sorry tutaj sie nie zgodze mam kilku pilkarzy ze szkolki i umiejetnosci oraz ranking po polowie sezonu wzrosl 2-3 punkty a takze niektorym spadl
Ja podpisałem kontrakt tylko z jednym zawodnikiem ze szkółki, który rozegrał praktycznie wszystkie mecze. Jest zawodnikiem młodym (19), a jednak jego umiejętności się nie zmieniły. Nie zwracałem, aż tak wielkiej uwagi na poszczególne umiejętności piłkarzy, ale ocena ogólna żadnego z nich się nie zmieniła, czy to w dół, czy w górę. Może się mylę i jest tryb "rozwoju zawodnika", lecz nie zmienia to faktu, że w tej edycji PES'a jest w opłakanym stanie. Nie dostajemy żadnych informacji na temat rozwoju zawodnika, nie możemy wybrać indywidualnego treningu, a sam trening ogólny nie daje tyle radości. Każdy z zawodników jest inny, więc jeżeli chcielibyśmy podszkolić wybranego, aby zwiększył swoją szybkość, to co wtedy? Ustawiamy trening ogólny na szybkość, a pozostali zawodnicy "cierpią" na tym z innymi umiejętnościami w przypadku wysokich umiejętności szybkości. Jeżeli ktoś potwierdzi w 100%, że nie możemy trenować indywidualnie zawodników w Master League, to KONAMI strzeliło sobie w piętę. W takim przypadku ten tryb niczym nie różni się od zwykłej ligi.