Autor Wątek: Wisła Kraków by piuk11. ZAJRZYJ OSTATNI RAZ I ZAGŁOSUJ W ANKIECIE!  (Przeczytany 116770 razy)

Offline walec26

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 16.05.2009r.
  • Yeah !
  • Gram w: PES 2013
Odp: Wisła Kraków by piuk11.to jest to!
« Odpowiedź #440 dnia: Sierpień 19, 2011, 12:38:44 »
Jagiellonia rozbita ! Faktycznie - Liverpool trudny przeciwnik , chyba tylko Milan silniejszy . Ale myślę , że możesz sprawić niespodzianke , jeśli zagrasz dwa równe mecze .
ronaldo3.png" border="0

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Wisła Kraków by piuk11. piękny mecz w LE
« Odpowiedź #441 dnia: Sierpień 19, 2011, 13:18:22 »

1/4 FINAŁU LIGI EUROPEJSKIEJ

1-1

Biała Gwiazda konta Liverpool w ćwierćfinale Ligi Europy. Przed sezonem to zdanie byłoby bynajmniej sarkastyczne. Ale z dniem dzisiejszym stało się faktem. Wielki rywal naprzeciw krakowian, doświadczony i utytułowany. Ale to nie przeszkodziło, abyśmy widzieli dziś pięknie i wyrównane spotkanie. Takiego meczu oczekuje kibic oglądając rozgrywki na tym poziomie. Dużo pięknej, sportowej walki, dużo strzałów, okazji, spięć. Obie ekipy zawarły w tym spotkaniu kwintesencję futbolu, odświeżyły przeciętnemu widzowi pamięć o pięknych meczach. Trudno by wskazać lepszy zespół w dzisiejszym meczu, obydwa zespoły grały na wysokim poziomie. Jednak to Biała Gwiazda pierwsza celebrowała zdobycie gola. Ładna akcja Ilieva i dośrodkowanie w pole karne na Genkova, a ten na stojąco umieszcza piłkę w bramce! To Wisła była bliżej półfinału na ten moment! Jednak L’pool pokazał co znaczy doświadczenie. Jaliens fauluje Joe Cola w polu karnym, dostając żółtą kartkę. Za chwilę pada wyrównująca bramka z rąk a w zasadzie nóg Kuyta. Ten wynik mimo wszystko lepiej stawia Anglików przed rewanżem, ale jak widać wszysko się może jeszcze zdarzyć!.     

Statystyki

Skrót

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline walec26

• Starszy trampkarz
  • *
  • Yeah !
« Odpowiedź #442 dnia: Sierpień 19, 2011, 13:31:30 »
Mimo wszystko dobry wynik . Dobrze Iliev pociągnął przy bramce ;p . Czekam na rewanż
ronaldo3.png" border="0

Offline jackz

• Menadżer
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #443 dnia: Sierpień 19, 2011, 14:14:39 »
bardzo dobre spotkanie z liverpoolem, ktore cieszy moj wzrok, jak narazie to jednak liverpool jest w lepszej pozycji niz wy, ale wierze w wasz awans do polfinalu le.

Offline Amneschia

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.06.2011r.
« Odpowiedź #444 dnia: Sierpień 19, 2011, 16:07:45 »
Świetnie, mecz dobry jednak wynik już nie tak genialny bo gra wyglądała dobrze i odważę się, że zasłużyłeś na zwycięstwo a nie tylko na remis. Na Anfield Road będzie ciężko wygrać ale liczę choć na minimalne zwycięstwo i historyczny awans do półfinału Ligi Europejskiej a nawet i zwycięstwo w tymże turnieju.

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Na forum od: 26.05.2009r.
« Odpowiedź #445 dnia: Sierpień 19, 2011, 16:37:21 »
Piękne i wyrównane widowisko. Była walka, strzały, dryblingi, piękne akcje, a także gole. Coś pięknego. ;] Jak na razi to Ty jesteś bliżej finału. Ciekawie by było jakby L'pool odpadł. :D

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #446 dnia: Sierpień 19, 2011, 18:14:09 »
Po wygranym meczu ligowym 6:0 nadszedł czas na Fulham przeciwnik dobry jednak ty go pewnie pokonałeś 3:0. Po 2 spotkaniach strzeliłeś 9 bramek i nagle z Polonią przegrałeś 2:0. W rewanżu to Fulham musiał atakować jednak musiał strzelic 4 bramki udało im się tylko strzelić jedną i grasz w ćwierćfinale. W lidze wielkie Derby z Legią. Warszawiacy zagrali słabo oddali jeden celny strzał i strzelili bramkę i wygrali jeszcze co może bardzo boleć. W meczu z Jagą pokazałęś że Liverpool może się ciebie obawiać bo 5:2 z czołowym Polskim klubem to jest coś. W pierwszym meczu z Liverpoolem zagrałeś dobry mecz i zremisowałeś z wielkim klubem 1:1. Liczę że strzeliś bramkę w Anglii i ostatecznie awansujesz dalej.

Super_Mario

• Gość
« Odpowiedź #447 dnia: Sierpień 19, 2011, 21:14:54 »
A tam... Taki jeden pokonał w listopadzie zeszłego roku Manchester City 3:1 :) Ładnie tam Iliev wyciągnął obrońców Czerwonych i zagrał do Genkova. Szkoda tego karnego bo ewidentnie wydrukowany. Jakby to komputer Ciebie faulował, to by nie było nic.

Remis z Liverpoolem nie jest złym wynikiem, choć wynik 1:1 jest dla nich. W rewanżu będzie ciężko, ale wygracie z moim Liverpoolkiem :D

Offline zawodowiec

• Amator
  • *
  • Na forum od: 18.08.2011r.
  • no woman no kids
« Odpowiedź #448 dnia: Sierpień 19, 2011, 22:36:25 »
dobry wyniki przeciwko Liverpoolowi, statystyki tez bardzo dobre , czekam na rewanż :)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #449 dnia: Sierpień 19, 2011, 22:45:15 »

27 KOLEJKA T-MOBILE EKSTRAKLASY

5-0

Sezon wkracza w decydującą fazę. Każdy z 16 zespołów na nakreślony cel na nadchodzące trzy mecze. W meczu na Reymonta 22 spotkały dziś się drużyny ze skrajnymi celami. Wisła walczy o mistrzostwo, natomiast Ruch o utrzymanie. Wielu typowało jednostronny przebieg meczu. I fakt faktem się nie zawiodło, ba nawet oglądało festiwal goli. Wynik 5-0 mówi sam za siebie, pokazuje Niebieskim ich miejsce w szeregu. Hat-trickiem popisał się dziś Biton, a najpiękniejszego gola meczu zdobył Jovanović. Mogło się skończyć nawet na wyniku siedmiobramkowym, jednakże poprzeczkę zaliczyli wspomniany Biton, oraz Radosław Sobolewski. Dzieła zniszczenia dopełnił Boguski i Wisła-choć nieoficjalnie- może nazwać się już mistrzem Polski.

Składy

Statystyki

Skrót

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline walec26

• Starszy trampkarz
  • *
  • Yeah !
Odp: Wisła Kraków by piuk11. mistrz o krok, ale rywale nie odpuszczają!
« Odpowiedź #450 dnia: Sierpień 19, 2011, 22:59:01 »
Tylko jeden celny strzał Ruchu ...
Brawa dla Bitona za hattricka . Mogłeś pokazać tabele ...
ronaldo3.png" border="0

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #451 dnia: Sierpień 19, 2011, 23:23:29 »
Mistrz już jest właściwie twój nie wiem co by mogło się stać żebyś go nie zdobył. Fantastyczny mecz z Ruchem było widać przepaść między zespołem który walczy o mistrzostwo a zespołem który walczy o utrzymanie. Wspaniały mecz Bitona który zdobył hattrica.

na nakreślony
ma

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #452 dnia: Sierpień 20, 2011, 00:56:50 »
przewaga w spotkaniu z niebieskimi wrecz miazdzaca, nic dziwnego ze tak wysoko rozgromiliscie ruch. dla mnie to juz formalnosc, aby wisle oglosic oficjalnie mistrzami polski, czego ci zycze.

Offline Durothil

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.08.2011r.
« Odpowiedź #453 dnia: Sierpień 20, 2011, 07:09:11 »
Nieźle nieźle, Ruch nie miał nic do powiedzenia w meczu z Tobą czego odzwierciedleniem jest wynik 5:0 dla Ciebie. Brawo! Myślę, że Mistrz Polski dla Twojego zespołu to tylko formalność ;)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #454 dnia: Sierpień 20, 2011, 15:08:26 »
Kapitalny mecz, kapitalny występ Bitona. Jeśli stracicie teraz tytuł to będzie to mistrzostwo świata :D

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Wisła Kraków by piuk11. no i po marcu!
« Odpowiedź #455 dnia: Sierpień 20, 2011, 22:48:08 »
Comiesieczne podsumowanie Ekstraklasy według:

Jedenastka miesiąca

Omówienie nominacji

Wojciech Skaba- wzorowo spisywał się między słupkami Wojskowych i dzięki temu otrzymuje w pełni zasłużoną nominację.  Szczególne brawa za mecz z Wisłą.

Igor Lewczuk- Ruch Chorzów bez niego to jak żołnierz bez karabinu niemalże. Choć Ruch jest  w strefie spadkowej, to ten zawodnik pokazuje jako chyba jedyny, że wierzy w utrzymanie, pokazując się w grze ofensywnej a także defensywnej.

Ivan Djurdiević- doświadczony Serb dyryguje defensywą Kolejorza bez zarzutu i to on sprawia bramkę Lecha niemalże niezdobytą twierdzą. 

Adam Danch- dawny uczestnik MŚ U-20 jest najważniejszym ogniwem Trójkolorowych. Prawdziwa siła spokoju, plus doświadczenie bijące na odległość, nieomal jak u trzydziestoletniego stopera, a Danch jest przecież sporo młodszy.

Jacek Popek- absolutnie najlepszy z bełchatowian w marcu. Jest w wybornej formie, szczególnie imponuje w ofensywie, to jemu Brunatni zawdzięczają czwartą pozycję w tabeli.

Patryk Małecki- Mały po raz kolejny udowodnił swoją przydatnośc Wiśle i po raz kolejny dajemy panu selekcjonerowi lekturę do przeanalizowania, lekturę z jego niezwykle dojrzałą grą.

Krzysztof Mączyński- podobnie jak Danch lider swojej linii w szeregach Górnika. Jego inicjatywą jest wiele akcji KSG i można śmiało powiedzieć, że to szóste miejsce zabrzan to w głownej mierze jego dzieło.

Orlando Engelaar- do pary Mączyńskiemu nie było za bardzo kogo mianować, ale doświadczony Holender swoją nominację może zawdzięczać świetnemu spotkaniu z Legią. Był motorem Wisły, mógł zdobyć nawet dwa gole, ale dobrze wiemy jak się skończyło.

Dawid Plizga- on i popularny Franek wciąż „trzymają Jagę przy życiu” i dają nadzieje na grę w Lidze Europejskiej.

Dudu Biton- osiem goli w ostatnim miesiącu mówią same za siebie.

Tomasz Frankowski- Franek jaki stary ale jary. Gdyby nie on Jaga wąchałaby teraz chyba ogon tabeli, a tak walczy jeszcze o Europę.

Mecze: 40
Gole: 113
Średnia bramek na mecz: 1,3
Najwyższa frekwencja: 32009 (Legia-Wisła).
 Średnia frekwencja na mecz: 21023

Lider klasyfikacji strzelców

Cvetan Genkov-13 goli

Lider klasyfikacji asyst

Patryk Małecki- 7 asyst

Bohater miesiąca: Dudu Biton

Jak wspomniano wyżej, fenomenalny mecz z Podbeskidziem oraz inne mecze czynią go niekwestionowanym bohaterem miesiąca.

Antybohater miesiąca: Grzegorz Sandomierski
Wielki talent, jednakże mający za sobą bardzo przeciętny miesiąc. Zaliczył dużo kiksów, puścił sporo goli, czegoś innego oczekujemy od reprezentanta kadry narodowej

Trener miesiąca: Paweł Janas
W dalszym ciągu trzeba się zachwycać jego zdolnością utrzymania młodej drużyny na wysokim czwartym miejscu w tabeli. Jest na dobrej drodze by zagrać w Lidze Europejskiej.

Niespodzianka miesiąca: Polonia Warszawa
Choć to niespodzianką zować się nie powinno. Z taką kadrą powinni walczyć o wyższe miejsca, ale w marcu Czarne Koszule(nareszcie) zaliczyły przebudzenie.

Rozczarowanie miesiąca: Lechia Gdańsk
To już koniec wielkiej Lechii, spadek stał się już prawie faktem. Prawie, bo tylko matematyka stoi za gdańszczanami. Ale logika mówi, że zespół, który wygrał dwa mecze w sezonie, teraz nagle nie wygra trzech i dogoni Koronę. O ile ta będzie stała w miejscu. Arena na euro 2012 niestety zawita drużyny pierwszoligowe…

Tabela

A na dokładkę…..
Wywiad z Dudu Bitonem

Witam Pana.

Kłaniam się nisko.

Cóż za niesamowity miesiąc za Panem. Osiem goli!

To fakt mam za sobą piorunujący miesiąc, tyle goli że aż sam jestem zdziwiony. Tu trzeba podziękować trenerowi, że wreszcie mi zaufał,  no i ma z tego pożytek.

Wcześniej co było? Dlaczego Pan nie dostawał szans gry?

Dostawałem ale krótkie. Genkov był w świetnej formie. No i Beckford, taki piłkarz, jasnym było że Maaskant najpierw przebada takiego zawodnika niż mnie.

Ale jest pan już za zakrętem, jest Pan na prostej, chyba trener widzi w Panu snajpera nr 1!

To jeszcze się waży. Genkov także dobrze gra, ale skuteczność mu szwankuje. Myślę, że jeszcze nic zamkniętego. Ciągle los jest w naszych nogach i trzeba się ostro napocić, zanim powie któryś z nas sobie: jestem podstawowym graczem. Przecież pół roku temu to ja byłem bez szans a Cvetan był na fali. Życie jest jak kobieta… zmienne.

Taaak. To prawda. Nie pytam, czy Pan marzy o grze w kadrze narodowej, ale spytam, czy ma pan nadzieję?

Oczywiście, powiem więcej, jestem tego niemal pewien. Pewien, bo z taką formą mogę liczyć na powołanie od selekcjonera. Nie od Fernandeza, to od innego. Jestem dobrej myśli.

Dziękuje zatem za wywiad mistrzowi Polski… Nie za wcześnie?

Oj może trochę tak, jest pięć punktów przewagi, ale to można bez problemu roztrwonić.  Pozdro!

Dabrowy00

• Gość
« Odpowiedź #456 dnia: Sierpień 20, 2011, 22:59:10 »
Świetne jak zawsze podsumowanie. :) Dobrze, że twoi zawodnicy prowadzą w rankingu Asyst i strzelców. :)

Offline shady1990

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 13.08.2008r.
« Odpowiedź #457 dnia: Sierpień 21, 2011, 00:31:32 »
Fajne podsumowanie miesiąca.W lidze idzie ci bardzo dobrze wszystko wskazuje na to ze bedzie mistrzostwo.Z ciekawoscia czekam na mecz na Anfield Road ,napewno bedzie ciezko wywalczyc awans do nastepnej rundy.Choc rzadko komentuje kariery to  musze przyznac ze twoja bardzo mi sie podoba i czesto tu bywam i sledze twoje poczynania i skusiłem sie skomentowac  ;) Dobrze i realistycznie wyglada tez liga polska ,walczysz o mistrza z Legia i Lechem a reszta daleko za wami pozdro :)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #458 dnia: Sierpień 21, 2011, 00:47:13 »
Dobre - jak zwykle - podsumowanie. Trzech Twoich piłkarzy w jedenastce miesiąca, czyli nie jest źle. Mam nadzieję, że Genkow dotrzyma tego lidera w klasyfikacji strzelców do końca sezonu. Spotkania zostały trzy, masz 5 pkt przewagi, jesteś w bardzo dobrej sytuacji, teraz tylko się nie rozluźniać bo mistrza jeszcze nie ma, chociaż myślę, że ciężko go będzie nie zdobyć chyba, że jakiś kataklizm formy nagle nastąpi.

Offline zawodowiec

• Amator
  • *
  • Na forum od: 18.08.2011r.
  • no woman no kids
« Odpowiedź #459 dnia: Sierpień 21, 2011, 09:32:00 »
Bardzo dobre posumowanie , obaj twoi zawodnicy na czele obu klasyfikacji i trzech zawodników w jedenstce miesiąca.
Powodzenia w przyszłym sezonie w LM

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #459 dnia: Sierpień 21, 2011, 09:32:00 »