Aby nie zakładać nowego tematu (co myślałem nad tym, a bardziej ankiety), tyczę swoje pytanie odnośnie wsparcia podań. Jak wiadomo jest to od 0 do 4 albo jak kto woli od 1 do 5. Ja będę się określał tym pierwszym.
Od pewnego czasu grywam na poziomie wsparcia 2 i mniej a obecnie na 1.
Nie powiem ale gra się zrobiła jeszcze bardziej atrakcyjna, większa swoboda w podawaniu czy strzale na bramkę.
Jedynym mankamentem czy to online czy offline jest podanie do przodu (X) do napastnika, występuje taki błąd jak za mocne podanie (co ledwo wcisnąłem przycisk ku temu odpowiedzialny), nie wiem czy to błąd gry czy moja nieznajomość.
Zagrałem parę meczy online (szybki mecz). Jedni z D1 inni ze słabszego poziomu, raz wygrywałem raz przegrywałem przy czym znaczne przegrane (więcej niż 3 stracone brami) to jak bym grał z osobą co oszukuje (wspomaga się dodatkowymi programami), który ciągle ma maksymalny pressing (podwojone bądź potrojone krycie) i nawet nie idzie piłki podać bo zaraz zabiera, a jak już mam nie co swobody i prę na jego bramkę to ten w 90% piłkę zabiera poprzez dosłownie "wbiegnięcie" w mojego zawodnika i albo trafem zabierze albo faul. Momentami też mam wrażenie jak by all u niego grali na tej samej prędkości biegu. Trochę to irytujące... jak bym miał odczucie że 70% graczy online to cheaterzy.
Albo zaczynam mecz, typ zaobserwował że gram na słabym poziome wsparcia podań, daje pauzę i zmienia sobie wsparcie podań.... czemu tego w ogóle jeszcze nie zablokowali w czasie meczu online...
Był też taki mecz on grał Brazylią ja Australią, jakość połączenia nie powiem bez przycinki, dosyć płynna. Wsparcie podań miał chyba na 3 (domyślnie, nie odpisywał jak pytałem). Przegrał 1-5 ale było widać że to 100% uczciwy gracz, na dodatek to był jego 1 mecz.... online
Nie mam wyćwiczonego jeszcze wsparcia podań ale postępy są... Co innego jest w demie PES2013 no.1 gdzie pełny manual wsparcia podań jest oznaczony żółtym kolorem. I tutaj dobrym pomysłem by było każde wsparcie podań oznaczyć innym kolorem (może i nawet zbliżonym).
Szkoda że nie ma elementu podglądu na jakich ustawieniach gra przeciwnik a szkoda bardzo przydatna rzecz wedle mnie.
Też spotkaliście się z meczami tak jak opisałem oraz na jakich poziomach wsparcia podań gracie i wasi przeciwnicy. Wersja PC.