Czarne chmury nad Gdańskiem,czy nowy manager podoła zadaniu??!!
Jeszcze niedawno temu najaw wyszła sytuacja z przekrętami jakich dokonał manager Lechii Gdańsk- Marcin14 ,która pod jego wodzą walczyła o mistrzostwo kraju.Okazało się że stał on za nielegalnymi transferami swoich zawodników do zespołu GKS Katowice.Zarząd zdecydował o natychmiastowym usunięciu go ze stanowiska ."Jest to wielka hańba dla naszego klubu,działacze kibice oraz cała Polska jest w wielkim szoku" Narazie nie wiadomo jak to wpłynie na drużyne która jak narazie po 23 kolejkach zajmuje 1 miejsce w tabeli i ma dwa punkty przewagi nad 2 w tabeli Legią.Lekiem na całe zło ma byc RoGalos ,któremu bardzo dobrze szło w 1.Lidze . Piłkarze Lechii narazie nie wypowiadają sie na temat całej afery ale napewno jest to dla nich dramat,ponieważ zespół znajdował sie w głębokim kryzysie przed przyjsciem Marcina14 ,który został okryknięty cudotwórcą zeszłego sezonu kiedy to Lechia sięgneła po Puchar Polski.
Adrian4900 nie dla Jagi??!!
Jedno jest pewne po przejęciu Zawiszy Adrian4900 robi furrore w Bydgoszczy co sprawiło że mocno zainteresował się nim własciciel Jagielloni Białystok aktualnego wicemistrza kraju.Jaga w tym sezonie sprawuje sie poniżej oczekiwan i zarząd zastanawia sie nad zastąpieniem Bambaryly.Z Adrianem4900 rozmawiał nasz redaktor Tomasz Wolny.Witam,jestescie rewelacją rundy wiosennej,spodziewał się pan takiego obrotu wydarzen???- Ja również witam, tak naprawdę nie spodziewałem się że tak świetnie będziemy grać w tej rundzie, moim celem było utrzymanie się w elicie i zarząd może być zadowolony z postępów zrobionych przez ten klub.
Co sprawiło ze do Bydgoszczy trafił,jak sie okazuje jeden z najlepszych pana zawodników-Radzio.W Łodzi był nie zauważany,wieczny rezerwowy aż tu nagle dostaje szanse i wykorzystuje ja w 100% ??- Tak, naprawdę trafił on w ostatniej chwili do Bydgoszczy za niecałe 150tys. i jak się okazuje ten młody gracz potrafi kreować grę ofensywną, nie wiem dlaczego tak dobry trener jak Adriek1910 nie zauważył talentu w tak dobrych piłkarzu jakim jest Sebastian Radzio.
Coraz głośniej w mediach o tym ze jest pan numerem jeden do przejęcia po sezonie Jagielloni Białystok ,która gra duzo ponizej oczekiwan kibiców oraz zarządu.Czy gdy przyjdzie oficjalna oferta rozpatrzy ją pan czy juz dzisiaj moze pan powiedziec ze zostaje pan w Zawiszy??
- Słyszałem o zainteresowaniu mną takim klubem jak Jagiellonia ale niech właściciele oraz kibice Zawiszy się nie boją nie mam zamiaru odchodzić po tym sezonie do innego klubu, może niektórzy powiedzą że to błąd zostając w Zawiszy że nie będę miał szans powalczyć o nic więcej ale żebym został trenerem Jagi musiał bym poznawać zespół od początku układać pierwszą jedenastkę układać zespół według własnych upodobań, a w Zawiszy jestem tu prawie sezon zespół został świetnie poukładany, zgrany i w następnym sezonie możemy powalczyć o wyższe miejsce niż obecnie.
J.Rooney jak dotąd nikt o nim nie słyszał moze poza nazwiskiem które ma gwiazda Manchesteru United .Razem z Braulio tworza bardzo dobry duet.Czy ma pan na nowy sezon kolejne hity tranferowe???- Jak na razie przyglądam się kilku zawodników z poza ligi, i już mam kilku takich co mogą podnieść umiejętności klubu z Bydgoszczy więc może w okienku transferowym inni menedżerowie mogą zobaczyć wogle nie znane dla nich nazwiska, ale mogący poszaleć w naszej lidze.
Konczac wywiad kto według pana zdobedzie mistrzostwo Polski ??- Obecnie o mistrzostwo walczy 5 drużyn: Lechia Gdańsk, Legia Warszawa, Wisła Kraków, Lech Poznań i Widzew Łódź. Lechia Gdańsk obecny lider ma chyba najrówniejszy skład w lidze i myślę że oni wywalczą tytuł mistrzowski, wice mistrzem powinna zostać Legia rewelacyjna szarża odrobione straty do liderów ale na Lechie to za mało, a najniższy stopień podium dla Lecha powalczy do końca z Wisłą i Widzewem ale on wyjdzie z niej zwycięsko.
Korona coraz bliżej utrzymania w Ekstraklasie
Przed sezonem wydawalo sie ze Korona z obecnym składem będzie mogła grac przynajmniej o środek tabeli.Niestety zespół gra nieprzewidywalnie,raz wygrywa raz przegrywa .W ostatnich kolejkach zespół doznał dwóch porażek ,z Polonią oraz Lechią.Gra nie wygladała wcale żle jednak brakowało piłkarza który pociągnie zespół do walki.Przed Korona bardzo ważne spotkanie z Górnikiem Zabrze który jest w jeszcze gorszej sytuacji.Jednemu z naszych reporterów udało sie przeprowadzic krótki wywiad z trenerem Korony.Witam trenera,jak narazie drużyna gra w kratkę co jest tego powodem??-Niestety mój zespół już drugi sezon tak gra ja staram się to rozpracować ale nadal jest to dla mnie ,,Syzyfowa Praca,,
Po 23 kolejkach Korona narazie zajmuje bezpieczne miejsce i zapowiada sie ze zobaczymy ja w najblizszym sezonie w Ekstraklasie.Były momenty zwątpienia w to że sie nie uda ??-Powiedziałem chłopakom na pierwszym treningu ze planem minimum jest utrzymanie gdyż moi pracodawcy nie mogą znaleźć mocnego sponsora.
Takim kiedyś dla zespołu z Kielc była firma Kolporter
W 24 kolejce jedziecie do Zabrza aby zmierzyc sie z Górnikiem .Będzie to bardzo ważne spotkanie .Ma pan na ten mecz jakas specjalna taktykę?-Chce dać szanse młodzieży gdyż do gry w środku pola coraz częściej wkrada się młody Żubrowski oraz Lenart na skrzydło.
Wiadomo korona nie nalezy do najmocniejszych druzyn .Czeka pan na jakas propozycje mocniejszej druzyny czy skupia sie pan na aktualnym zespole??-Mój plan budowania zespołu jest oparty na wiele sezonów nie aby kupić paru starych zawodników osiągnąć coś a potem liderzy zespołów odchodzą na emeryturę.Chcę zbudować ten zespół z mieszanki młodych i szalonych graczy a z drugiej na doświadczeniu starszych graczy.