A więc tak:
Chrapek - Wszedł do pierwszego składu od razu po powrocie z wypożyczenia (Zima 2011) i zastąpił Meliksona w 1/16 LE (Odense) i 1/8 (Bayer L.). Grał genialnie, chyba w każdym z tych czterech meczów miał przynajmniej jedną bramkę/asystę, w lidze też bardzo dobrze się spisywał. W meczu ze Spartakiem PRAWIE dał awans Wiśle (3:6 na Łużnikach, 2:0 + gol Chrapka na 3:0, w ostatnich minutach Spartak wbił na 3:1 i przeszedł )
Karłowicz - Kolejny który zabłysnął w LE. Stawiałem na niego już w pierwszych sparingach, niestety doznał poważnej kontuzji i wrócił dopiero na rundę wiosenną. Strzelił około 10-12 bramek w LE i T-ME. W drugim sezonie, dostawał regularnie szanse w rundzie jesiennej, ale strzelił tylko 3-4 bramki i na tym koniec. Trzeba czekać aż się odblokuje ale jak jest w gazie to nie ma na niego mocnych. W zimie 2 sezonu był wart €1,6mln
Uryga - Co tu dużo mówić, solidny DP a do tego czasem strzela bramki. Nie popełnia błędów, bardzo przydatny.
Madera - Dopiero co go kupiłem (€400tyś) a strzelił już chyba z 5-6 bramek. Wszystkie głową. Po Jovanoviciu najlepszy ŚO.
Sobota - bardzo tani (€200tyś ?) a jest lepszy od Małeckiego i Kirma. Strzela gole, asystuje - kompletny piłkarz.
Pielak (Wisła Płock) - Młody talent, bardzo tani (85 tyś ?)
Grunt (Zaglębie Sosnowiec ?) - Znalazłem go w MESIE Polonii Wa-wa i był wart €0
Kupiłem i strzela w juniorach jak najęty. W pierwszej drużynie gra jak na razie ogony ale coś tam strzela. Ma tylko 16 lat chyba.
Piekarski (PGE) - Nie pamiętam ceny ale sporo kosztował bo to młody talent. Trudna napisać coś więcej o DP - nie popełnia błędów, włacza sie do akcji, piłkarz na lata, następca Sobola.
Modelski - Z wolnego transferu, popełnia błędy ale umieściłem go tutaj ze względu na potencjał 4 i obecne umiejętności 2. Pewnie wkrótce będzie solidnym obrońcą.
Wszołek - Z wolnego transferu
Świetny potencjał i umiejętności, gwiazda ligi więc strzelam że będzie więcej niż dobry. Zobaczymy, w lecie przechodzi.
Staram się nie kupować żadnych obcokrajowców ale warci polecenia są Dubravka (Bramkarz Żyliny) i Rekish. Tego drugiego kupiła Legia i z miejsca stał się gwiazdą ligi - jak na Białorusinów w FMie przystało
Ogólnie okupacja Litexu, BATE i ASEC Sports (WKS) się opłaca. W tym ostatnim młodzi Iworyjczycy z potencjałem 4 za €20-80tyś max
@cinoslaw, udało ci się zatrzymać Valckxa po sezonie ?