obiektywnie patrząc to FIFA póki co jest przed PES'em... Król dopiero się odbudowuje... PES12 zrobił duży krok w stronę fify... Jednak wciskanie gry za 100zł z taką ilością bugów jest kpiną z gracza... PES'a pamiętam od PSX i to były kopanki niesamowite... dużo bardziej wolę PES'a niż fifę ale obiektywnie patrząc to EA zaczęło robić to co robiło kiedyś konami...
Moja historia z PES zaczęła się kiedy pierwsze edycje FIFY nie dawały się dalej rozwijać. Gram w PES'a od edycji "2008". Aktualnie jestem w pracy(statek) i gram od 3 miesięcy w FIFA 12 z jego zagorzałym fanem.
Po tym czasie obiektywnie stwierdzam, że FIFA jest lepsza od PES'a. Nowy engine i inne atuty (dźwięk, licencje, możliwości, realizm) sprawiają, że PES pozostał daleko w tyle!
Nadmienię, że wciąż gram w PES'a i tylko w PES'a, bo daje mi nie ograniczoną swobodę na boisku, co ma dla mnie największe znaczenie przy porównywaniu obu gier.
Nie ma co się spinać, FIFA jest po prostu lepsza i trzeba przyjąć to na klatę. Spędziłem ponad 3 miechy na wymianie wad i zalet obu gier broniąc mojego faworyta...niestety po tym czasie stwierdzam, że KONAMI powinno wziąć się do roboty abyśmy mogli podnieść głowę wysoko....bardzo wysoko
PS.Nie jestem "Fifofcowym" trolem