Dział Ogólny > PES 2012
PES 2012 - wszystko o trybie BaL
pawlodar_10:
Artur ustaw sobie jako pozycję obrońcę, nic z przodu sami nie zrobią. Jeśli chodzi o ten aspekt, to FIFA jest dużo lepsza. BaL to bardzo ciekawy pomysł i ciągnie mnie do niego, ale aż szkoda czasem patrzeć jak schodzisz z boiska, a twoja drużyna po chwili traci gola.
olmajti:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEArtur ustaw sobie jako pozycję obrońcę, nic z przodu sami nie zrobią. Jeśli chodzi o ten aspekt, to FIFA jest dużo lepsza. BaL to bardzo ciekawy pomysł i ciągnie mnie do niego, ale aż szkoda czasem patrzeć jak schodzisz z boiska, a twoja drużyna po chwili traci gola.
--- Koniec cytatu ---
Jakoś zawsze (odkąd można) wybieram jako pozycje nominalną na obronie i musze stwierdzić że się Panie kolego mylicie. W BaL11 jak stary nas ściągał to było 90% prawdopodobieństwo że drużyna straci gola. W obecnej części zdażyło mi się już tak że potym jak mój pokemon opuścił boisko (przy stanie 0:0) moja drużyna strzeliła 3 gole w 20 min. Po za tym niewiem od czego to zależy ale są zawodnicy którzy się strasznie sępią(przynajmniej mi się tak wydaje) np Pato, Ibra. Na nich nie pomoaga nawet wymuszanie podania. Mankamentem jednak wiekszym niż AI kompa jest bynajmniej to że gra w obronie to jest jakaś masakra. Jak podczas meczu trafie 3 razy wślizgiem w piłkę to święto lasu >:(
stawar:
Jestem w trakcie 5 sezonu i niestety muszę przyznać że ten tryb to po raz kolejny niewypał, jeden wielki skrypt, jest pewien progres w stosunku do poprzednich odsłon, ale po rozegraniu kilku sezonów każdy mecz wygląda tak samo. Gram jako napastnik w Interze, póki do niego nie przeszedłem ustrzelili w sezonie ponad 90 goli, pojawiłem się ja i skuteczność moich grajków spadła niemal do 0 i tak jest w zasadzie z każdą drużyną: wcześniej byłem w Chelsea i Juventusie ( grałem jako SS ), no i albo strzelę ja, albo nie strzeli nikt. W sumie wychodzi na to że około 90% goli w całym sezonie jest mojego autorstwa, sprawa zmienia się w momencie w którym opuszczam boisko, wtedy bramki padają jedna za drugą.
Sprawa kolejna: jest masa meczy, typu moja drużyna oddaje 20-30 strzałów i nie może zdobyć gola, posiadanie piłki na poziomie 60-70 %, a rywal 1 strzał 1 gol, 2 strzały 2 gole ( przeważnie z wolnych ). Ja rozumiem jakby zdarzyło się tak raz na jakiś czas, ale w co 3 meczu ?
Atrybuty i statystyki piłkarzy, jak widzę co momentami odprawia rywal z zawodnikami z ovrealem w granicach 60 gdy miesza i mąci moją obronę jak tylko chce ( przechodzi 3-4 piłkarzy i jeszcze jest w stanie oddać celny strzał ), a czego nie są w stanie zrobić moi grajkowie ze statami na poziomie 90 to istna rzeź ( taki Eto nie jest w stanie kiwnąć jednego obrońcy, a oddanie celnego strzału w jego przypadku to już w ogóle cud i święto lasu ).
Ehh niestety ale gra jako napastnik sprowadza się do tego że najpierw muszę odebrać piłkę rywalowi, później ją rozegrać i wykończyć akcję, jeszcze trochę brakuje a będę musiał stać na bramce :), a chyba nie o to chodzi w grze napastnikiem.
Kolejny aspekt to dysproporcja w liczbie fauli, miałem mnóstwo meczy gdy moi piłkarze faulowali rywala około 7-8x, a mnie w ogóle.
Do tego dochodzi cała masa innych bugów, które tylko utrudniają rozgrywkę i sprawiają że gra zamiast sprawiać przyjemność, co raz bardziej frustruje. Jeszcze z początku wszystko wydawało mi się ok, ale z każdym kolejnym meczem widziałem mnóstwo elementów które wypaczały rozgrywkę i sprawiały że gra traci na grywalności. Tryb ma spory potencjał, ale panowie z Konami nie są w stanie go wykorzystać.
AupaAtleti:
gra jako napastnik faktycznie jest dziwna, monotonna i po sezonie już się rzygać chce. Więc zrobiłem sobie CMF i jest lepiej, można poklepać, oddać strzał z dystansu a i napastnicy znają swoje miejsce,
Co do FIFY i tamtego trybu zostań Gwiazdą to jest jakaś parodia w porównaniu do PES'a:
- Brak meczy w reprezentacji
- Strasznie dziwny system transferów
- Hu**wy rozwój
- Zrypany system ocen (jako napastnik zdobyłem Hat-tricka i ocena 5.5 ;| )
i przede wszystkim coś dla dzieci w wieku 12 lat:
- możliwość sterowania cała drużyną, traci tryb całkowity sens.
Artur 7:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEgra jako napastnik faktycznie jest dziwna, monotonna i po sezonie już się rzygać chce. Więc zrobiłem sobie CMF i jest lepiej, można poklepać, oddać strzał z dystansu a i napastnicy znają swoje miejsce,
Co do FIFY i tamtego trybu zostań Gwiazdą to jest jakaś parodia w porównaniu do PES'a:
- Brak meczy w reprezentacji
- Strasznie dziwny system transferów
- Hu**wy rozwój
--- Koniec cytatu ---
w 11 grałem w rep. transferó nie ma chyba że sam chcesz gdzieś przejsc a pilkarz to chyba tylko Twój sie rozwija
Nawigacja
[#] Następna strona