Modyfikacje i Dodatki do Pro Evolution Soccer > Tutoriale

PES 2012 - Toturial Trików by Maremas

<< < (8/9) > >>

dReee:
bardzo przydatny tutorial :)

krzysztof:
posiadam tego pada REJESTRACJA lub LOGOWANIE
wszystko chodzi gram nim od pesa 2009 a w ustawienach mam LS +krzyzak a pod tym ustawiniem jest jakas opcja gdzie przesuwasz 4 razy suwak w prawo moze tam cos musze ustawic jak wy macie to ustawione

akuz:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEposiadam tego pada REJESTRACJA lub LOGOWANIE
wszystko chodzi gram nim od pesa 2009 a w ustawienach mam LS +krzyzak a pod tym ustawiniem jest jakas opcja gdzie przesuwasz 4 razy suwak w prawo moze tam cos musze ustawic jak wy macie to ustawione

--- Koniec cytatu ---

To jest pass support (ten suwak) czyli regulujesz asyste kompa przy podaniach. Zero kresek to manual czyli podanie w kazdym aspekcie zalezy od Ciebie(sila i kierunek).

Ja mam pytanie co do teammate controls manual. To rozwiazanie nie jest wedlug mnie najlepiej pomyslane gdyz fizycznie nie da sie jednoczesnie sterowac prawa galka drugim zawodnikiem i podczas tego sterowania podac mu pilke przyciskiem podania. Musialbym miec drugiego kciuka. Natomiast kiedy puszcze galke to przestaje kierowac drugim zawodnikiem i on automatycznie traci pozycje przez co czesto podanie jest nieskuteczne. Dlatego uwazam ze jednak teammate controls bardziej efektywnie mozna wykorzystywac na assisted gdzie stanowi dodatek przy rozgrywaniu akcji do slynnego i powszechnego L1+A

culeamuertePL:
REJESTRACJA lub LOGOWANIETo jest pass support (ten suwak) czyli regulujesz asyste kompa przy podaniach. Zero kresek to manual czyli podanie w kazdym aspekcie zalezy od Ciebie(sila i kierunek).

Ja mam pytanie co do teammate controls manual. To rozwiazanie nie jest wedlug mnie najlepiej pomyslane gdyz fizycznie nie da sie jednoczesnie sterowac prawa galka drugim zawodnikiem i podczas tego sterowania podac mu pilke przyciskiem podania. Musialbym miec drugiego kciuka. Natomiast kiedy puszcze galke to przestaje kierowac drugim zawodnikiem i on automatycznie traci pozycje przez co czesto podanie jest nieskuteczne. Dlatego uwazam ze jednak teammate controls bardziej efektywnie mozna wykorzystywac na assisted gdzie stanowi dodatek przy rozgrywaniu akcji do slynnego i powszechnego L1+A

--- Koniec cytatu ---

nie jest może do konca to super rozwiązanie,szczególnie gdy liczysz że zawodnik pod drugą gałką analoga pozbędzie sie obrońcy i zagrasz mu długie podanie.Działa ,ale nie zawsze.Nie można długo prowadzić piłki,tak samo jak nie mozna długo próbować uciekać.Jak dla mnie rozwiązanie to zdaje egzamin przy szybkich próbach zgubienia obrońcy np przy centrach w pole karne.Wiele razy udało mi sie urwać obrońcy przejmując manualną kontrole nad zawodnikiem do którego ma isc dogranie dosłownie na urywek sekundy.Nieraz wystarczy dosłownie krok w jedną ze stron by piłka precyzyjnie wpadła na noge bądź głowe.Jak to w życiu bywa i na boisku.Decydują detale,wyprzedzenie rywala w walce o piłke.Polecam poćwiczyć.Kolejną rzecz którą zauważyłem to stałe fragmenty.Nieraz jest tak że zagrywasz do kogoś na wolne pole.Piłka dociera.Czasem jednak warto spróbować zagrać do kogoś kto i tak ma obrońce na plecach.próbować podejsc bliżej(np przy kornerach zejsc na krótki słupek bądź do linii w tą strone boiska by wyglądało to na krotkie zagranie... dlaczego?? bo nasz zawodnik absorbuje uwage defensora który automatycznie przykleja sie mu na plecy.Wtedy myk i przełączamy na kogoś w polu karnym i szybka próba zbiegnięcia na wolną pozycje + centra na tego gracza.Efekt?? w moim przypadku 3/4akcji konczy sie golem.polecam spróbować:)

Artur 7:
kto opanuje dobre wyjscia 2 zawodnikiem na manualu zalozmy wyuczy pewne "sciezki" bedzie bardzo dobrym graczem

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej