Dział Ogólny > PES 2013

PES 2013 z nowym silnikiem?!

<< < (30/34) > >>

dBlasi:
cielaki jedne - musicie odróżni BUGI od pewnej umowności graficznej - to spręzone powietrze to nie jest bug tylko niedoróbka graficzna - przenikanie ciał też jest umownością i czesto związana jest z walczącymi wskaznikami BALANSU - ja osobiscie rzadko widuje sytuacje stricte przenikania postaci - a gram w PES codziennie.
Jesli ktos mówi że FIFA to takie ogromne kroki naprzód robi to prosze mnie nie rozsmieszać - rok temu chwalili się tym co PES miał od roku 98 - czyli personality plus i funckjonowanie wskazników wplywających np na celnosc podania.
WIĘC SORRY RESORY.
Bugi, ktore pojawiają się w PESIE są wynikiem ELASTYCZNOSCI całego silnika, o wiele bardziej naturalnej fizyki samej piłki, która może się odbijać na przeróżne realistyczne sposoby oraz bardziej złożonego AI piłkarzy, które przy takiej złożonosci i nałożeniu wielu elementów potrafi się zwyczajnie zgubić.
W Fifie tych bugów nie ma bo tam po paru miesiącach gry widzimy te same akcje i nic nas zaskoczyć nie może - silnik jest prosty i przez to ma mniej bugów.
Fifa jak zrobiła skomplikowany silnik gry ciałem w tym roku to wtedy dopiero pokazuje swą BUGOWATOŚĆ.
Bugowatość PESA to wynik ciągłych nowości w AI pikarzy - tylko znak że KONAMI ciągle nad tym pracuje.
Jak się pozna już troche silnik to bugów można uniknąc.
Trzeba sie nauczyć używać SUPER CANCELA a nie na pałe leciec.

cyrul9:
No to moze byc ciekawie :)

PES34:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEPopieram.

Chyba każdy widzi ze rok na zrobienie gry to za mało,nie wiem dlaczego idą tropem EA i wydaja co rok nowa grę - taki chybił trafił uda się albo nie.
Pamiętam czasy ISS98 to była piłka nie to zbieraniny bugów co teraz robią.

Konami ma graczy z polski w dupie a Polacy jak to zwykle bywa włażą w dupę i chcą polskiej wersji.
Nie można zrobić ligi wybierając najlepsza cześć PESA ? Koniecznie music być co rok nowy? W CS czi ET ludzie graja po kilka lat i nowe wersje ich mało obchodzą.

--- Koniec cytatu ---

Jakbyś dobrze poszukał to byś znalazł nie jedną strone gdzie grają w starsze wejrsje gry z aktualnymi składami i dodatkami i to cała masa osób;) chodzi oczywiście o serie ISS/PES

Kuciapa:
Najlepsze wersje Pesa to jedynka na PSX .pro5  i moim zdaniem najlepsza to PES 6 3 lata to katowalem i teraz probuje ta 12 ale mnie troche szlag trafia gram SERIA B Mastel lig na super star i 90% meczy przegrywam :D

Dzióbel:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
obiektywnie patrząc to FIFA póki co jest przed PES'em... Król dopiero się odbudowuje... PES12 zrobił duży krok w stronę fify... Jednak wciskanie gry za 100zł z taką ilością bugów jest kpiną z gracza... PES'a pamiętam od PSX i to były kopanki niesamowite... dużo bardziej wolę PES'a niż fifę ale obiektywnie patrząc to EA zaczęło robić to co robiło kiedyś konami...

--- Koniec cytatu ---
Moja historia z PES zaczęła się kiedy pierwsze edycje FIFY nie dawały się dalej rozwijać. Gram w PES'a od edycji "2008". Aktualnie jestem w pracy(statek) i gram od 3 miesięcy w FIFA 12 z jego zagorzałym fanem.
Po tym czasie obiektywnie stwierdzam, że FIFA jest lepsza od PES'a. Nowy engine i inne atuty (dźwięk, licencje, możliwości, realizm) sprawiają, że PES pozostał daleko w tyle!
Nadmienię, że wciąż gram w PES'a i tylko w PES'a, bo daje mi nie ograniczoną swobodę na boisku, co ma dla mnie największe znaczenie przy porównywaniu obu gier.
Nie ma co się spinać, FIFA jest po prostu lepsza i trzeba przyjąć to na klatę. Spędziłem ponad 3 miechy na wymianie wad i zalet obu gier broniąc mojego faworyta...niestety po tym czasie stwierdzam, że KONAMI powinno wziąć się do roboty abyśmy mogli podnieść głowę wysoko....bardzo wysoko :)

PS.Nie jestem "Fifofcowym" trolem :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej