siatki gości lecz sędzia odgwizdał spalonego. Khedira uderza z dystansu! Endo blokuje i piłka wychodzi na corner po którym nic nie było. Gracze Manchesteru byli sfrustrowani bronieniem się Wigan i zaczęli grać bardzo ostro. I w końcu nie wytrzymali i na środku boiska mamy przepychankę. Głównymi aktorami tego zamieszani byli Juarez i Watson. Obrona gości nareszcie sforsowana! Pierwszy strzał Balotelliego bramkarz sparował do boku lecz na jego nieszczęście do piłki dobiegł Ki Sung-Yeung, wrzucił na niepilnowanego Baloteliego, który z główki skierował ją do siatki o w 70 minucie Manchester City objął prowadzenie. Role się odwróciły. Vidić wraz z Kościelnym spokojnie rozgrywają piłkę, a z frustracji ostro grają lecz i to nie pomaga. Hazard wrzuca na Mario Balotelliego lecz były gracz Interu Mediolan pudłuje. Udało im się! Podopieczni Jurgena Kloppa przełamują serię remisów niewielką wygraną nad Wiga.

Strzelcy:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Składy:

Galeria:

Zawodnik Meczu:

Mario Balotelli(7.0)- reprezentant Włoch rozegrał bardzo dobre spotkanie i udokumentował to zdobywając gola. Dzięki niemu Manchester przełamał serię remisów! To się chwali!   

1. Runda
Spokojny mecz w F.A. Cup.

1:3

Pierwsza runda F.A. Cup. zapowiada się bardzo ciekawie bowiem drużyna Manchesteru City zagra z Wolverhampton Wanderers F.C., a obrońcy tytułu Everton F.C. zmierzą się z Manchester United.
Od pierwszej minuty do ataku przeszli The Citizens, ale pierwszy strzał meczu w wykonaniu Silvy doświadczony Niemiec Jens Lehman spokojnie obronił. Folay za faul na Silvie w 10 minucie otrzymał żółtą kartkę. Tevez wrzuca, Lehman wychodzi lecz mija się z piłką. Silva uderza ją z pierwszej piłki... Z lini bramkowej Berra wybija ją na aut! Pech Manchesteru i remis po pierwszej połowie. Pojęcie "skuteczność" to jest coś czego gracze The Citizens nie znają ponieważ strzelają w bramkarza, albo obok bramki. Ale miejmy nadzieje, że druga połowa w ich wykonaniu będzie lepsza.
Atak na samym początku poskutkował! Khedira dośrodkował, strzał Teveza został zablokowany lecz do piłki doszedł Barrios i pokonał minucie 51 Jensa Lehmana i otworzył wynik. Kevin Doyle chciał szybko strzelić wyrównującego gola lecz jego uderzenia były niecelne. Wspaniały atak Manchesteru. Boateng przeprowadził piłkę kilkanaście metrów, podał prostopadle do Barriosa, który wyszedł sam na sam, a on nie zwykł marnować takich sytuacji i strzelił gola na 2:0 w 55 minucie. Lucas Barrios uderza z 5 metrów, ale świetną obroną intuicyjną pokazał się Jens Lehman. Ki Sung-Yeung dośrodkowuje z rożnego, a Barrios uderzając z głowy trafia po raz 3 w ciągu 10 minut! Jest w formie strzeleckiej. 60 minuta 3:0 i to raczej koniec meczu dla Wilków, a awans dla City. Gracze wilków próbują strzelić honorowego gola lecz przejść duet Vidić-Kościelny to prawie mission impossible. Steven Flacher uderza z dystansu... Obok bramki. Gol honorowy, a trener Klopp chwyta się za głowę. Kościelny fatalnie podaje do Vidića (za lekko), piłkę przeją Kevin Doyle i pokonał Harta w 79 minucie. Manchester eliminuje Wolverhampton i w następnej rundzie zagra z Fulham F.C., które wyeliminowała po karnych drużynę Cardiff City F.C. Dodajmy, że w tym roku nie było żadnego rozczarowania faworytów i wszyscy przeszli dalej. Everton obrońca tytułu odpadł z Manchester United, który zmierzy się z Preston North End F.C.

Strzelcy:

Składy:

Galeria:

Zawodnik Meczu:

Lucas Barrios(7.5)- Cóż tu dużo mówić... Druga połowa świetna w jego wykonaniu i udokumentowanie tego trzema bramkami.

Mistrz! Mistrz! Nasz TS!

Offline Douglas

• Dyrektor sportowy
Odp: Manchester City F.C. by MattMiz | Kolejne mecze za nami.
« Odpowiedź #119 dnia: Lipiec 08, 2011, 17:10:54 »
No trzy remisy na początku później 2 zwycięstwa. Forma level up!. Barrios rozegrał dwa fajne mecze. Szkoda że te galerie nie są trochę większe bo mi się nie chcę klikać na to. Jakbyś tak zrobił to był by gites!!! pozdro wpadnij do mnie ;)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Odp: Manchester City F.C. by MattMiz | Kolejne mecze za nami.
« Odpowiedź #119 dnia: Lipiec 08, 2011, 17:10:54 »