Lechia w 1/8 finału Ligi Europy ,Jaga poza burtą!Zaraz po ostatnim gwizdku sędziego w Gdańsku rozpoczełą sie feta.Kibice byli wniebowzięci awansem do kolejnej rundy Ligi Europy.Bramke w spotkaniu rewanżowym która przypieczętowała awans Lechii zdobył Matuszczyk.Lechici w kolejnej rundzie trafili na zespół z Anglii,Stoke City i zapowiada sie bardzo ciekawe spotkanie.Niestety nasz drugi zespół Jagiellonia Białystok nie poradziła sobie z niemieckim Schalke 04.Jaga po porażce w Niemczech zwyciężyła u siebie 2-1 i niestety wynik ten nie dał awansu.Wszystko szło zgodnie z planem do 40 minuty kiedy to sam na sam z bramkarzem Jagi wyszedł Edu i uderzył nie do obrony.Jaga w porównaniu do zeszłego występu napewno się zrechabilitowała,choc są marne szanse zebysmy zobaczyli ją w europejskich pucharach w następnym sezonie.
W Środę Manchester City vs Lech Poznań
Już w najbliższą środę polskich kibiców czeka oczekiwany od przerwy zimowej dwumecz Lecha z Man City.Naszpikowany gwiazdami zespół z Angli napewno będzie faworytem i była by to wielka niespodzianka gdyby to Lech awansował.Kibice jednak oczywiscie czekają na cud .Bilety na to spotkanie zostały już dawno w Poznaniu sprzedane.Pierwszy mecz jednak Lechici zagrają na Etihad Stadium.Będzie ważne aby wywiezc z Manchesteru rezultat który pozwoli na walke o awans na naszym terenie.Czy tak się stanie?Wszystko okaże sie w Środe wieczorem...
Fantastyczny początek rundy wiosennej w Łodzi
Gracze Widzewa napewno zaskoczyli kibiców oraz działaczy a takze ekspertów sportowych.Widzew zaczął fenomenalnie runde wiosenna od awansu do finału Pucharu Polski oraz wygrał jak dotąd wszystkie spotkania.Z managerem Widzewa rozmawiał nasz dziennikarz Olaf NowakWitam pana trenera,fatum w pucharze Polski wkoncu zostało przelamane i mamy Widzew w finale.Spodziewał sie pan tego ??- Witam. Zdecydowanie tak, szczęście zaczęło nam dopisywać i dotarliśmy do upragnionego finału co mam nadzieję zaprocentuje grą w Europejskich pucharach. Czy się spodziewałem? - Wszystko było możliwe, ale trzeba przyznać, że w meczu z Legią nie byliśmy faworytami.
Do zespołu wrocił Robak i jak dotąd okazał się "strzałem w dziesiątkę" .Jednak do mediów ostatnio przeciekły pogłoski że coraz bardziej z roli zmiennika niezadowolony jest Cavenaghi .W zimowym okienku był wystawiony na sprzedaż ,czy nie było konkretnej oferty?- Niestety oficjalnie nie otrzymaliśmy oferty za tego gracza choć było zainteresowanie ze strony takich klubów jak Lechia Gdańsk. Cieszę się, że Marcin Robak strzela bramki bo jak wiadomo ma on swoje lata. Mamy trzech wysokiej klasy środkowych napastników więc ktoś musi być tym rezerwowym, wybór był ciężki: Jo jest młodycm i dobrze wyszkolonym piłkarzem, Marcin jest bardzo doświadczony a Cavenaghi jest bardziej piłkarzem tworzącym okazję innym. Póki Robak będzie strzelał bramki będzie wychodził w pierwszej jedenastce.
Widzew fantastycznie rozpoczął runde wiosenna zdobyciem kompletu punktów ,przy tym ogrywając Wisłę.Czy pana zdaniem Widzewa stac na walke o mistrzostwo?-Zdecydowanie tak, pokazaliśmy w ostatnich tygodniach dużą klasę i mam nadzieję, że tak zostanie do końca zarówno w Widzewie jak i w reprezentacji Polski.
Przechodząc do tematu kadry, 4.03 Polska zagra mecz towarzyski,jednak jeszcze nie ustalono rywala.Będzie to rywal z wyższej półki czy przeciętniak aby testowac zawodników z szerokiej kadry??-Po naradzie z EdinemDzeko mamy pięć kandydujących drużyn. Mogę zdradzić, że najbardziej zależy mi na grze z jedną z dwóch drużyn - Austria lub Węgry.
Nasza sytuacja w grupie jest coraz cięższa, za niecałe 4 tyg zagramy z Belgią oraz Portugalią i będą to bardzo ważne spotkania w przypadku porażek o awans będzię bardzo trudno.Czy zastanawia sie juz pan nad taktyką na ten mecz??- Musimy dokładnie przeanalizować grę tych drużyn. Mam w planach jedną zmianę w kadrze ale nie mogę jej na razie zdradzić.
"Im wyżej zajdziesz tym boleśniejszy będzie upadek"
Słowa cytaty doskonale pasują do piłkarzy Poloni Warszawa którzy przez większosc rundy jesiennej byli typowowani na mistrza Polski,teraz jednak mistrzostwo wydaje sie byc juz daleko od "czarnej" częsci Warszawy.Polonia przegrywa mecz za meczem ,wygrywając ostatnio jedynie z KS Niecieczą .O tym co jest powodem złeg dry czarnych koszul z Majstrem rozmawiał nasz dziennikarz.
Witam trenera,w czasie ostatniego wywiadu napewno panowała w czarnej cześci Warszawy inna atmosfera,byliście o liderami,teraz wszystko wskazuje na to że mistrzostwa nie będzie.Co sie stało?Ostatnio, gdy udzielałem wywiadu, byliśmy na wozie, teraz jesteśmy pod wozem. Nasza gra jest katastrofalna. Ostatnie spotkania mojej drużyny wyglądają beznadziejnie i nie wiem czemu tak się dzieję. Mam nadzieję, że jednak poradzimy sobie z tym dołkiem i kolejne spotkania będą już o wiele lepsze i w końcu zwyciężymy.
Ireneusz Jeleń który przeszedł do Poloni narazie spisuje sie dosyc kiepsko .Według ekspertów jak dotad jest transferowa porażką.Czy będzie dalej grał w pierwszej "11" czy zastąpi go Vahirua którego domagają się kibice.??Irek zdecydowanie spisuje się poniżej oczekiwań, pokładałem w niego wielkie oczekiwania i chyba się spalił, jednak tak doświadczony zawodnik powinien poradzić sobie z presją. Dam mu jeszcze parę szans, jeżeli dalej będzie zawodził, na pewno do pierwszego składu powróci Vahirua.
Narazie nie słychac o tym ze miałby pana ktos zastąpic ale jak wiadomo przed panem 3 managerów pożegnało się z Polonią .Czuje pan coraz wiekszą presję ??Nie odczuwam presji. Choć ostatnie spotkania były słabe, wiem co ma robić i będę do tego dążył. Prezes Wojciechowski często zmienia managerów, jednak tym razem będzie inaczej.
Legioniści wracają do walki o mistrzostwo!!
Gdyby nie porażka z Widzewem w półfinale Pucharu Polski ,w stolicy napewno mieli by kibice jeszcze lepsze chumory.Jednak nie ma co narzekac Legia wraca do gry!!Jednemu z naszych reporterów udało się przeprowadzic wywiad z managerem Legi ,Bombą_r9Witam trenera i odrazu chciałbym pogratulowac tego ze w tej rundzie jestescie niepokonani.Jaka panuje atmosfera w drużynie??Dziękuję bardzo Wyciągnęliśmy błędy, popełnione jesienią, zmodyfikowałem taktykę i jak na razie przynosi to efekty. Rundę wiosenną zaczęliśmy bardzo dobrze i do tej pory nie straciliśmy żadnego punktu. Atmosfera w drużynie jest bardzo dobra, zawodnicy uwierzyli, że są stanie notorycznie wygrywać. Muszę powiedzieć, że dość duży wpływ miał na to okres przygotowawczy we Włoszech, na którym zawodnicy prezentowali się bardzo dobrze zarówno pod względem kondycyjnym, jak i technicznym. Patrząc na nich było widać, że maja wielką ochotę do gry. Co prawda odpadliśmy po karnych w PP, ale w lidze układa się nam bardzo dobrze, oby tak dalej
W okienku transferowym nie przeprowadzil pan jakichs szczególnych wzmocnien .Co wplyneło na taka decyzję,jak widac słuszną?Doszedłem do wniosku, że wzmocnienia nie będą miały sensu, gdyż kadra Legii już teraz jest bardzo mocna. A problem tkwi nie w braku solidnych zawodników, tylko w ich mentalności. Popracowaliśmy w okresie przygotowawczym w celu stworzenia drużny, która jest jednym organizmem. Organizmem, którego poszczególne organy doskonale rozumieją się na boisku i uzupełniają. Postanowiłem jedynie wzmocnić środek obrony, sprowadzając Ze Castro. Opuścił Nas też Manu, który nie miał miejsca w składzie, a o którego przeprowadzce było głośno w prasie.
W 20 kolejce zmierzycie się z Niecieczą która już w tej rundzie zrobiła mega sensację ogrywając Lechię?Obawia sie pan tego że legioniści nie zmobilizują sie dostatecznie na mecz i moga zaliczyc wpadkę?Patrząc na pozycję i liczbę punktów to wygrana Niecieczy była dużą sensacją, ale to jest właśnie piękno futbolu. Czy się obawiamy, może to za duże słowo, ale z pewnością mogę stwierdzić, że Niecieczy nie zlekceważymy. Przygotujemy się na ten mecz, jak na każdy inny. Czy to jest Wisła Kraków czy Nieciecza, koncentracja w każdym meczu musi być maksymalna, by nie popełniać błędów. Ja wrócę jeszcze do rundy jesiennej, gdzie przecież Nieciecza urwała Nam punkty, remisując 0-0. Mamy okazję do rewanżu, w którym jesteśmy faworytami, ale postaramy się to udowodnić na boisku, a nie na papierze.
W 20 kolejce będziemy swiadkami hitu do Gdańska przyjedzie aktualny lider Wisła Kraków.Kto według pana zwycięży?Najlepiej jakby padł remis (śmiech). A tak na poważnie, myślę, że Lechia po ostatniej porażce, będzie chciała się dobrze pokazać jeszcze przed swoją publicznością na Baltic Arena. Wisła Kraków, której kibicuje od dziecka, a która wskoczyła na miejsce lidera też z pewnością nie odda łatwo zwycięstwa. Powinien to być bardzo wyrównany mecz, w którym najmniejszy błąd może sprawić, że zwycięstwo oddali się na korzyść drugiego. Przyznam szczerze, że to jeden z takich meczów, który u bukmacherów bym omijał, gdyż wygrać może każdy. Ale jak już mam obstawiać, 1-0. Dziękuję za wywiad.