Witam.
Dobra ziomusie, zmiana planów, trochę zmieniłem powyższe zasady i dam wam możliwość wybrania wartości budżetu każdego klubu. Głosujcie w ankiecie. Ankieta trwa do dzisiaj godz. 0:00. Zasady zaktualizowane poniżej.
Transfery: Okienko rozpocznie się od (?) i będzie trwać do piątku godz. 0:00.
Ceny sprzedaży/kupna zawodników ustalają menadżerowie.
Każdy może sprzedać maks 8 piłkarzy oraz tyle samo kupić. Większa ilość sprzedaży zawodników lub kupna będzie anulowana.
Możemy również przeprowadzać wypożyczenia, które również przeprowadzają menadżerowie.
Dwóch negocjujących menadżerów ustala wybrana okres, który będzie brany pod uwagę kiedy dany zawodnik ma wrócić z wypożyczenia do swojego rodowitego klubu.
Każdy piłkarz ma swoją wartość, i ona będzie brana pod uwagę. Transfery typu : sprzedaż za jedyne kilka tys będą anulowane.
Swoje transfery w klubie piszemy w tym temacie, najlepiej będzie jak dokonałeś już kilka transferów i dopiero napiszesz ów post kogo kupiłeś/sprzedałeś.
Posty typu: Kupiłem Dzalamidze z Widzewa za 1 mln, a sprzedałem Rafała Wolskiego za 760 tys. Jest to niedopuszczalne, no może niedopuszczalne, ale nie spamujmy zbytnio tymi transferami w temacie, ponieważ osoba odpowiedzialna za zaktualizowane OF'a będzie zmuszona przeszukać kilkadziesiąt stroń, a tego by nie chciała.
Od czwartku możemy dopiero potwierdzić wszystkie transfery, poprzez napisanie ów posta o zawartości "Potwierdzam wszystkie ruchy transferowe w moim klubie." ów wiadomość trza napisać, ponieważ wtedy jestem pewny że dany menadżer potwierdza wszystkie transfery.
Kiedy okienko? nie wiem, może w tym tygodniu, a może w następnym. To zależy czy ktoś znajdzie się do pomocy przy OF'ie, jeżeli ów osoba będzie to okienko może wystartować nawet jutro. Ale jeżeli nikt się nie zgłosi, okienko będzie najprawdopodobniej dopiero za tydzień. Szukam osoby zainteresowanej aktualizacją OF'a do jutro, nikt się nie zgłosi, możecie zapomnieć o transferach w tym tygodniu. Ja tego wszystkiego nie zdołam ogarnąć.
Budżet: Budżet w każdym klubie na początku wynosi: (?)
Podczas przeprowadzania transferów piszemy także jego sumę, odejmujemy od swojego budżetu, lub dodajemy ów sumę, i liczymy, a później piszemy zadanie matematyczne jaki aktualnie posiadamy budżet.
Każdy aktualizuje swój budżet. Ja tego nie będę robił, bo jestem odpowiedzialny za inne rzeczy.
Teraz pomyśleliście o przekrętach no nie?
Ich nie będzie, ponieważ co miesiąc będę sprawdzał wszystkie dochody i straty w klubach. Jeśli będzie coś niepoprawnie, od razu skontaktuje się z ów menadżerem i z nim na ten temat pogadam. Jeśli dostrzeże przekręty ów menadżer, który miał niepoprawny budżet i chciał sobie dołożyć kilka tysięcy/mln będzie od razu ban w managerze i zakaz w nim gry.
Teraz pyt. do was, chcecie jakieś inne dochody? np. z biletów, albo zrobić sponsoring? Piszcie, oraz głosujcie w ankiecie! Pozdrawiam.