Faza Grupowa Ligi Mistrzów-2 Kolejka
''Kolejna Porażka Tym Razem W Lidze Mistrzów''
Ac Milan 1-2 Malaga Fc
31' K.P.Boateng (Pato) 1-0 45'+ Samobój (Milan) 1-1 90'+ Van Nistelrooy (Isco) 1-2 W drugiej kolejce Ligi Mistrzów zmierzył się Milan z Malagą.Przed tym spotkaniem zastanawiano się czy legendarny Van Nistelrooy pokaże klasę.I tak się stało pokazał on klasę strzelając decydującą bramkę dla drużny gości.Ma się z czego chłopak cieszyć.Niestety to już druga porażka z rzędu drużyny z Włoch.Mimo tego wpakowali oni sobie kolejnego samobója w tym sezonie.Pech ich prześladuje ale mamy nadzieje że to minie prędzej czy później.Malaga wygrywa 2-1 i jest na pierwszym miejscu za nią Milan...
Pezim O Spotkaniu:
Było to dla nas bardzo trudne spotkanie nie wiem czemu ale piłkarze chyba zaczynają wątpić w swoje umiejętności.Nie atakują już tak jak przed paroma spotkaniami grają krótką piłkę wymieniają podania między sobą i tylko czasami zaatakują.Muszę im coś powiedzieć na ten temat.Tyle z mojej strony.
______________________________________________________________________________________
Wypowiedzi Piłkarzy Po Spotkaniu
Ten mecz mogę zaliczyć do udanych.Cieszę się z tego że zdołałem strzelić bramkę i to decydującą.Ogólnie mecz był ciekawy ponieważ moim zdaniem Mlian dobrze się bronił jednak zdołał ulec naszym atakom.Cała drużyna cieszy się z tego że zdołaliśmy pokonać znakomitą drużne z Włoch i że to my mamy pierwsze miejsce w grupie.
Mówił-Ruud Van Nistelrooy,piłkarz Malagi
Jesteśmy bardzo zawiedzieni tym spotkaniem.Jest to nasza druga przegrana z rzędu.Jednak najbardziej szkoda mi kolegi z drużyny który wpakował piłkę do swojej bramki.Nie mogę sobie wyobrazić jak on się teraz czuję.Mam nadzieje że podniesiemy go na duchu.
Mówił-Aleksander Pato,piłkarz Milanu