Aktualnie męczę 6 sezon w Balu, może mi ktoś powiedzieć czy jest rada na mojego grajka który automatycznie rusza do piłek ( nie obejdzie się wtedy bez r1+r2 ), a że gram na kamerze wide, często nie widzę kiedy akurat ruszy do piłki, która po chwili jest po drugiej stronie boiska, strasznie to męczy, tym bardziej że gram jako napastnik, a mój piłkarz wraca się na automacie pod samą obronę.. opcję auto-move mam na off.
Jakaś rada przy strzelaniu sam na sam ? przeważnie trafiam w środek bramki ( bramkarza ), kiwnąć rzadko kiedy mi się uda. No i rzecz kolejna, jak odepchnąć przeciwnika, często mam sytuację że łapie mnie za koszulkę, ramię i się potykam, przyznam szczerze że jeszcze nigdy nie udało mi się sprawić by to mój przeciwnik się potknął, da się tak w ogóle ? a jeśli tak to jakim przyciskiem r2 ?
Jeśli pokemon biegnie ci do piłki to nie wina auto-move. W tej części jest tak że nawet jak twoja drużyna jest przy piłce to trzymając przycisk odpowiadający za podanie i za biegnięcie w kierunku piłki pokemon będzie biegł do piłki. W poprzednich odsłonach tego nie było. jeśli nie trzymasz X'a a grajek daleś się wraca to może ci się tnie pad.
Co jest trudnego w strzelaniu 1on1? naciskasz kwadrat i bezpośrednio po tym dajesz na padzie kierunek w który chcesz posłać piłke. Z kiwaniem też niema problemu. Przed bramkarzem skręcasz o 90 stopni dodając do tego R1 żeby sobie wypuścić piłkę i pakujesz ją do bramki albo jak dostaniesz podanie to przed bramkarzem zacznij uciekać w bok(prawonożnym na prawo i vice versa) i kopnij w przeciwległą strone. 85% szans na to że wpadnie.
Nie wiem czy da się odepchnąć przeciwnika. Wiem tylko jak się ciągnie za koszulkę. możesz próbować blokować się trzymając kierunek w strone przeciwnika. Co się tyczy 'potykania się' to to nie jest potykanie się tylko wytrącenie z równowagi. jeśli masz niski body ballance to cię będa 'wybijać z rytmu'. rozwiązaniem tego jest podnieść statsy albo uciekać od przeciwnika (jak masz go na prawej stronie to skręcasz na lewo i analogicznie z drugiej strony), albo w ogóle unikać kontaktu fizycznego.
mam nadzieje że pomogłem