4. Kolejka Lech Poznań 2-3 Olympique Lyon Gole:18'
0-1 Bastos (Briand) 38'
0-2 Cris (Gourcuff) 48'
1-2 Krivets (Stilic) 81'
1-3 Pied (Lisandro) 83'
2-3 Stilic Kartki:Lech:brakLyon:brakZmiany:Lech:45' Murawski
45' Ubiparip
Lyon:48' Briand
62' Gonalos
48' Pied
62' Belfodil
Składy: Lyon wywozi trzy punkty...Niestety, Lechici nie dogonili Lyonu...1’ Zaczynają gracze Lecha.
8’ Lisandro Lopez w sytuacji sam na sam z Buriciem minimalnie obok bramki!
11’ Strzał Stilicia łapie Vercoutre.
14’ Piękny strzał Toneva minimalnie nad bramką Lyonu!
18’ Gol dla Lyonu! Bardzo dobre podanie Brianda technicznym strzałem wykończył Bastos! 1-0 dla Lyonu!
31’ Doskonała szansa dla Rudneva! Piłka po dośrodkowaniu Wojtkowiaka przypadkowo wpadła pod nogi Łotysza. Niestety po strzale Rudneva zabrakło już tylko szczęścia i Vercoutre w dość szczęśliwy sposób złapał piłkę!
38’ Gol dla Lyonu! Gourcuff dośrodkował piłkę z rzutu rożnego w pole karne, a tam najwyżej wyskoczył kapitan Lyonu Cris i mocnym strzałem głową pokonuje Buricia! 2-0 dla Lyonu!
45’+1 Po strzale Stilicia sędzia kończy pierwszą część meczu. Pierwsza połowa wyrównana. Ataki przeprowadzał zarówno Lech jak i Olympique Lyon, ale to Francuzi mają dzisiaj więcej szczęścia i prowadzą jak na razie 2-0.
46’ Zaczyna Lyon.
48’ Gol dla Lecha! Świetnie zaczęli gracze Lecha! Strzał Rudnva broni Vercoutre, ale Stilić przejął piłkę i zachował się bardzo przytomnie bo odegrał do Krivtsa, a Białorusin spokojnym strzałem pokonuje Vercoutra! 2-1!
52’ Strzał Rudneva broni bramkarz gości.
72’ Długo nie mieliśmy groźnej akcji, ale gra znacznie się poprawiła. W drugiej połowie mamy znacznie szybszą, ciekawszą grę. Druga bramka dla Lecha wisi w powietrzu!
81’ Gol dla Lyonu! Niestety, Pied rozwiewa marzenia o remisie w tym meczu. Wspomniany Pied wykorzystał dośrodkowanie Lisandro Lopeza i strzałem głową pokonał Buricia! 3-1 dla Lyonu!
83’ Gol dla Lecha! Jednak jest jeszcze nadzieja! Świetna solowa akcja Stilicia wykończona pięknym strzałem! 3-2!
90’+3 Po strzale Kamińskiego sędzia kończy mecz! Niestety, Lech nie dogonił Lyonu i przegrał tą rywalizację. W drugim meczu w tej grupie Werder wygrał z Rangers 3-1.