Dział Ogólny > PES 2012

PES 2012 - wszystko o trybie BaL

<< < (29/40) > >>

kampek:
Siemka. Mam jedno pytanko.
W BALu, w kalendarzu trening jest oznaczony różnymi ikonkami. Próbował ktoś może dostosowywać punkty treningowe do tych ikonek? Tzn. np. przed dniem z ikonką hantelki dawać ptk w power, a przed dniem z ikonką bramki w shoot, itp.?
Ja trenuję cały czas to samo do momentu kiedy osiągnę satysfakcjonującą notę, wtedy zmieniam. Ale zastanawiam się, czy nie byłoby efektywniej za każdym razem dopasowywać trening do tych ikonek. Co o tym sądzicie?

Artur 7:
No to jest myśl, tylko teraz np. która ikonka odpowiadałaby za Speed, Pass, czy Defence... I z drugiej strony te ikonki/dni zmieniają się automatycznie i nie ma możliwości ustawić na każdy dzień innego treningu ;) A co do treningu to zauważyłem że nie mogę ruszyć ze Speedem...

olmajti:
REJESTRACJA lub LOGOWANIESiemanko.

Kilka słów o rzeczy, którą zauważyłem. Mianowicie za pierwszy razem stworzyłem gracza na pozycji CF, 192 cm wzrostu 77 kg wagi. Nota początkowa po chyba 10 losowaniach 62. Grałem trzeci sezon w FC Porto, rozzwinąłem się do 69. Pierwszy sezon 26 goli, drugi 44, mój rekord. Gram na Top Playerze. Dzisiaj stworzyłem sobie nowego napastnika, pozycja SS, 195 cm wzrostu, 95 kg wagi. Oczywiście All rounder. Co się okazało, mianowicie nota początkowa to 67, można wylosować nawet 69... Moje pytanie brzmi dlaczego ? Ktoś wie ?

O systemie oceniania wspominałem. Irytują mnie jeszcze misje zlecone przez managera. BaL na 5+

--- Koniec cytatu ---

nie zauważyłeś że większość ofensywnych graczy, mających zbalansowane statsy na SS ma wyższą średnią? przy tworzeniu postaci jest to samo. Typowy CF żeby miec wysoką średnią musi mieć wysoki balance, attack, shot acc, no i jeszcze jump, header acc oraz skill card powiedzwy  goal poacher. CF jedynie z tymi statystykami na maxa bedzie miał 89, SS tylko 74. kluczem do sukcesu jest okteślenie pryjorytetowych statsów dla danej pozycji. jeśli bedziesz grał wysoko z przodu i posiadał względny shoot power i acc to nie potrzebny ci będzie wysoki top speed bo napewno strzałem będziesz to nadrabiać. to samo odnośnie treningu. w zależności w jakiej drużynie grasz będziesz miał różną ilosć (chyba do 16[Barcelona]) coaching points. przy tej maxymalnej statsy bedą ci lecieć średnio 4-5 pkt na sezon (bez speeda oczywiście) a śradnie ci wystrzeli w góre ( mój rekord to 8 kpt śr w sezonie ), ale na to przekłada sie oczywiscie więcej czynników. granie w reprezentacji to bez apelacyjnie jest najważniejsze, gra w derbach, gra z mocnymi drużynami, gra w LM i lość meczy w sezonie. tylko... no właśnie nie liczy się sam występ tylko dobry występ, najlepiej ze średnią 8,5. nie raz pewnie strzelałeś hattricka i miałeś 7,5 a po średnim meczu z asysta 8,0. gra w obronie też sie liczy. jak będziesz miał sytułacje powalcz o piłkę, wróć za przeciwnikiem, jak przechwycisz chodź raz piłkę średnia leci do góry, próbuj więcej podawać. odziwo w tej części z tego co zauważyłem bardziej położyli nacisk na to co powinieneś robić na danej pozycji. ja będąc w połowie 3 sezonu na pozycji RB mam średnią 76 startując z 62. dla mnie właśnie boczny obrońca to pozycja optymalna. podczas obrony jestem zawsze przed przeciwnikiem a przy kątrze przeważnie zawsze zdąże do przodu. odbiore 3-4 razy piłkę, potem obsłuże napastników ewentualnie przeprowadze brawurową idnwidualną akcje po której padnie bramka i ocena 8,5 a statsy rosną :D

co się tyczy tego rozrzutu przy losowaniu począdkowych statystyk to nie jest wcale taki duży. pokombinuj z pozycjami i ilością punktów przy typie to sam zobaczysz

ps. wzrost i waga chyba nie ma zbyt wielkiego znaczenia. zresztą ja nie zauwazyłem. oczywiście moge się mylić.

mam nadzieje że pomogłem

kampek:
Jeśli chodzi o speed, to według mnie jedynym sposobem, żeby stworzyć prawdziwego pędziwiatra jest wybranie speedstera LMF/RMF (ew. LWF/RWF) i dodatkowo trenowanie speed na początku kariery.

A co do tych ikonek, to przyglądałem się temu trochę i zauważyłem, że nie bardzo się one mają do przyrostu umiejętności. Co ciekawe zaobserwowałem większy przyrost w dni bez ikonki. Więc nie wiem po co one, może tylko po to, żeby w kalendarzu ładniej wyglądało...

komiks:
REJESTRACJA lub LOGOWANIESiemanko.

Kilka słów o rzeczy, którą zauważyłem. Mianowicie za pierwszy razem stworzyłem gracza na pozycji CF, 192 cm wzrostu 77 kg wagi. Nota początkowa po chyba 10 losowaniach 62. Grałem trzeci sezon w FC Porto, rozzwinąłem się do 69. Pierwszy sezon 26 goli, drugi 44, mój rekord. Gram na Top Playerze. Dzisiaj stworzyłem sobie nowego napastnika, pozycja SS, 195 cm wzrostu, 95 kg wagi. Oczywiście All rounder. Co się okazało, mianowicie nota początkowa to 67, można wylosować nawet 69... Moje pytanie brzmi dlaczego ? Ktoś wie ?

O systemie oceniania wspominałem. Irytują mnie jeszcze misje zlecone przez managera. BaL na 5+

--- Koniec cytatu ---

44 gole na topie? ? WTF ja na profesjonalu mam raptem pare bramek w sezonie!!!!!!!!!! haha dobre , top amator chyba

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej