U mnie wiele się dzieje, mój klub rozegrał dużo spotkań ale ja tylko trzy w dodatku tylko jedno ligowe. Na początek był mecz z Blackburn w którym ostatni raz zasiadłem na ławce rezerwowych. Po tym spotkaniu zagrałem jeszcze dwa mecze sparingowe a trener Wenger nie widzi dla mnie miejsca w kadrze. No cóż to jest Arsenal Londyn, nikt nie mówił, że będę regularnie grał ale poddawać się nie zamierzam.
9 kolejka Premier League
Tutaj do opisania nie jest wiele bo przebieg meczu wyglądał tak: my cały mecz przeważaliśmy a Blackburn strzeliło nam frajerskiego gola. Koniec opisu. Takie porażki bolą najbardziej. Wolę przegrać po walce i zaciętych 90 minutach niż po jakimś frajerskim golu mimo tego, że przeważaliśmy cały mecz.
Bramki Santa Cruz 1:0 19'
Moja ocena: 7.0 (19 minut na boisku)
Mecz towarzyski
Po meczu z Blackburn przyszedł czas na sparing z Bate Borysów. Grało mi się świetnie. Razem zdominowaliśmy gości tylko celowniki nam szwankowały bo na 11 strzałów tylko 2 były celne. Co najlepsze te dwa celne strzały były mojego autorstwa. Długo nie mogliśmy się przebić i dopiero w 69 minucie padł zwycięski gol. Eboue przechwycił piłkę i zagrał ją do mnie a ja popędziłem do lewej strony i słabszą nogą strzeliłem cudownego gola. Po tym golu opuściłem plac gry w pełni zadowolony ze swojej postawy. Wynik się nie zmienił i wygraliśmy.
Bramki Akaélé (Eboue) 1:0 69'Moja ocena: 7.5 (69 minut na boisku) Mecz towarzyski
Grając w tym sparingu z Rangersami uświadomiłem sobie, że na prawdę jestem w bardzo dobrej formie. Jak widać i tak to za mało dla trenera ale o tym później. W tym meczu wychodziło mi znów wszystko i to dzięki mnie wygraliśmy 3:1. Już w 1 minucie strzeliłem gola wprawiając w osłupienie rywali. Zauważyłem to i w 14 minucie znów strzeliłem gola, byłem ich głodny. Bramka padła po moim strzale z 20 metra w sam róg bramki Szkotów. Jeszcze w 35 minucie strzeliliśmy gola. Dostałem piłkę na prawej flance i lewą nogą dośrodkowałem na głowę Denilsona a ten nie miał problemów ze zdobyciem gola. Rangersi odpowiedzieli nam trafieniem w 71 minucie ale nas to nie zmartwiło bo i tak wygraliśmy. Zagrałem cały mecz na wysokim poziomie i jestem z siebie zadowolony.
Bramki Akaélé 1:0 1'
Akaélé 2:0 14'
Denilson (Akaélé) 3:0 35'
A. Little 3:1 71'Moja ocena: 7.5 (cały mecz na boisku) Tak jak wcześniej pisałem ja grałem tylko w sparingach ale nam szło świetnie. Od porażki z Blackburn wygraliśmy wszystkie spotkania i w lidze i w Lidze Mistrzów. W tabeli już piąte miejsce a w grupie LM drugie. Ja teraz zagram w sparingu z Basel a później jest mecz z Liverpoolem. Może zostanę powołany.