W tym temacie będziemy opisywać problemy w trybie on-line, rejestracje itd. Masz problem pisz, ale wcześniej zobacz, czy dany temat nie był już poruszanyWitajcie pewnie nie wszyscy od razu będziecie wiedzieć jak to zrobić, dlatego też piszę mały tutorial
Na wstępie musimy ściągnąć patcha 1.06 i uaktualnić naszą wersję gry: DVD Version Update File:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEDownload Version Update File:</font>
REJESTRACJA lub LOGOWANIEDownload PES 2012 DLC 4.00</font>
REJESTRACJA lub LOGOWANIEJak ktoś kupił oryginał, a nie może grać, bo płyta pękła/pożyczył/nie chce jej zużywać (tzw. NO DVD POD WERSJE 1.06)
REJESTRACJA lub LOGOWANIEInstalujemy, wchodzimy w grę i pobieramy uaktualnienie z EXTRA CONTENT.
Zakładanie kont:Jeżeli grałeś już w pes 2010/2011 to możesz użyć tego samego KONAMI ID i HASŁA (ale wpisujemy je w grze, nie na stronie), jeżeli nie miałeś pes'a 2010/2011 (lub zapomniałeś loginów) to załóż konto
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE1.
W polu KONAMI id wpisujemy jakieś hasło (cojnajmniej 8 znaków) składające się z samych małych liter, jakiejś liczby i zawierające jedynie takie znaki: " - _ " -
Przykład: gramwpesa_23
2.
W polu password pod konami id wpisujemy wyraz składający się z conajmniej 8 znaków.
Przykład: ligapesleague12
Reszta pól już jest łatwa w wpisywaniu
Przy rejestracji na STRONIE KONAMI jest wymagane podanie GAME ID zbędne do gry w pes 2012 (game id potrzebne jest tylko do pes'a 2010 ale wypełnić to także należny - taki wymóg konami )GAME ID - wyraz składający się z conajmniej 8 znaków zaiwrający litery i liczbę. Przykład: krasnoludek82
GAME ID password - hasło składające się z co najmniej 4 znaków SAME LICZBY!! Przykład: 0023300320
Kiedy założymy już swoje konto na KONAMI, to wchodzimy w grę i w ONLINE, LOGIN i wpisujemy swoje dane (KONAMI ID, te które wpisywaliśmy takze na stronce konami przy logowaniu):
Panowie wchodźcie na nasz kanał mIRC Gramy tam Puchary, turnieje, wyzwania i gadamy na różne tematy. To jeszcze lepsze niż forum Trzymajcie instrukcje:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEProblemy i rozwiązania:
1. Można grać tylko Quick Match, nie można wejść do pokoju w Match Lobby:Rozwiązanie:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Panowie powyższy problem rozwiązany! Już objaśniam jak ktoś też ma z tym kłopot. Osobiście posiadam router Belkin, a więc wchodzimy start -> uruchom -> wpisujemy cmd -> wpisujemy ipconfig. Ukazują nam się różne informacje, my potrzebujemy tylko dwóch: Adres IP oraz Brama Domyślna. Wchodzimy w internet i wpisujemy ip, które było zaznaczone jako Brama Domyślna (u mnie 192.168.2.1). Gdy wklepiemy te ip w internecie ukaże nam się coś takiego lub podobnego, w zależności od rutera. Jak wspominałem posiadam router Belkin, ale opcje wszędzie są podobne. Poniżej screen.
Dalej, wchodzimy w Virtual Servers i zaznaczamy coś takiego:
Ten port do PES'a odnalazłem w googlach, jest on po to, aby odblokować grę online, wpisujemy wszystko tak jak jest tutaj, ale jak mówiłem na początku trzeba było zapamiętać także Adres IP, mój to 192.168.2.3, zmieniamy tylko ostatnią cyferkę, w zależności od tego jaki mamy Adres IP wydoczny w ipconfig. Następny i ostatni krok: wchodzimy w DMZ, ukazuje nam się coś takiego:
Tu także wpisujemy ostatnią cyferkę naszego Adresu IP jak wyżej. Wszystko zapisujemy i wychodzimy z internetu. Teraz pamiętamy o zaporze systemu windows, należy ją albo wyłączyć, albo dodać PES'a do wyjątków. Mi to pomogło, poszperałem na googlach kilka dni i sam doszedłem do sedna sprawy, mam nadzieję, że wam też się to przyda.