Taka mini recenzja Pes12 z moje pkt widzenia (większość gier na super star, nie grałem multi)
- obrona w moim zespole strasznie nie realna. wygląda to jak mecz 9 latków gdzie do jednego przeciwnika biegnie 5 moich i choćby było ich jeszcze drugie tyle to i tak nie odbiorą piłki w zdecydowanej większości akcji.
- 50% bramkarzy w grze to skończenie debile - druga połowa to bramkarze kompa
- dalej napastnicy kompa choć niżsi i słabsi mają pierwszeństwo do górnych piłek
- bramki kompa są tak piękne, że aż słabo mi w sercu się robi jak muszę na nie patrzeć tym bardziej w porównaniu z moimi bezbramkowymi akcjami (aż mnie dziwi, że ani razu z poirytowaniu nie rozwaliłem pada o podłogę)
- swoboda podań (ustawiona na 100%manualna) dalej jakaś taka, że przy takich samych silach uderzenia statystykach zawodników oraz warunków raz poleci bomba, a raz ledwie się turla. do tego nawet jak da się z całej siły to bardzo często zamiast lecieć do najbardziej odsuniętego piłkarza leci do tego najbliższego jakby domyślnie
- przyjęcia podań. irytujące straty nawet wśród najlepszych piłkarzy są bardzo rzadkie w porównaniu z poprzednią częścią
- niby mieli być piłkarze szukający gry, lecz nawet na super offensive jakoś nie widzę, aby się kwapili do długich piłek(niezależnie od suwaków). w '11 akurat bardzo często mogłem posyłać piłki za plecy obrońcom
- już nie ma tak, że 90% strzałów z wolnych od kompa to bramka. nie ważne czy strzela Ronaldo czy pierwszy lepszy gracz z Tajlandii
- strzały z dystansu teraz przy odrobinie wolnego miejsca i dobrych statystykach to niemal z automatu strzał w światło bramki nie to co w '11
Na obecną chwilę więcej nie mogę sobie przypomnieć. Mimo spieprzenia obrony uważam, że pes 12 jest jednak lepszy od 11. Może na multi owe wyżej wspomniane problemy są nieistotne, lecz nie miałem okazji grać przeciwko żywym graczom.