Ljuboja daje bardzo ważne zwycięstwo nad Wisłą. Natomiast mecz, który wbrew pozorom miał być łatwym meczem kończy się szczęśliwym zwycięstwem, które ratuje Owusu w doliczonym czasie gry. Brawo dla Pogoni, zabrakło im naprawdę niewiele do osiągnięcia dobrego wyniku. Pogoń pokazała też charakter w meczu z Jagą minimalnie przegrywając. To były dla Pogoni dwa ciężkie meczu, w których byli skazywani na wyższą porażkę, ale mimo tego wyszli z twarzą, przegrywając minimalnie z mocnymi rywalami. Co prawda zajmują ostatnią pozycję, ale aż 6 z 10 meczy przegrywali minimalnie jedną bramką, znacznie ustępując jedynie z Wisłą i Lechem. Czyli jest szansa nawiązać kontakt z innymi drużynami, co pozwoli utrzymać się w lidze. Walka! martwi natomiast niska pozycja GKS-u Bełchatów i Polonii Warszawa, a mnie szczególnie Polonii. Ale to początek i może się podniosą, zresztą mam w pamięci mój mistrzowski sezon, gdzie po pierwszych ok. 6 kolejkach byłem w okolicach strefy spadkowej, coś takiego
Jeszcze kwestia pucharów. Lech bardzo ciężka grupa, Roma i Chelsea bardzo mocne, a Ajax też niesłaby, nie chce być złym prorokiem, i wierzę, że Lech powalczy i dobrze się zaprezentuje
Moja grupa? hmm...Parma i Viktoria są spokojnie w naszym zasięgu, Villareal to już wyższa półka, ale to jest piłka, więc kto wie. Grupa Jagi wydaje się trudniejsza, Kopenhagę to mam nadzieję, że pomści za Wisłę
a w dwóch pozostałych nie stoją na straconej pozycji, jest szansa na pewno
Cel na bliższą przyszłość: awans do fazy pucharowej i dobre prezentowanie się w lidze:)