No Panowie! - zawiodłem się.
PES w tym roku to kompletna porażka i nie tylko ze względów na stare składy z początku okienka transferowego ale również z kilku innych powodów.
Pierwszy z nich to śmieszny blur gra u mnie zamiast prezentować się jak normalna piłka, wygląda jak rozmyta kupa we mgle. Dźwięki w ogóle nie zostały ruszone, to co było to jest nadal - totalna klapa.
Następną rzeczą jakże rażąca w oczy to Gameplay - w porównaniu z demo1, ten gameplay to totalny sztywny futbol opierający się na podaniu gdyby nie realistyczne zachowanie przy odbiorach piłki to gameplay leżał by i kwiczał.
Dodatkowo jak każdy wie, gra bramkarzy - kurde ludzie, można pograć w tego PES'a ale co to za frajda, że kumpel lutuje Ci śmieszna bramkę która nigdy by nie mogła wpaść. Ktoś napisze, że zdarzają się bramkarzom błędy, no okej - ale w każdym meczu bramkarz zamiast łapać piłkę która się praktycznie kula, wyrzuca przed siebie na dobitkę przez co strzelamy najwięcej bramek.
Reasumując kiedyś pisaliśmy, że FIFA jest za bardzo schematyczna, Panowie zasmucę was w PES jest łatwy schemat, strzał z daleka (którego bramkarz nie obroni tylko ew. odbije przed siebie) i dobitka - takie jest życie spodziewałem się czegoś lepszego. Jestem ciekaw jakie jest wasze zdanie nt. nowej wersji, i powiem tak - wiadomo zrobią się patche do PES'a, ale ja nie płacę ludziom od robienia patchy tylko konami:/ jestem zawiedziony na pełnej linii w Tym roku chyba zakupie również FIFE.