Dział Ogólny > PES 2012
PES 2012 - wszystko o trybie BaL
TaajGer:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEmasz racje. cofać sie jest ciężko grając CF'em przy obronie to może jedynie przy rzutach rożnych. problem polega na tym że jednak gra w obronie ma wpływ na notę końcową. po zakończeniu sezonu masz w podliczeniu 'average rating' i 'average defensive rating'. słabe noty dostajesz najprawdopodobniej za granie tylko do przodu. jest to troche dziwne bo, po jakiego grzyba snajper miałby się wracać... no ale jednak. jeśli stary zmieni taktyke na 'All out defence' to nadużywaj podań typu one-two. powinno podnieść ci defencive rating a co za tym idzie ogólną średnią. a z tymi 10 dodatkowymi zawodnikami to prawda ale to jest Become a Legend :D
odnośnie słupków i poprzeczek to nie dziw się ze stary ci zaniża ocene gdyż mechanika gry zalicza te strzały jako strały które 'nie poszły w światło bramki' także to 'nie rusza trenera'.
nie no bez przesady :D 8,5 nie dostaje co mecz, choć w Reprze po ostatnim sezonie miałem średnią 8,3 :D ale właśnie na to sie przekłada gra w obronie+ewentualnie w ataku (na poz. RB). i nie jest to coś mega trudnego. BTW jeszcze nigdy nie dostałem więcej niż 8,5. nie wiem czy to w ogóle jest to możliwe. kumple mówili że raz czy 2 dostali no ale...
po za tym zauważyłem ze gra w reprezentacji jest łatwiejsza (a trener nam przychylniejszy) a w LM w drugą stronę (albo mi się tylko wydaję)
--- Koniec cytatu ---
Hmm ciekawa sugestia. Spróbuję powymuszać na nich podania przy tego typu taktyce. Ogólnie postaram się poprawić swoją grę obronną. Zobaczymy jak to wyjdzie. Poinformuje o efektach ;) Boczny Obrońca a Wysunięty Napastnik to trochę dwa różne bieguny. Mimo wszystko postaram się popracować nad tym. Myślałem, nawet by wydłużyć czas meczu z 10 min do 15 min by mieć więcej czasu na uzyskanie lepszej noty. A teraz trochę matematyki...BaL zaczyna się mając lat 17, załóżmy, że grać będziemy do 32 roku życia. To 15 sezonów do rozegrania. Teraz dajmy, że w sezonie zaliczymy przyrost na poziomie 2 pkt noty ogólnej. Tak, więc 15 x 2 = 30. 30 + 62 nota początkowa = 92 noty na koniec. Realne ? Może, bynajmniej matematycznie. Pytanie czy da się to osiągnąć czy też nie. Moim zdaniem jest to wykonalne. Jak będzie to się okażę.
Coś o mojej karierze. Zacząłem od nowa... Mario, 195 cm wzrostu, 95 kg wagi ^^ pozycja CF. Pierwszy klub Walwijk w lidze holenderskiej, zostanę tam z dwa sezony pierwsze, potem spadam gdzieś dalej. Chcę tam zostać dwa sezony dlatego, że jest dużo czasu na trening, a to pomoże rozwinąć zawodnika. Potem przenieść się do innego klubu i walczyć o wszystko. Trochę się rozpisałem. ^^
Ps. Jest gdzieś opis strategii gry ? W sensie po polsku opisane ? Jak mniej więcej zachowywać się w danej strategii ? Problem mam w strategiach typu all out attack/defence, lub possession game def i ofe.
komiks:
Zastanawia mnie 1 rzecz , dlaczego w 2011 nikt z was nie grał w Legends????????????
olmajti:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEHmm ciekawa sugestia. Spróbuję powymuszać na nich podania przy tego typu taktyce. Ogólnie postaram się poprawić swoją grę obronną. Zobaczymy jak to wyjdzie. Poinformuje o efektach ;) Boczny Obrońca a Wysunięty Napastnik to trochę dwa różne bieguny. Mimo wszystko postaram się popracować nad tym. Myślałem, nawet by wydłużyć czas meczu z 10 min do 15 min by mieć więcej czasu na uzyskanie lepszej noty. A teraz trochę matematyki...BaL zaczyna się mając lat 17, załóżmy, że grać będziemy do 32 roku życia. To 15 sezonów do rozegrania. Teraz dajmy, że w sezonie zaliczymy przyrost na poziomie 2 pkt noty ogólnej. Tak, więc 15 x 2 = 30. 30 + 62 nota początkowa = 92 noty na koniec. Realne ? Może, bynajmniej matematycznie. Pytanie czy da się to osiągnąć czy też nie. Moim zdaniem jest to wykonalne. Jak będzie to się okażę.
Coś o mojej karierze. Zacząłem od nowa... Mario, 195 cm wzrostu, 95 kg wagi ^^ pozycja CF. Pierwszy klub Walwijk w lidze holenderskiej, zostanę tam z dwa sezony pierwsze, potem spadam gdzieś dalej. Chcę tam zostać dwa sezony dlatego, że jest dużo czasu na trening, a to pomoże rozwinąć zawodnika. Potem przenieść się do innego klubu i walczyć o wszystko. Trochę się rozpisałem. ^^
--- Koniec cytatu ---
nie wiem jak to działa w BaL 2012 ale w BaL 2011 mój pierwszy pokemon szczyt osiągną w wieku 29 lat przy średniej 91 potem statystyki mu zaczęły spadać. drugi eksperymentalny pokemon co prawda nie zakończył kariery ale w wieku 24 lat dobił do 100 a w 26 miał max czyli 109.
odnośnie trenowania to troche źle kombinujesz. największy przyrost ststsów masz nie za trening a za gre w pucharach. najlepszym rozwiązaniem to przy ewentualnych przenosinach celować w klub który będzie grał w eliminacjach LM a potrm z grupy wylecieć do LE. taki scenariusz to dodatkowe 4 mecze w sezonie które dają dosyć dużo exp.
co do mojej kariery to pokemon wystartował w Exelsior, po sezonie przyszła oferta z Ajaxu a po następnym z Milanu z którym gromie wszystko i wszystkich (tylko Ibra i Pato to straszliwe sępy i wolą strzelać zamiast podać a to się czasami źle kończy). strzeliłem jak narazie 85 goli, zaliczyłem 54 asysty i 30 występów w reprezentacji ;)
olmajti:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEZastanawia mnie 1 rzecz , dlaczego w 2011 nikt z was nie grał w Legends????????????
--- Koniec cytatu ---
o co ci konkretnie chodzi?
Artur 7:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEo co ci konkretnie chodzi?
--- Koniec cytatu ---
BaL Online
Nawigacja
[#] Następna strona