Wywiad z Tomasso Rocchim !
[R]eporter
[T.R]occhi
R: Witam !
T.R: Witam !
R: Jakie są Pana odczucia po meczu ?
T.R: Niesamowite. Jeszcze nigdy się tak nie czułem, to niesamowite. Przecież nie często się zdarza strzelić sto bramek w barwach jednego klubu.
R: Jakie macie cele na ten sezon ?
T.R: Cel minimum został właśnie dziś zrealizowany, strzeliłem setną bramkę w barwach tego wspaniałego klubu. Oczywiście chcieli byśmy awansować do Europejskich Pucharów, zająć minimum 5 pozycję w lidze i dojść jak najdalej w Coppa Italia. Te wszystkie cele są jak najbardziej w naszym zasięgu, mamy niesamowitą kadrę i stać nas na to.
R: Co Pan myśli o swojej sytuacji kadrowej ? Nie jest Pan zbyt często wystawiany w pierwszej jedenastce.
T.R: Wiem że nie jestem już w tak dobry jak kiedyś, ale dalej wieżę w swoje umiejętności. Wiem, że stać mnie na wielkie strzelanie, nie wysyłajcie mnie już na emeryturę piłkarską.
R: Co Pan sądzi o innych zawodnikach ? Chodzi mi o tych, z którymi rywalizuje Pan o miejsce w składzie.
T.R: Napastnicy ? W tym sezonie mamy niesamowitą konkurencję na tą pozycję. Każdy z nas chociaż w jednym meczu zagrał niebywale. Najwięcej razy zrobił to Miro. On jest niesamowity, ma bardzo dobre wyczucie akcji i potrafi znaleźć się tam, gdzie akurat powinien być. Zagrał świetnie z Cagliari, Sieną, Napoli i Bologną. Cisse - zagrał świetnie z Fiorentiną a Mauro Zarate z Interem.
R: Czy myśli Pan, że Lukas Podolski trafi do Lazio ?
T.R: Mamy za dużo ludzi odpowiedzialnych za zdobywanie bramek. Nie mówię że jest to słaby zawodnik, to napastnik kompletny, jednak w tym roku lub za dwa nie sądzę aby zarząd skusił się na pozyskanie napastnika.
R: A co Pan powie na temat następnego meczu z Juventusem ?
T.R: To są zawsze trudne mecze. Mamy w lidze paru przeciwników, na których musimy się skoncetrować bardziej niż w innych meczach. Między innymi jest to mecz z Juve. Pokazaliśmy już w tym sezonie lwi pazur w meczu z Interem. Mamy wspaniałą passę meczy bez porażki i nie zamierzamy przerywać jej w meczu ze ,,starą damą".