Grudzień powoli się kończy, styczeń nadchodzi. Jest to czas zimowego okienka transferowego, a ja mimo, że mamy wspaniałą młodzież, to potrzebowałem 2-3 doświadczonych zawodników. Jedno jest pewne, Bruno w tym okienku odejdzie. Dostaniemy za niego 3.5mln Euro. Na moim oku byli nie tylko młode gwiazdy, ale także doświadczeni gracze. Jedno jest też pewne. Skład spotkają czystki. Zarząd zdecydował, że jeżeli gracze nie dysponują odpowiednią formą, to nie ma sensu im płacić.
Pierwsza pozycja jaką musieliśmy wzmocnić to Atak. Tam obok Soldado nie grał właściwie nikt. Aduriz gra w kratke, Jonas bez formy. Higuain miał by grać obok Soldado. To by dało mi większe pole manewru. M.in gra 2 napastników. Transfer jest o tyle realny, że Higuainowi nie podoba się gra na zmianę z Benzemą, który jednak tych bramek strzela więcej bo i więcej gra. Jednak koszty takiego piłkarza byłyby nie małe. Zobaczymy. Będziemy rozmawiać.
Iker Muniain. Kapitalny młody napastnik. Mimo, że nie jest jakimś łowcą bramek, to jest doskonale wyszkolony technicznie i potrafi z niezwykłą łatwością minąć nie jednego rywala. Mógłby występować w roli ofensywnego pomocnika lub cofniętego napastnika.
Luis Suarez. Ostatnio na łamach prasy narzekał, że nie jest za bardzo szczęśliwy w Liverpool'u. To nie to czego oczekiwał przychodząc do drużyny z Anfield.
Niejednokrotnie mówił, że jest nieszczęśliwy w Romie. Jednak Serie A, to nie dla niego. Gdyby dostał ofertę z Primera Division, na pewno by ją rozważył.
Kapitalny pomocnik. Po przyjściu do ATM odzyskał formę. Być może skusiła by go gra w Valencii, ze względu na grę tej drużyny w Lidze Mistrzów.
Kolejny młody zawodnik Athletic Bilbao. Drużyna z kraju Basków wie jak szkolić młodych. To kolejna perełka z ich szkółki
Zastanawiam się także, nad sprowadzeniem obrońcy. Ruiz, Rami to bardzo dobra para, jednak czasami zdarza się drużynie przeciwnej podziurawić tą obronę. Dealbert to jeszcze nie doświadczony zawodnik. Być może sięgnę po kogoś z młodzieży, lub rozejrzę się za kimś na rynku transferowym.