Autor Wątek: Pes 2012 - tryb on-line - problemy i ich rozwiązania  (Przeczytany 251520 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maroo_

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 04.01.2007r.
Odp: Pes 2012 - tryb on-line - problemy i ich rozwiązania
« Odpowiedź #420 dnia: Styczeń 22, 2012, 16:30:19 »
Czy da radę w jakiś sposob zresetować profil w Master league online ? w sensie ze zaczyna sie od samego poczatku od wyboru druzyny nazwy itd itd. ?

Offline jarekblasi

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 28.12.2011r.
    • Jarek Blasi - fotografia
« Odpowiedź #421 dnia: Styczeń 22, 2012, 16:45:46 »
Czy da radę w jakiś sposob zresetować profil w Master league online ? w sensie ze zaczyna sie od samego poczatku od wyboru druzyny nazwy itd itd. ?

Tak jest opcja reset team czy jakoś tak. W tej chwili nie mam odpalonego ML Online ale w bodajże zakładce gdzie ustawiasz drużynę masz na samym dole "copy design" (zmieniasz klub swojej drużyny) i powinna być jeszcze opcja "reset team".

Offline jarekblasi

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #422 dnia: Styczeń 22, 2012, 16:58:24 »
Właśnie przed chwilą jakis noob rozłączył sie w końcówce meczu, oczywiście patrze wynik 3:0 jemu i pkt przepadaja.. czy to nie jest żal ? Czy jest jakaś mądra osoba na tym forum, która może mi powiedziec dlaczego tak jest i to co raz częściej ?

Co są tzw cheaterzy :) Mają programy, które hackują grę. Nic na to nie poradzisz. W poprzedniej części 2011 było jeszcze gorzej. Można było zapychać łącze tak by gra się rozłączyła z powodu słabego połączenia. Wtedy nikt nie dostawał pkt i kasy ale za to prawie nigdy nie mogłeś wygrać bo kiedy widzieli, że nie wygrają rozłączali grę. W 2012 są na szczęście kary za takie postępowanie więc jest spory progres w rozgrywce online.

Offline Nafciarz

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 27.06.2011r.
« Odpowiedź #423 dnia: Styczeń 22, 2012, 21:13:31 »
Witam wiem , że już dużo było pytań odnośnie tego problemu ,ale próbowałem chyba wszystkiego i nic nie dała.Chodzi mi o ten problem :

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Uploaded with REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Nie mogę tego naprawić. Pojawiało mi się to już 2 razy i zawsze wchodziłem w zaporę , odblokowywałem pesa i to pomagało.Ostatnio zmieniałem antywirusa z avasta na eset smart security .Czy to może być powód tego problemu ? Jeśli nie to w jaki sposób mogę to naprawić ? Mam internet z multimedii i modem - motorola .

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #424 dnia: Styczeń 22, 2012, 21:22:01 »
daj sobie PESa do wykluczeń w swoim antywirusiue

Offline Nafciarz

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 27.06.2011r.
« Odpowiedź #425 dnia: Styczeń 22, 2012, 22:06:32 »
Wykluczyłem i nic nie pomogło ;/

Offline kabzel

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 15.01.2009r.
« Odpowiedź #426 dnia: Styczeń 23, 2012, 21:41:47 »
ktos mi powie jakim cudem moge miec bana na IP na kanale pesleague w mirc? chcialem rozpoczac rozgrywke bo wlasnie zakupilem oryginal i troche mi to utrudnia znalezienie kogos do wyzwania :/

Offline jarekblasi

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #427 dnia: Styczeń 23, 2012, 23:41:24 »
"Nie mogę tego naprawić. Pojawiało mi się to już 2 razy i zawsze wchodziłem w zaporę , odblokowywałem pesa i to pomagało."
Tylko że ten komunikat mówi o problemie związanym z ustawieniami routera. Próbowałeś się odnieść do tych wskazówek?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2012, 23:46:33 wysłana przez jarekblasi »

Offline hagi81

• Amator
  • *
  • Na forum od: 01.11.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #428 dnia: Styczeń 24, 2012, 11:37:00 »
mam problem , bo na konami wpisałem nik luki81 , a na pesleague mam hagi81 , jak zmienić ? wie ktoś ??
Siemacie ludzie :)

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #429 dnia: Styczeń 24, 2012, 19:09:52 »
Witam wiem , że już dużo było pytań odnośnie tego problemu ,ale próbowałem chyba wszystkiego i nic nie dała.Chodzi mi o ten problem :

Uploaded with REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Nie mogę tego naprawić. Pojawiało mi się to już 2 razy i zawsze wchodziłem w zaporę , odblokowywałem pesa i to pomagało.Ostatnio zmieniałem antywirusa z avasta na eset smart security .Czy to może być powód tego problemu ? Jeśli nie to w jaki sposób mogę to naprawić ? Mam internet z multimedii i modem - motorola .
daj sobie PESa do wykluczeń w swoim antywirusiue
Wykluczyłem i nic nie pomogło ;/
Tylko że ten komunikat mówi o problemie związanym z ustawieniami routera. Próbowałeś się odnieść do tych wskazówek?
No właśnie ten problem juz był i pewien kolega sobie poradził:

Panowie powyższy problem rozwiązany! Już objaśniam jak ktoś też ma z tym kłopot. Osobiście posiadam router Belkin, a więc wchodzimy start -> uruchom -> wpisujemy cmd -> wpisujemy ipconfig. Ukazują nam się różne informacje, my potrzebujemy tylko dwóch: Adres IP oraz Brama Domyślna. Wchodzimy w internet i wpisujemy ip, które było zaznaczone jako Brama Domyślna (u mnie 192.168.2.1). Gdy wklepiemy te ip w internecie ukaże nam się coś takiego lub podobnego, w zależności od rutera. Jak wspominałem posiadam router Belkin, ale opcje wszędzie są podobne. Poniżej screen.

Dalej, wchodzimy w Virtual Servers i zaznaczamy coś takiego:

Ten port do PES'a odnalazłem w googlach, jest on po to, aby odblokować grę online, wpisujemy wszystko tak jak jest tutaj, ale jak mówiłem na początku trzeba było zapamiętać także Adres IP, mój to 192.168.2.3, zmieniamy tylko ostatnią cyferkę, w zależności od tego jaki mamy Adres IP wydoczny w ipconfig. Następny i ostatni krok: wchodzimy w DMZ, ukazuje nam się coś takiego:

Tu także wpisujemy ostatnią cyferkę naszego Adresu IP jak wyżej. Wszystko zapisujemy i wychodzimy z internetu. Teraz pamiętamy o zaporze systemu windows, należy ją albo wyłączyć, albo dodać PES'a do wyjątków. Mi to pomogło, poszperałem na googlach kilka dni i sam doszedłem do sedna sprawy, mam nadzieję, że wam też się to przyda.
" border="0" border="0

Offline Kubul

• Opiekun Ligi PC
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 08.06.2010r.
« Odpowiedź #430 dnia: Styczeń 25, 2012, 12:21:12 »

Panowie powyższy problem rozwiązany! Już objaśniam jak ktoś też ma z tym kłopot. Osobiście posiadam router Belkin, a więc wchodzimy start -> uruchom -> wpisujemy cmd -> wpisujemy ipconfig. Ukazują nam się różne informacje, my potrzebujemy tylko dwóch: Adres IP oraz Brama Domyślna. Wchodzimy w internet i wpisujemy ip, które było zaznaczone jako Brama Domyślna (u mnie 192.168.2.1). Gdy wklepiemy te ip w internecie ukaże nam się coś takiego lub podobnego, w zależności od rutera. Jak wspominałem posiadam router Belkin, ale opcje wszędzie są podobne. Poniżej screen.

Dalej, wchodzimy w Virtual Servers i zaznaczamy coś takiego:

Ten port do PES'a odnalazłem w googlach, jest on po to, aby odblokować grę online, wpisujemy wszystko tak jak jest tutaj, ale jak mówiłem na początku trzeba było zapamiętać także Adres IP, mój to 192.168.2.3, zmieniamy tylko ostatnią cyferkę, w zależności od tego jaki mamy Adres IP wydoczny w ipconfig. Następny i ostatni krok: wchodzimy w DMZ, ukazuje nam się coś takiego:

Tu także wpisujemy ostatnią cyferkę naszego Adresu IP jak wyżej. Wszystko zapisujemy i wychodzimy z internetu. Teraz pamiętamy o zaporze systemu windows, należy ją albo wyłączyć, albo dodać PES'a do wyjątków. Mi to pomogło, poszperałem na googlach kilka dni i sam doszedłem do sedna sprawy, mam nadzieję, że wam też się to przyda.

Mam dokładnie ten sam problem. Tylko moja sprawa jest trocha inna. Jak dotąd miałem routera Asus i wszystko śmigało. Dzis podłączyłem nowy router Belkin. I lipa... wyskakuje mi ten błąd. Zrobiłem tak jak napisał kolega raul7. Po ostatnim punkcie jego instrukcji (Ustawieniu wszystkiego w zakładce DMZ) w ogóle  nie działa mi intenet. Kiedy odchacze Enable, internet działa. Co mam robić ???
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2012, 12:24:03 wysłana przez kubul99 »

Offline jarekblasi

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #431 dnia: Styczeń 25, 2012, 13:10:07 »
Porty w routerze odblokowujesz dla danego IP. IP w routerze musi się zgadzać z IP komputera. Private IP routera musi być takie same jak w Internet Protocol (TCP/IP). Jeżeli masz win7 to Protocol 4 (TCP/IPv4). Przykładowe IP 192.168.2.3 wpisujesz w protokół local arena connection/ połączenie sieciowe. Tu masz link z wyjaśnieniem na screenach REJESTRACJA lub LOGOWANIE. Oczywiście pamiętaj o Firewall --> disable w routerze.

Offline Kubul

• Opiekun Ligi PC
« Odpowiedź #432 dnia: Styczeń 25, 2012, 13:30:03 »
Porty w routerze odblokowujesz dla danego IP. IP w routerze musi się zgadzać z IP komputera. Private IP routera musi być takie same jak w Internet Protocol (TCP/IP). Jeżeli masz win7 to Protocol 4 (TCP/IPv4). Przykładowe IP 192.168.2.3 wpisujesz w protokół local arena connection/ połączenie sieciowe. Tu masz link z wyjaśnieniem na screenach REJESTRACJA lub LOGOWANIE. Oczywiście pamiętaj o Firewall --> disable w routerze.
Nie za bradzo kumam. Tak ogólnie to mam zmienne IP. Czyli w ustawieniach w routerze w zakładce Virtual Servers mam wpisać takie samo Private IP jakie mam w rzeczywistości ?

EDIT: Już wszystko działa ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2012, 13:42:10 wysłana przez kubul99 »

Offline jarekblasi

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #433 dnia: Styczeń 25, 2012, 16:05:21 »
Nie za bradzo kumam. Tak ogólnie to mam zmienne IP. Czyli w ustawieniach w routerze w zakładce Virtual Servers mam wpisać takie samo Private IP jakie mam w rzeczywistości ?

EDIT: Już wszystko działa ;)

Nie wiem jak jest w przypadku zmiennego IP ale wydaje mi się, że przydzielasz stałe.
Co zrobiłeś, że działa?

Offline Kubul

• Opiekun Ligi PC
« Odpowiedź #434 dnia: Styczeń 25, 2012, 17:17:34 »
Nie wiem jak jest w przypadku zmiennego IP ale wydaje mi się, że przydzielasz stałe.
Co zrobiłeś, że działa?
Po prostu ominąłem ostatni punkt instrukci kolegi raul7 i wszystko śmiga  ;D

Offline robson666

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 26.01.2012r.
« Odpowiedź #435 dnia: Styczeń 26, 2012, 13:05:01 »
Witam!

Zakupiłem konto Pro Evolution 2012 na allegro od gościa z samymi pozytywnymi komentarzami. Jestem początkującym graczem online, choć z sąsiadem gramy od dwóch lat przy piwku. A więc ściągnąłem obraz PESA z RELOADED i zainstalowałem używając oryginalnego cd-keya, użyłem podanego KONAMI ID i zacząłem przygodę z PESEM online. Moje pytanie brzmi a właściwie dwa. Najczęściej gram w COMPETITION oraz te cogodzinne turnieje. Dlaczego tam są prawie sami ruscy i grecy? Czy zależy to od mojej wersji gry? Czy czasem nie łączy mnie z jakimś serwerem w Związku radzieckim ;) i wpływa to negatywnie na jakość mojego połączenia i wyniki w grze (lagi)? Pingi do wp mam w granicach 18-20, do onetu jeszcze lepsze, kablówka 16Mb/s up 1Mb. Czy mam wpływ na jakim serwerze będę grał? Jak sprawdzić z jakim serwerem i gdzie mnie łączy?

Pozdrawiam gorąco i oczekuję na odpowiedź

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #436 dnia: Styczeń 26, 2012, 15:11:33 »
turnieje to najlepiej graj tu z ludzmi z pesleague, wtedy bd mial pewność ze grasz ze sprawdzonymi graczami z dobrym polaczeniem i z polakami wiadomo ;) a gre jak sciagales to na pewno manu miales po angielsku chyba.. chyba ze po rusku.. ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2012, 15:13:04 wysłana przez Artur 7 »
" border="0" border="0

Offline jarekblasi

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #437 dnia: Styczeń 26, 2012, 18:05:55 »
turnieje to najlepiej graj tu z ludzmi z pesleague, wtedy bd mial pewność ze grasz ze sprawdzonymi graczami z dobrym polaczeniem i z polakami wiadomo ;) a gre jak sciagales to na pewno manu miales po angielsku chyba.. chyba ze po rusku.. ;)

Ale mu odpowiedziałeś na pytanie Artur...

Robson666 - nie masz wpływu na to z kim cię połączy. Jedynie możesz założyć w lobby własny pokój i wybrać z kim chcesz grać. Grecy to laggerzy, Ruscy często, gęsto też. Wszystko zależy, o której godzinie, w jaki dzień i gdzie (kraj). Jak widzisz loteria jest wielka. Dlatego najlepiej jest dołączyć do pesleague i grać na lepszych, świadomych warunkach.

PS. Po co kupować klucz na allegro i ściągać piraty? Ile kosztuje klucz na allegro? Aż taka przebitka?

Offline robson666

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 26.01.2012r.
« Odpowiedź #438 dnia: Styczeń 26, 2012, 19:25:47 »
Bo może jest tak, że gościu kupił klucze gdzieś w europie wschodniej i automatycznie przypisuje mnie teraz do tamtej grupy graczy i stamtąd losuje mi przeciwników. Klucze gościu miał za 59,99. Może instalacja tej ściągniętej gry też ma jakiś wpływ. Języki w opcjach mam, angielski, rosyjski, grecki, słoweński, holenderski... Nie wiem czy nie powinienem kupić oryginalną grę wersję pudełkową w Polsce?.... Dzięki Artur 7 i jarekblasi. Co mam zrobić?

Offline jarekblasi

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #439 dnia: Styczeń 26, 2012, 19:55:03 »
Jak na moje oko to nie ma znaczenia. Servery są dla wszystkich jednakowe. Czasami nawet Japoniec się znajdzie ale znając życie oni grają na wersjach konsolowych nie PC stąd taka niska frekwencja skośnookich ;)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #439 dnia: Styczeń 26, 2012, 19:55:03 »