Autor Wątek: Manchester City F.C. by MattMiz | Zamieszanie w okól Xabiego.  (Przeczytany 24204 razy)

Offline MattMiz

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 27.06.2011r.
Na wstępie chciałbym przywitać się ze wszystkim użytkownikami i powiedzieć, że będzie to moja pierwsza w mej historii kariera więc bądźcie dla mnie wyrozumiali (joke). Mam nadzieje, że wytkniecie mi wszystkie błędy i zarazem podpowiecie co mam poprawi  :P Mam nadzieję, że początek jest w miarę dobry i czytelny, jak nie to proszę pisać i to poprawię :)

Gra: PES 2011
Patch: BPL 2011 Patch 1.0
Czas: 15 minut
Poziom: Top Player
Rozwój graczy: Normalny
Transfery: Normalne
Reset Prevention: ON

Manchester City F.C.

Informacje o The Citizens:
Pełna nazwa: Manchester City Football Club
Przydomek: The Citizens, The Blues
Barwy: Jasnoniebiestki - Biały
Data założenia: 1880 rok jako West Gorton(St. Marks), 1887 rok przemianowanie na Ardwick A.F.C , od 1984 jako Manchester City F.C.
Prezes: Khaldoon Al Mubarak
Trener: Roberto Mancini(?)

Stadion: City of Manchester Stadium(47 726)
Opis: City of Manchester Stadium, znany również jako COMS lub Eastlands– stadion w Manchesterze, Wielka Brytania. Obiekt zaprojektowany został na Igrzyska Olimpijskie w 2000 roku. Manchester nie został jednak organizatorem tej imprezy. Stadion wybudowano więc na Igrzyska Wspólnoty Narodów 2002 i kosztował on 110 milionów funtów. Następnie obiekt przekształcono do użytku piłkarskiego i w 2003 roku stał się stadionem Manchesteru City. Umowa obowiązuje na 250 lat.W sezonie 2007/2008 odbył się tu finał Pucharu UEFA.

_____________________________________________________________________________________________________

Sukcesy:
Mistrzostwo Anglii: (2) 1937, 1968
Wicemistrzostwo Anglii: (3) 1904, 1921, 1977
Puchar Ligi Angielskiej: (2) 1970, 1976
Puchar Anglii: (4) 1904, 1934, 1956, 1969
Tarcza Wspólnoty: (3) 1937, 1968, 1972
Puchar Zdobywców Pucharów: (1) 1970

____________________________________________________________________________________________

Roberto Mancini odejdzie z The Citizens?

Jak donosi Daily Mail prezes zespołu Manchesteru City, Khaldoon Al Mubarak jest niezadowolony z pracy jaką na stanowisku trenera wykonuje Roberto Mancini głównie z tego powodu iż wciąż nie ma nowych pucharów na City Of Manchester Stadium. Chodzą pogłoski, że na dniach zostanie z nim rozwiązany kontrakt i od razu poznamy nowego trenera The Citizens. Sam Mancini skomentował to kilkoma słowami:

-Jeżeli prezes Al Mubarak będzie chciał rozwiązać ze mną kontrakt, ja nie będę sprawiał problemów i odejdę w pokojowym nastawianiu. -mówi Mancini.

Jeżeli te informacje się potwierdzą to jest pytanie kto zostanie nowym managerem Manchesteru. Mówi się o trzech trenerach:

1. Andre Villas-Boas- ten zaledwie 33-letni trener, który był szkolony pod czujnym okiem Jose Murinho od 2002 do 2009 roku. Samodzielną parcę szkoleniową rozpoczął w Academica Coimbra, którą uratował przed spadkiem do niższej klasy rozgrywkowej. Później objął posadę szkoleniowca FC Porto z którym zdobył Mistrzostwo Portugalii i zwyciężył na aranie między narodowej zdobywając Puchar Ligi Europejskiej.

2. Rudi Garcia-  47-letni były piłkarz (m. in. Lille OSC i Caen), teraz profesjonalny trener. Garcia w 1994 roku zakończył karierę piłkarską w dość młodym wieku bowiem miał 28 lat. W tym samym roku zaczął pracę jako trener w Corbeil-Essonnes. Pięć lat później trafił na miejsce asystenta trenera w AS Saint-Étienne, a dwa lata później zostałą trenerem pierwszej drużyny, ale tylko przez rok ponieważ po roku 2002 przeszedł do Dijon. Trenował tam graczy do 2007 roku potem trafił do Le Mans. Od 2008 roku jest trenerem Lille OSC, z którym zdobył Mistrzostwo Francji.

3. Jürgen Klopp- 44-letni trener i były profesionalny piłkarz występujący na pozycji obrońcy, pomocnika lub napastnika. 28 lutek 2001 roku, trzy dni po rozegraniu ostatniego spotkania w barwach FSV Mainz 05, Klopp odrazu został ich szkoleniowcem. Wraz z FSV Mainz 05 wszedł do Bundesligii w sezonie 2003/2004. Występował z tym klubem dwa lata w pierwszej niemieckiej lidze po czym opuścili Bundesligę. Klopp trenował Mainz jeszcze przez rok po czym podpisał kontrakt z drużyną Borussi Dortumnd. W sezonie 2010/2011 Jurgen Klopp wraz z BVB sięgną po Mistrzostwo Niemiec.

Który z tych trzech trenerów zostanie zatrudniony w Manchester City? A może jednak pozastanie na swoim stanowisku Robero Mancini? Wszystkiego dowiemy się w przeciągu następnych dni...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2011, 13:29:27 wysłana przez MattMiz »

Mistrz! Mistrz! Nasz TS!
REJESTRACJA lub LOGOWANIE - The Potters by MattMiz!

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
Odp: Manchester City F.C. by MattMiz
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 27, 2011, 19:31:12 »
Pierwsza rada : nie pisz kolorami jaskrawymi (tzw. oczojebne) bo słabo widać/
Druga rada : Jürgen Klopp albo Rudi Garcia na trenera, Boas jakoś mi już pasuje do Chelsea i niech tam zostanie.
Trzecia rada : Cześć. Miło, że kolejni ludzie zaczynają kariery :)

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 27, 2011, 19:32:22 »
bardzo ładny początek
co do trenerów to każdy wybór będzie dobry
zrób tylko spację w Rudi Garcia bo masz napisanę pracęjako tak to ładnie tylko jeszcze te jasne kolory popraw bo nic nie widać

zapraszam do komentowania u mnie

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 27, 2011, 19:58:29 »
Początek bardzo dobry, ale tak jak kolega wyżej, nie pisz jaskrawymi kolorami, bo rażą w oczy.

Na trenera proponuje Rui Garcia. Niemiecki szkoleniowiec średnio mi pasuję w Anglii.

Witam nowego karierowicza.

Offline MattMiz

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 27, 2011, 23:16:11 »

Khaldoon Al Mubarak podjął decyzję w sprawie trenera!
Po dosyć krótkiej rozmowie w cztery oczy z Roberto doszliśmy do wniosku, że nadszedł czas abyśmy zakończyli współpracę właśnie teraz. Obaj chcemy aby Manchester City wygrał wreszcie Ligię... Ja tego chcę, Roberto tego również chce i przede wszystkim chcą tego nasi wspaniali kibice. Mogę państwa zapewnić, że nie było żadnych kłótni czy problemów z rozwiązaniem umowy z mojej strony czy włoskiego trenera. Teraz chciałbym państwu przedstawić nowego trenera, a jest nim... Jurgen Klopp!

Witam wszystkich i od razu powiem, że przyszedłem tutaj do The Citizens po to aby zdobyć Mistrzostwo Anglii i nic innego mnie nie interesuję. Wiem, że ten klub stać na grę bardzo ofensywną i zarazem przyjemną dla oczu. Co do transferów to na tą chwilę nie sadzę abym zrobił kilka transferów takich jak Real Madryt bo przecież nie o to chodzi. Jednak z tego co się orientuję teraz przede wszystkim przydałby się tutaj bramkarz na poziomie światowym, który swoją grą kazałby Joe Hartowi czy Shay'owi Given'owi na jeszcze lepszą grę. Mogę również powiedzieć, że na oku mam parę młodych talentów lecz nie sądzę aby teraz zakontraktował ich...

PS. Miałem tutaj spory dylemat, którego trenera wybrać Garcie czy Kloppa i jednak w końcówce wybrałem Kloppa... Cóż czas pokaże jak to się będzie wszystko prezentować :)
PS 2. Dzięki za rady i jaskrawych kolorów już tutaj nie będzie ;)

Mistrz! Mistrz! Nasz TS!

Offline Jaro9

• Junior
  • *
  • Na forum od: 03.06.2009r.
Odp: Manchester City F.C. by MattMiz | Znamy nowego trenera The Citizens!
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 27, 2011, 23:20:48 »
Klopp odważne słowa co do mistrzostwa ;) Ciekawe czy spełni swój cel jaki sobie założył. Dobry trener, może sprowadzi do City kilka perełek z Dortmundu, choć łatwo sprowadzić ich pewnie nie będzie ;) Powodzenia i zapraszam do siebie.

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 27, 2011, 23:21:51 »
Dobry wybór. Młody trener z charyzmą i dużym potencjałem. Manchester City będzie jednym z faworytów do mistrzostwa z Barclays Premier League.

Offline kubiks0704

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.06.2011r.
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 28, 2011, 01:04:32 »
Fajnie zapowiadająca się kariera, szczególnie, że chyba nie ma kariery City. Myślę, że dobry wybór trenera, może Klop da coś rade sklecić z zawodników The Citizens  ;)

Offline Marcin14

• Menadżer
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 28, 2011, 06:57:27 »
no Klopp ładnie nagadał i teraz szejkowie liczą że to zrobi mistrzostwo odważne słowa i jestem ciekaw czy uda mu się to osiągnąć
jestem ciekaw tych młodych talentów

zapraszam do mnie

Offline kostek250

• Amator
  • *
  • Na forum od: 01.12.2010r.
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 28, 2011, 11:26:34 »
wszystko fajnie sie zapowiada.Kllop się trochę nagadał.mam nadziej że Kllop osiągnie swój cel.Powodzenia życzę

Offline MattMiz

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 28, 2011, 12:58:07 »
Znamy terminarz Braclays Premier League.
Kolejka 1.
Blackpool F.C. - Manchester City F.C.

Kolejka 2.
Tottenham Hotspur F.C. - Manchester City F.C.

Kolejka 3.
Manchester City F.C. - Newcastle United F.C.

Kolejka 4.
Wigan Athletic F.C. - Manchester City F.C.

Kolejka 5.
Arsenal F.C. - Manchester City F.C.

Kolejka 6.
Manchester City F.C. - Manchester United F.C.

Kolejka 7.
Manchester City F.C. - Bolton Wanderers F.C.

Kolejka 8.
Chelsea F.C. - Manchester City F.C.

Kolejka 9.
Manchester City F.C. - Everton F.C.

Kolejka 10.
West Bromiwich Albion F.C. - Manchester City F.C.

Kolejka 11.
Manchester City F.C. - Aston Villa F.C.

Kolejka 12.
West Ham United F.C. - Manchester City F.C.

Kolejka 13.
Manchester City F.C. - Sunderland F.C.

Kolejka 14.
Wolverhampton Wanderers - Manchester City F.C.

Kolejka 15.
Fulham F.C. - Manchester City F.C.

Kolejka 16.
Manchester City F.C. - Liverpool F.C.

Kolejka 17.
Manchester City F.C. - Stoke City F.C.

Kolejka 18.
Birmingham City F.C - Manchester City F.C.

Kolejka 19.
Manchester City F.C. - Blacburn Rovers F.C.
_____________________________________________________________________________________
Lista życzeń trenera Kloppa!

Znamy pierwsze cele transferowe Jurgena Kloppa!- Ten tytuł obiegł już całą Anglię. Wszystkie gazety miały taki tytuł na pierwszych stronach! Każdy chciał się dowiedzieć kto miałby jak na razie teoretycznie wzmocnić drużynę "The Citizens". W pierwszych spekulacjach wszyscy myśleli, że będą to jacyś zawodnicy Borussi Dortmund, ale już teraz możemy oficjalnie powiedzieć, że nikt z BVB nie wzmocni w tym okienku transferowym drużyny z Manchesteru. Za to pierwszym nazwiskiem jest zawodnik Celtic Glasgow F.C. - to Ki Sung-Yueng 21-letni reprezentant Korei Południowej, nominalnie występuje na pozycji środkowego pomocnika.

Kolejnymi zawodnikami na liście życzeń trenera Kloppa jest 22-letni prawy obrońca Gregory van der Wiel i 21-letni ofensywny pomocnik Vumon Anita. Co najciekawsze obaj są zawodnikami Ajaxu Amsterdam i raczej Manchesterowi City będzie ciężko kupić obydwóch zawodników.

Na konferencji prasowej trener Jurgen Klopp mówił, że w "The Citizens" przydałby się bramkarz na poziomie światowym i oto on. Niegdyś ten zawodnik był w kręgu zainteresowanie Sir Alexa Fergusona i było bardzo blisko aby on podpisał kontrakt z Czerwonymi Diabłami lecz rozmowy spłynęły na niczym. Teraz ten zawodnik może ponownie mieć szansę na wprowadzenie się do Manchesteru lecz do tej strony jasnoniebieskiej. Manuel Neuer 24-letni bramkarz FC Schalke 04 Gelsenkirchen wypowiedział się, że nie przedłuży kontraktu z klubem i tą sytuacje chce wykorzystać drużyna z City Of Manchester Stadium. Wszystkie te transfery drużyna Khaldoon Al Mubarak ma sfinalizować pomiędzy pierwszą, a trzecią kolejką.

Mistrz! Mistrz! Nasz TS!

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Manchester City F.C. by MattMiz | Znamy terminarz i liste życzeń Kloppa!
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 28, 2011, 13:58:35 »
ciekawie zacząłeś, wybór trenera najbardziej realistyczny, transfery ambitne, może rozruszają ten beton gwiazd widoczny w MC

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 28, 2011, 14:27:24 »
W 6 Kolejce wielkie derby ;)! Terminarz niezły. Lista życzeń ciekawa z młodymi zawodnikami. Jednak ty masz Balloteliego i on załatwi wszystko :D

Offline Jaro9

• Junior
  • *
  • Na forum od: 03.06.2009r.
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 28, 2011, 14:36:27 »
Terminarz dość przyzwoity. Hmm ciekawe plany transferowe Kloppa. Jestem pewien że van der Wiel sprawdzi się i szybko spłaci. Podobne zdanie mam co do Neuera. O reszcie się nie wypowiem , ale Klopp wie lepiej ;)

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 28, 2011, 14:38:39 »
jeżeli Ci się uda kupić tych zawodników to będzie bardzo dobrze, widać, że Klopp raczej na Anglików stawiał nie będzie ale to jakaś nowość będzie. Anita jest bardzo dobry, potrafi grać jako Lewy pomocnik, obrońca i napastnik :D

Offline The Stig

• III - ligowiec
  • Na forum od: 03.04.2009r.
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 28, 2011, 14:38:53 »
Początek ciekawy. Mam nadzieje, że pociągniesz tą karierę dość długo.

Aha! I pamiętaj. W tym dziale uznajemy zasadę koment za koment ;D

Offline kostek250

• Amator
  • *
  • Na forum od: 01.12.2010r.
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 28, 2011, 14:47:55 »
Mam nadzieje że Manuel i van der wiele przejdzie do was

Offline Marcin14

• Menadżer
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 28, 2011, 15:25:22 »
natrudziłeś się z napisaniem tego terminarzu :)
już czekam na 6 kolejkę
plany transferowe dobre i mam nadzieję że ściągniesz je do Manchesteru

Offline MattMiz

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 28, 2011, 17:20:44 »
1. Kolejka
Inauguracja sezonu za nami!

Wielki start sezonu Barclays Premier League nadszedł. Jurgen Klopp nareszcie zadebiutował jako szkoleniowiec "The Citizens". Manchester na starcie sezonu wyruszył się na stadion Bloomfeild Road aby stoczyć spotkanie z Blackpool F.C. Bezgłośnym faworytem tego spotkania byli podopieczni trenera Kloppa. Na konferencji prasowej jak i w wywiadach Niemiecki trener zapowiadał, że od początku spotkania zaatakują rywala po to aby narzucić mu swój styl gry. Drużyna gości wyszła w formacji 4-2-3-1, a kluczem do zwycięstwa w tym meczu miał być wysunięty napastnik Carlos Alberto Tevez. Tak jak zapowiadał Jurgen Klopp tak i zrobiła jego drużyna, Manchester zaatakował równo z gwizdkiem ruszył do ataku na Blackpool, ale pierwszy celny strzał oddali dopiero w 9 minucie kiedy to Adam Johnson odebrał piłkę Baptiście ruszył w stronę narożnika boiska i dośrodkował na Teveza, który z główki trafił w bramkarza, a ten piłkę sparował na corner. Pierwszy rzut rożny w meczu był dość udany. Yaya Ture dośrodkował w pole karne tam do piłki dopadł Silva i uderzył, ale na jego nieszczęście znów na posterunku był Richard Kingson. W 15 minucie Wright-Phillips przeją piłkę w środku pola i mocnym strzałem uderzył na bramkę Blackpool, ale jednak jego strzał wylądował na trybunach. Po chwili nudności na boisku w 22 minucie Barry odebrał piłkę w środku pola Andy'emu Raid'owi i uderzył na bramkę Blackpool lecz ponowie na posterunku stanął Kingson. W końcu nastała 26 minuta, która okazała się zgubna dla gości. Micah Richards wraz z Lescottem podawali między sobą piłkę lecz gdy Richards chciał zagrać długą piłkę do Silvy pod bramkę odebrał mu ją Carney i od razu dośrodkował na niepilnowanego Andy Reida, a ten nie miał problemów z wpakowaniem piłki do siatki. W momencie gdy padłą bramka, trener "The Citizens" omal nie wpadł w szał. Manchester mógł wyrównać już w 34 minucie bowiem Tevez przeszedł Roba Edwardsa i wyszedł w sytuacji sam na sam z Kingsonem lecz ten ponownie okazał się nie do przejścia dla Argentyńczyka i wciąż było 1:0 dla gospodarzy. Dosłownie minutę późnij ze środka boiska Silva przejął piłkę i ruszył w stronę bramki gospodarzy lecz po drodze został sfaulowany i z 26 metrów mieliśmy rzut wolny dla City. Tevez wziął od razu piłkę i uderzył na bramkę i... Ponownie Kingson pokazał, że jest w wyśmienitej formie i obronił strzał reprezentanta Argentyny. Doliczony czas pierwszej połowy, Adam Johnson szarżuje lewą stroną boiska z piłką, przechodzi Baptiste dośrodkowuje tam znalazł się Tevez i uderza, ale ponownie wspaniała obrona bramkarza Blackpool! Jurgen Klopp na przerwę schodził z nietęgą miną, a w szatni gości nie obyło się bez ostrej reprymendy.
Manchester od początku drugiej połowy atakował całą drużyną i ze wszystkich sił starał się strzelić bramkę. Zdecydowanie było po nich widać, że słowa trenera w szatni były bardzo ostre. W 50 minucie Silva ponownie pokazał klasę i okiwał w środku kapitana Blackpool i strzelca jedynej bramki Andy'ego Reida, zagrał prostopadłą piłkę do Teveza, który dzięki temu wychodzi sam na sam... Tevez strzela i... GOOOL!!! Tevez celebruje strzeloną bramkę, ale co? Sędzia liniowy pokazuje, że był spalony! Bramka zostaje nieuznana, a Tevez nie może się z tym pogodzić lecz na powtórkach widać wyraźnie, że Argentyńczyk był na spalonym. Od minuty 50 czyli nieuznanej bramki dla "The Citizens" nic się nie działo. Strzały jakie oddawali gracze gości lądowały w rękach Kingsona, lądowały obok bramki albo natrzeliwali sami siebie.      

Strzelcy:
26' Andy Reid

Zmiany:
Blackpool F.C.:
Brak Zmian

Manchester City F.C.:
Tevez(75')Dżeko(75')
Adam Johanson(75')Balotelli(75')
Wright-Phillips(75')Kolarov(75')

Zawodnik Meczu:

Richard Kingson(6.5)- gdyby nie Kingson najprawdopodobniej w dzisiejszym meczu Manchester City odniósłby zwycięstwo, a nie porażkę. Gratulacje dla doświadczonego bramkarza reprezentacji Ghany.  
____________________________________________________________________________________
Konferencja prasowa z udziałem Jurgena Kloppa

Cóż... Nie wiem co mam powiedzieć o mojej drużynie, zagrali słabe spotkanie mimo wielu strzałów na bramkę gospodarzy przy ich dwóch strzałach na naszą bramkę... Ale co z tego? My oddaliśmy 17 strzałów w tym 11 celnych na ich bramkę, a oni na nasz tylko dwa i do tego strzelili nam bramkę! Straciliśmy bramkę w głupi sposób i nie winię nikogo z tego powodu. Teraz wiem gdzie moja drużyna popełnia najwięcej błędów i jak je wyeliminować z czego jestem zadowolony. Gratuluję ekipie Blackpool zwycięstwa, a szczególnie gratuluję Kingsonowi świetnego spotkania. Pokazał, że jest w formie i będzie walczył o miano najlepszego bramkarza w tym sezonie, ale i ja muszę się pochwalić, że tuż przed meczem podpisaliśmy kontrakt z najlepszym obecnie bramkarzem Niemieckim. Manuel Neuer został naszym nowym bramkarzem i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwy, że będę już mógł z niego skorzystać w meczu najbliższym czyli Tottenhamem. Oficjalna prezentacja Manuela odbędzie się już po debiucie zawodnika. Poinformuję państwa, że na dniach powinniśmy pozyskać Ki Sung-Yuenga i Vumon Anita. Co do Gregory van der Wiel to niestety nie pozyskamy go w tym oknie transferowym.

PS. Następnym razem opis meczu będzie wyglądał o wiele lepiej ;) I sorry za brak screena Reida, ale przez przypadek nacisnąłem esc i nie zdążyłem zrobić  >:(
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2011, 20:14:05 wysłana przez MattMiz »

Mistrz! Mistrz! Nasz TS!

Offline Marcin14

• Menadżer
Odp: Manchester City F.C. by MattMiz | Inauguracja sezonu za nami!
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 28, 2011, 17:44:34 »
bardzo ładny opis długi i czytelny oby tak dalej :)
co do meczu to wynik niesprawiedliwy bo miałeś ogromną przewagę we wszystkich statystykach jednak w tej najważniejsze statystyce gdzie liczą się bramki byłeś gorszy
liczę że szybko zapomnisz o tej porażce i szybko nadgonisz te 3 pkt stracone

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Odp: Manchester City F.C. by MattMiz | Inauguracja sezonu za nami!
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 28, 2011, 17:44:34 »