7. Kolejka
''Boateng Bohaterem''
Cesena 1-3 Ac Milan
15' Bogdani 1-0 28' K.P.Boateng (Pato) 1-1 39' K.P.Boateng (Ambrosnini) 1-2 66' K.P.Boateng (Pato) 1-3 W siódmej kolejce ligi włoskiej zmierzyła się Cesena z Milanem.Szczęśliwie dla gości zakończył się ten pojedynek wygraną 3-1.W końcu po dwóch prze granach z rzędu odnieśli zwycięstwo w wielkim stylu.Genialnym występem popisał się Boateng,który ustrzelił ''hat-tricka''.Oprócz niego wspaniale zagrała defensywa,która mimo tego że przepściła Boagniniego,który strzelił bramkę zatrzymała wiele spaniałych akcji Gospodarzy.Mogą być z siebie naprawdę dumni,przełamali oni swoją ''nie wiarę'' w siebie.Milan zgarnia trzy punkty...
Pezim O Spotkaniu:
Jestem bardzo szczęśliwy,ponieważ moja drużna w końcu odniosła upragnione zwycięstwo.Jestem bardzo dumny z Boatenga,który dzisiaj ustrzelił hat-tricka serdecznie mu gratuluje.Czego innego nie można powiedzieć o defensywie też znakomicie się popisała oby tak dalej.
______________________________________________________________________________________
Wypowiedzi Piłkarzy Po Meczu
Gdy trafiłem bramkę na 1-0 za bardzo się cieszyliśmy.Myśleliśmy że podetneliśmy Milanowi skrzydła.Jednak tak się nie stało po tym golu oni wzięli się do pracy i grali ja nigdy przedtem.Szybkie podania niesamowita ilość zwodów i potem szybki strzał na bramkę.Gdy było już 2-1 wiedziałem że sobie nie poradzimy i tak się stało.
Mówił-Erjon Bogdani,piłkarz Ceseny
Cudownie się czuje.Ustrzeliłem dzisiaj hat-tricka i jestem z tego dumny.Jednak nie uczyniłbym tego bez pomocy moich kolegów szczególnie bez Pato to on pomógł mi strzelić dwie bramki z tego miejsca bardzo mu dziękuje.Trener też jest z nas dumny,bowiem wygrywamy pierwszy raz po dwóch przegranych spotkaniach z rzędu.Dziękuje mu za cierpliwość wobec nas.
Mówił-K.P.Boateng,piłkarz Milanu