Witajcie.
Jestem zaprawionym w bojach offline jak i online graczem. Zagrałem tysiące meczów w 2011 i jej czas minął. Gra w trybie offline po poprawkach Gameplayowych i fajnych patchach, była naprawdę niezła. Niestety, to za co płacimy to nie tryb offline (mozna przeciez sobie gre latwic za darmo), tylko oplacamy Klucz do gry, by dostać się do sieci. Tam niestety, jedna wielka tragedia. Odkąd gram online (od pes 6) zawsze był problem z bugami, które zabijały piękno. Kiedy grając przed monitorem z kumplem badz meczyk z komputerem, gra niby jest taka sama. Niestety, lagi, bugi, cwaniactwo i bukieciarstwo internetowe, moze popsuć nerwy i oddać grę do Lamusa. Nie bede sie rozwodził, bo doskonale wiem jaki bug bedzie w tej odslonie PESa, ktory zabije nam piekno meczu. Wracamy do czasów 2009, kiedy niesamowita zwrotność i piękne rajdy przez całe boisko dawały bramki. Tutaj doświadczymy tego samego. Niestety. Wiecej bugów wyjdzie na pewno w praniu i po wydaniu wersji 100% kodu, ale już dziś mogę was zapewnić, że kolejny raz w online bedziemy dostawać bramki od noobów wykorzystujacych non stop bugi w grze.
Co do samej 2012 powiem krótko. Gra sie milo przyjemnie, dynamicznie. Jezeli w 20% kodu, są bramkarze, jestem spokojny o tę edycję, gdyż będzie(tak jak 2011) znowu niezłym następcą pes6. Moze nie idealnym ale jednak. Ogólnie gra prezentuje się dobrze i bardzo podobnie jak rok temu. Dlatego bedziemy swiadkami wyrównanych spotkan juz na poczatku października.
Na plus:
Animacje
Zwody
Mozliwosci taktyczne
Trening
Oprawa przed meczowa jak i podczas spotkania
Wybor zawodnika do podania
Szybkie przejrzyste menu
Mało zmian w porównaniu do 2011
Kilka innych plusów
Na minus:
Oczywiście bramkarze. Jeżeli to nie zostanie poprawione, granie w PES 2012 będzie pomyłką i 60% graczy przerzuci sie na FIFĘ, mimo ze jej nie trawi. (Interwencje są po prostu żałosne) Nie ma w ogole o czym mowic.
Przenikająca piłka
Zbyt łatwy i szybki drybling
Za łatwe przechodzenie obrony
Nie zawsze dobrze reagujący obroncy na pressing czy odbior pilki.
Brzydkie siatki
Brak jeszcze czystego widowiska niczym z TV. Ale tutaj wiadomo, potrzeba czasu i rozwoju.
Ogolnie gra zapowiada się przyjemnie. Na pewno po poprawie GK, będzie to jedna z najprzyjemniejszych odsłon PESa, aczkolwiek bugi znowu zabiją piękno gry i będziemy ciągle płakać i narzekać, jak to CR przeszedl od obrony pod bramke i wpakowal gola. No coz. Szkoda. Czekamy na PES 2013.