Autor Wątek: Wisła Kraków by piuk11. ZAJRZYJ OSTATNI RAZ I ZAGŁOSUJ W ANKIECIE!  (Przeczytany 118363 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Wisła Kraków by piuk11. humorystycznie o LE.
« Odpowiedź #380 dnia: Sierpień 13, 2011, 21:47:27 »
Echo Ligi Europejskiej....

Co powiedziały znane osobistości o wynikach polskich drużyn w Lidze Europejskiej. Opiszmy pokrótce poczynania naszych junaków. Zaczynając od góry Śląsk Wrocław został odprawiony z kwitkiem w pojedynku z Stuttgartem. Rywale nie wygrali wysoko, ale byli wyraźnie lepszy. Widzew natomiast po obiecującym, choć przegranym meczu z Wolfsburgiem w Niemczech został spoliczkowany w Łodzi przegrywając bez walki 0-4.  Wisła jak wiemy awansowała. Górnik Zabrze dwukrotnie uległ niezbyt silnemu FC Koln. Lech także uznał wyższość rywali, chociaż gdyby nie słaba postawa Kotorowskiego mogło by padnąć inne rozstrzygnięcie. Posłuchajmy ich wypowiedzi.

Jarosław Kaczyński(prezes PiS): Jest oczywistą oczywistością, że wybranie arbitrem spotkania Wisła-Werder pana Baskakowa jest ukrytą opcją prokremlowską podczas gdy można było wybrać Węgra na to kondominium, o którym mówimy. Moskal do Prusaka zawsze się uśmiechał ale tym razem polski oręż zwyciężył i cieszę się z tego tytuły jak i cała Polska.

Jan Tomaszewski(były bramkarz reprezentacji): To jest skandal, to że nasze zespoły przegrywały, to wina PZPN, trzeba rozgonić całe towarzystwo, a Latę wypierdolić dyscyplinarnie! W dupie mam te całe EURO 2012!

Janusz Palikot(odszczepieniec narodowy :)): Dlaczego nikt nie zadał pytania czy aby Krzysztof Kotorowski nie nadużywa alkoholu?  Czy jego słaba postawa w dwumeczu z Fulham nie jest ściśle związana z terapią antyalkoholową i środkami doń uleczającymi ale i odurzającymi? PZPN to burdel, w którym dziwki zarażają HIVEM.

Darek Szpakowsk(komentator)i: Włodku, czy my już nie widzieliśmy gorszych sytuacji w Polskiej piłce? Przecież przegrywaliśmy w 1 rundzie, przecież ogrywały nas egzotyczne ekipy. PZPN zrobił krok do przodu i dzięki temu mamy zespoły w 1/16 LE. Mamy powody do zadowolenia, jest światełko w tunelu, nadzieja na lepsze jutro, nadzieja na Euro, nadzieja na mundial, na igrzyska i czego tylko dusza zapragnie?

Grzegorz Lato(prezes PZPN): Rund of tirty tu is not gud from polend łi ar abandon ol of ałer tims only Wisła szoł gut futbol end gejm refered.

Jan Kreczman(popularny cygan): K**wa wielka brać piłkarska! Za darmo piniądze biorą moje piniądze z renty! Kur*y je*ane! I tak powiem! Że połowę tych piłkarzów bym zwolnił w piź**iec, połowę trenerów i tu cały PZPN wyj**bał oni sobie tylko ku*wa….

Donald Tusk(premier, PO): Polska to zielona wyspa i kryzys piłkarski jej nigdy nie dosięgnie. Widać wysokie kursy Wisły, wobec słabnącego franka szwajcarskiego. Ale i tak trzeba zamknąć stadiony póki sytuacja nie będzie idealna.

Antoni Macierewicz(członek PiS): Przykra ale podejrzana porażka polskich zespołów. To co słyszymy w mediach to niestety niesprawdzone i niezweryfikowane fakty. Należałoby zbadać, dlaczego piłki w meczu Wolfsburg-Widzew były o 15 mm węższe w średnicy? Dlaczego Krzysztof Kotorowski był mylnie informowany przez wieże kontrolne o wysokości kursu piłek? To należy niezwłocznie zbadać.

Roman Polański(polski reżyser): ulegać z Niemcami 0-1, 0-4, 0-2…. Nie to nie w moim stylu. Jeden mecz co wygrali 4-1 to już coś lepsze.

Ks. Piotr Natanek(słynny z youtube.): Jeżeli Melikson lub jakikolwiek inny piłkarz nosi metale w uszach, na nosie to wiedz, że diabeł się nim interesuje. Jeżeli Wisła , Widzew i Górnik noszą jaskrawe kolory, czerwone jak ogień piekielny, to wiedz, że coś się dzieje. A kiedy Bunoza nosi szóstki z umiłowaniem, to wiedz, że jest już źle. A kiedy Małeckiego rzuciło na ziemie i szatan zaczął kręcić nim jak wskazówkami zegara wtedy możesz być już pewny. Liga Mistrzów, Liga Europejska, Loża masońska, drybling, pressing. Tego należy się strzec.  

Józef Wojciechowski(prezes Polonii W-wa): Ja nie wiem jak Kotorowski mógł tak zawalić mecz. To niedopuszczalne w takiej lidze jak polska. Ściągnąłbym tego Grafite do Polonii(strzelił Widzewowi hat-tricka). Ile by nie kosztował, biorę go! A potem pytacie dlaczego Polacy nie grają w lidze. Te zespoły są przegrane, nie wygrają LE. U mnie taki Małecki trafiłby do klubu Kokosa albo Młodej Ekstraklasy.  

Robert Burneika(kulturysta): Zabrakło masa polskim zespołom.  Trzeba zacząć chodzić na siłownia i brać suply. Po glaidnerze, dabel blasta i stejkach ni byłoby opie***dalania się i wygrywaliby z Niemcami

Tadeusz Rydzyk(założyciel Radia Maryja): To jest tragedia naszych drużyn, bo nie grają w niej Polacy. Tu nie chodzi o krew ani urodzenie. Oni nie grają po polsku, nie mają stylu polskiego.

Hanna Gronkiewicz- Waltz(prezydent Warszawy, PO): To oburzające, to że nie ma Wahrszawy w euhropejskich   puchahrach , od hrazu widać by było pophrawę.

Powyższy post należy traktować humorystycznie, nie ma on w celu obrazić nikogo. Inspiracja zaczerpnięta z pewnego serwisu internetowego.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2011, 20:55:25 wysłana przez piuk11 »

Offline Maczeta

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 29.04.2011r.
« Odpowiedź #381 dnia: Sierpień 13, 2011, 22:03:13 »
Natanek i Rydzyk the best : ))
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
QPR by Maczeta

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Na forum od: 26.05.2009r.
« Odpowiedź #382 dnia: Sierpień 13, 2011, 22:06:22 »
Dobre to.  :D Najlepsza wypowiedź Natanka i Grzegorza Lato. Jakbym ich na żywo słyszał. Mega ciekawy pomysł.  ;)

Ale całkowicie rozwaliła mnie Gronkiewicz-Waltz.  :D
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2011, 22:17:45 wysłana przez Lewy23 »

Offline Amneschia

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.06.2011r.
« Odpowiedź #383 dnia: Sierpień 13, 2011, 22:13:46 »
Tadeusz Rydzyk nie ma sobie równych :D Nie po Polsku :D

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #384 dnia: Sierpień 14, 2011, 13:41:28 »
hahaha :D leże i się chyba nie podniosę :D :D

wszystkie wypowiedzi zajebiste :D :D

Offline Matusiak95

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 09.03.2011r.
« Odpowiedź #385 dnia: Sierpień 14, 2011, 13:55:54 »
Haha Ciekawe te wypowiedzi. Zapraszam do mnie ;D
Olympique Marsylia by Matusiak95 - ZAPRASZAM

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #386 dnia: Sierpień 14, 2011, 15:15:07 »
bardzo ciekawe i zabawne wypowiedzi znanych osob w polsce, oby ta kariera trwala jak najdluzej ziom.

Offline thomas1345

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Na forum od: 06.07.2011r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #387 dnia: Sierpień 14, 2011, 16:02:35 »
Nie no gościu mistrzostwo :) Nieźle się przy tym ośmiałem :D Wymiatasz!

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #388 dnia: Sierpień 14, 2011, 21:06:51 »
Bardzo fajny post bardzo dużo się uśmiałem.
Rydzyk wymiata :) tak samo jak Natanek

Sneijder10

• Gość
« Odpowiedź #389 dnia: Sierpień 14, 2011, 21:25:07 »
Hahaha :D Bardzo fajne wypowiedzi. Najlepsze Gronkiewicz-Waltz, Natanek. Smutno, ale niestety prawdziwie mówi Janek Tomaszewski, nawet jeśli miało być to żartobliwie. Ogólnie bardzo fajny pomysł. ;)

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #390 dnia: Sierpień 14, 2011, 22:31:22 »
Piuku genialny pomysł, super ci to wyszło, ale miałem piania z tego. Nie mogę, masz talent do takich rzeczy. Najlepszy Natanek, Lato i Kaczyński, no jak w realu. No i Hania fajnie wyszła.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #391 dnia: Sierpień 14, 2011, 23:14:42 »

22 KOLEJKA T-MOBILE EKSTRAKLASY

0-1'

W 22 serii zmagań ligowych Wisła Kraków wybrała się na wyjazd, na Bułgarską do Poznania aby zmierzyć się z tamtejszym Lechem. Kolejorz jest najgroźniejszym rywalem w wyścigu o mistrzowskie złoto dla Wisły. Niby strata poznaniaków jest spora, ale jak wiadomo ewentualne zwycięstwo Lecha mogło podziałać na nich pobudzająco. Jednakże do niczego takiego nie doszło. Wisła pewnym krokiem maszerowała poprzez murawę w Poznaniu. Gospodarze nie mieli praktycznie nic do zaoferowania w dzisiejszym spotkaniu. Ale koniec końców rezultat spotkania był remisowy aż do najpóźniejszych minut meczu. Efektem tego była prezentacja „krakowskiego” futbolu na murawie- Wiślacy bawili się piłką, efektownie uderzali, ale co najważniejsze w żaden sposób efektywnie. Jednak nadeszła ta upragniona akcja! Zmiennik Kirm dośrodkowuje na zmiennika Beckforda, a Anglik strzałem głową pokonuje Kotorowskiego. Była to ostatnia minuta meczu i tym samym Wisła zapewniła sobie skromne zwycięstwo. 

Składy

Statystyki

Skrót

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=6d5caf59cfbdea959bd3c37beec0013a&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=6d5caf59cfbdea959bd3c37beec0013a&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Na forum od: 26.05.2009r.
Odp: Wisła Kraków by piuk11. mecz z wiceliderem
« Odpowiedź #392 dnia: Sierpień 14, 2011, 23:59:45 »
Bardzo dobrze.  :) Ja też Lecha ogrywałem.  :) Akcja z ostatniej minuty dała ci cenne zwycięstwo. Rezerwowy Kirm dograł do drugiego zmiennika - Beckforda, a ten nie dał szans Kotorowskiemu.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #393 dnia: Sierpień 15, 2011, 00:00:09 »
Gra do końca się opłaca i wygraliście po ostatniej akcji z wiceliderem. Chyba ten mecz może być decydujący o mistrzostwie.Gospodarze dzisiaj zawiedli, a Beckford pokazał, że jeszcze umie strzelać bramki.

Offline thomas1345

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Na forum od: 06.07.2011r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #394 dnia: Sierpień 15, 2011, 09:19:48 »
Miałeś bardzo dużą przewagę, a udowodniłeś to dopiero w ostatniej minucie :D Dobra akcja zmienników, Kirm podciągnął piłkę dograł w pole karne, a Beckford wykorzystał swój wzrost, wyskoczył i skierował piłkę obok Kotorowskiego :) Po raz kolejny (niestety :( :P) udowadniasz swoją wyższość nad Kolejorzem...

Offline kubiks0704

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.06.2011r.
« Odpowiedź #395 dnia: Sierpień 15, 2011, 10:32:18 »
Wygrana w końcówce zawsze cieszy i jeszcze bardziej deprymuje przeciwnika. Myślę, że jesteś pewniakiem do zdobycia mistrzostwa Polski. Oby tak dalej  ;)

Offline Matusiak95

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 09.03.2011r.
« Odpowiedź #396 dnia: Sierpień 15, 2011, 12:52:02 »
Gol w ostatniej minucie cieszy. Coraz bliżej mistrzostwo. ;D
Olympique Marsylia by Matusiak95 - ZAPRASZAM

Offline Amneschia

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.06.2011r.
« Odpowiedź #397 dnia: Sierpień 15, 2011, 14:52:09 »
To był wielki krok ku mistrzostwie. Do końca sezonu jeszcze sporo ale już teraz raczej nikt Ci nie zagrozi jak pokonałeś najtrudniejszego rywala w walce o majstra.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #398 dnia: Sierpień 15, 2011, 15:37:26 »
mecz był wyrównany, ale Ty masz bardzo dobrych zmienników. Pokazali to w tym meczu i w ostatniej minucie zapewnili Ci, myślę, ze można już tak powiedzieć tytuł Mistrzowski ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Wisła Kraków by piuk11. luty za nami, wywiad z MM
« Odpowiedź #399 dnia: Sierpień 15, 2011, 18:03:56 »
Comiesieczne podsumowanie Ekstraklasy według:

Jedenastka miesiąca

Omówienie nominacji

Wojciech Skaba- wzorowo spisywał się między słupkami Wojskowych i dzięki temu otrzymuje w pełni zasłużoną nominację.

Krzysztof Nykiel- za sobą ma świetny miesiąc. To dzięki niemu Cracovia odcięła się od grupy walczącej o utrzymanie i może złapać drugi oddech. Bramki Cracovii w zdecydowanej większości były przy udziale Nykiela.

Michał Żewłakow- druga nominacja z rzędu, w pełni zasłużona, kapitan i dyrygent defensywy.

Arkadiusz Radomski- kolejny Pasiak, w szczytowych sytuacjach wykazał się cwaniactwem, obyciem, doświadczeniem zdobytym na zachodzie,  ratując Cracovię przed utratą bramki.

Krzysztof Król- jedyny zawodnik Podbeskidzia, który zasługuje na pochwałę. Strzelił jedynego gola dla Górali w mijającym miesiącu, w zremisowanym meczu z Ruchem.

Patryk Małecki- Mały po raz kolejny udowodnił swoją przydatnośc Wiśle i po raz kolejny dajemy panu selekcjonerowi lekturę do przeanalizowania, lekturę z jego niezwykle dojrzałą grą.

Sebastian Mila- Sebek rozegrał kilka świetnych meczów, był prawdziwym playamkerem Śląska, widać że doświadczenie w futbolu jest równie ważne jak i talent.

Robert Jeż- Słowak przejął pałeczkę od Bruno i to teraz on stanowi o sile drugiej linii Czarnych Koszul.  Wiele akcji Polonii to właśnie jego inicjatywa.

Maciej Bykowski- dobry miesiąc gracza ŁKS-u, formą teraz dorównuje chyba nawet Ludovikowi Obraniakowi.  Niezwykle kreatywny i pomysłowy, kolejny skrzydłowy, który powinien trafić pod lupę Smudzie.

Jermaine Beckford- jako, że w obecnym miesiącu styczniu nie wykreował się żaden supersnajper, to w zaistniałej sytuacji wybieramy do jedenastki człowieka, który być może zapewnił Białej Gwieździe majstra. W meczu z Lechem strzelił przypomnijmy zwycięską bramkę.

Fred Benson- dwie bramki w pierwszym zwycięskim boju ligowym Lechii Gdańsk walnie przyczyniły się do jego obecności wśród jedenastu. Ponadto jego gra mogła się naprawdę podobać, wkładał dużo serca w grę.

Mecze: 40
Gole: 52
Średnia bramek na mecz: 1,3
Najwyższa frekwencja: 29011 (Śląsk-Jagiellonia).
 Średnia frekwencja na mecz: 13023

Lider klasyfikacji strzelców

Cvetan Genkov-13 goli

Lider klasyfikacji asyst

Patryk Małecki- 7 asyst

Bohater miesiąca: Jermaine Beckford
Anglik nareszcie pokazał swoje umiejętności i zapewnił zwycięstwo z Lechem, wskazuje na to że wraca do formy sprzed 4-5 sezonów.

Antybohater miesiąca: Sebastian Przyrowski
Ogólnie patrząc, to w lutym nie było wielkich antybohaterów, ale jeśli trzeba kogoś wyróżnić, to na pewno bramkarza Polonii. W przegranym meczu z Bełchatowem 4-0 zawalił trzy bramki, jednakże w tydzień później widzieliśmy poprawę gry.

Trener miesiąca: Paweł Janas
Coach bełchatowian doprowadził zespół do czwartej pozycji w lidze, naprawdę z tym składem jakim dysponuje to nie lada wyczyn.

Niespodzianka miesiąca: brak zdecydowanej niespodzianki

Rozczarowanie miesiąca:  Jagiellonia Białystok.
Jaga kiepsko przeszła przez luty i niestety dostaje niechlubne wyróżnienie.

Tabela

A na dokładkę…..

Wywiad z Maorem Meliksonem

Witam Pana.

Czołem.

Gratuluję Panu jak i Wiśle ogania Werderu w LE.

Gratulacje przyjmę z największą galanterią, są przecież w pełni zasłużone, nieczęsto zdarza się taki mecz jak w Bremie. Zagraliśmy cudowne zawody, szczególnie Cvetan, który miał udział przy trzech golach.

Ale zarówno pan miał dużo do powiedzenia wtedy. Zaliczył pan na dobrą sprawę trzy asysty.

Jeżeli już to powiedzmy dosadnie, że dwie. Przy bramce Bunozy, to raczej Genkov asystował, choć bezpośredniego podania nie było.

Poruszmy temat pańskiej przyszłości reprezentacyjnej. Co pan powie o tym całym zamieszaniu.

Powiem krótko: w Izraelu się urodziłem, w Izraelu się wychowałem, w Izraelu uczyłem się futbolu, i oczywistą sprawą jest to, że pragnę reprezentować ten kraj.  Jedyną przeszkodą jest duża konkurencja na moją pozycję, jest przecież na nią Benayoun. Ale debiut już mam za sobą i chyba temat jest zamknięty.

No właśnie, chyba, bowiem był to mecz towarzyski, a jak wiemy najnowsze przepisy FIFA pozwalają po takich spotkaniach zmianę wyboru.

Prawda,  ale powtórzę, zagrałem raz dla Izraela, jestem systematycznie powoływany,  jestem zmiennikiem Yossiego, szans może i dużo nie dostaję, ale gdyby jakaś-nie daj Boże- kontuzja jego, to przede mną otwiera się szansa. Nie chcę urazić Polski i Polaków, ale chyba każdy przy zdrowych zmysłach rozumie i szanuję mój wybór. Kocham Polskę, ale Izrael to ojczyzna, to czynnik decydujący o przynależnośći reprezentacyjnej.

Jak się jawi pańska przyszłość klubowa?

Przyszłość klubowa….Dalej gram dla Wisły, o ofertach nic mi nie wiadomo, dobrze się tu czuję, chcę zdobyć jeszcze coś z Wisłą, przejść do historii. Jestem u szczytu kariery, a Kraków jest dobrym miejscem, aby przelać cały mój zapał i umiejętności w celu pomocy drużynie. Jestem w zgodzie z kibicami, to też bardzo ważne, na przenosiny się nie zanosi.

Dziękuję za wywiad i życzę sukcesów.

Ja także dziękuję i pozdrawiam.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Odp: Wisła Kraków by piuk11. luty za nami, wywiad z MM
« Odpowiedź #399 dnia: Sierpień 15, 2011, 18:03:56 »