Autor Wątek: Lech Poznań by kamil18kks |Arcyważny mecz z Werderem w 5.kolejce LE|  (Przeczytany 24453 razy)

Offline Rudinek

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 23.06.2010r.
  • FOOTBALL IS MY LIFE!
Odp: Lech Poznań by kamil18kks
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 29, 2012, 12:55:06 »
Zanim rozpocząłem karierę Manchesterem, to również prowadziłem Lech Poznań. Najsłabszym elementem zespołu była środkowa obrona. Prawa obrona jak i lewa spisywała się bardzo dobrze ( Wojtkowiak i Henriquez ). Radził bym Tobie przyjrzeć się  Rafaelowi albo innemu napastnikowi, a sprzedać Bartosza Ślusarskiego. Ale to tylko moja sugestia. Również grałem przed sezonowy sparing z KRC Genk. Potrafią zaskoczyć. Czekam na pierwsze spotkanie i na nowego trenera, pozdrawiam.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
Odp: Lech Poznań by kamil18kks
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 29, 2012, 17:30:49 »

Lech Poznań 1-1 Wigan Athletic
Gole:
0-1 Di Santo
1-1 Krivets (Rudnev)

Kartki:

Lech:
6' - Henriquez
18' - Kamiński

Wigan:
brak

Zmiany:

Lech:
brak

Wigan:

55' D. Jones
63' Rodallega
66' Jordi Gomez

55' H. Thomas
63' Moses
66' Maloney

Składy:

(tak wiem mogłem wstawić screen ze składami ale wolałem się trochę wysilić :P )

Mecz kontrolowany, ale wynik….
Lech rozpoczął ten mecz od ataku. Już pierwsza akcja tego meczu była groźna, bowiem strzał Semira Stilicia z 3 minuty z trudem na rzut rożny wybił bramkarz Wigan – Al Habsi. Odpowiedź Wigan była natychmiastowa bowiem już w 5 minucie Rodallega bardzo groźnie uderzył zza pola karnego, ale Jasmin Burić odbił tą piłkę przed siebie. Pierwsza bramka padła w 9 minucie po strzale Di Santo, ale sędzia przed strzałem dopatrzył się faulu zawodnika angielskiej drużyny na Hubercie Wołąkiewiczu.  Nadeszła 20 minuta meczu. Wtedy to Krivets zagrał doskonałą piłkę przez pół długości boiska do Rudneva, ale Łotysz zmarnował akcję sam na sam… W 31 minucie mamy 1-0 dla Wigan. Di Santo wykorzystał błąd w ustawieniu obrońcy Lecha – Kamińskiego i sytuacji 1 na 1 z Buriciem strzela gola! 36 minuta i mogło być 2-0!! Di Santo znów w akcji sam na sam z Buriciem! Tym razem bramkarz z Bośni i Hercegowiny okazał się lepszy od napastnika Wigan. To co wyprawia dzisiaj obrona Lecha jest nie do opisania… Pierwsza połowa zakończyła się po niecelnym strzale głową Wołąkiewicza. Druga połowa zaczęła się od bardzo dobrze przeprowadzonej akcji Lecha i minimalnie niecelnym strzale Murawskiego. Sędzia dolicza minutę do zakończenia spotkania. Lech przeprowadza ostatni atak, ale za to bardzo dobrze pomyślany i przeprowadzony. Dwójkowa akcja Krivets - Rudnev doprowadza do wyrównania! Białorusin wyrównuje wynik tego meczu!

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
Odp: Lech Poznań by kamil18kks |Pierwszy sparing!
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 29, 2012, 17:35:26 »
Sparing zremisowany.Lecz było dużo emocji i to bardzo cieszy.
Zobaczymy jak potoczy się drugie starcie ;)

00KacperG00

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 29, 2012, 19:17:20 »
Remis z Wiganem to dobry wynik , ciekaw jestem jak pójdzie cie w następnych meczach.

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 29, 2012, 19:50:49 »
Remis po bardzo dobrym spotkaniu.Miałeś widoczną przewagę w całym meczu jednak musisz zadowolić się remisem. Cieszy dobra gra Lechitów.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 30, 2012, 12:45:18 »

Lech Poznań 1-2 KRC Genk

Gole:
67' 1-0 Drygas
72' 1-1 De Bruyne (Barda)
80' 1-2 De Bruyne (Barda)

Kartki:

Lech:
36' - Drygas

Genk:
brak

Zmiany:

Lech:
brak

Genk:
brak

Składy:

Dwa zabójcze ciosy De Bruyna!
Pierwsza połowa tego meczu kompletnie nic ciekawego nie przyniosła. Lech przystąpił do tego meczu w rezerwowym składzie, a drużyna KRC Genk nie wykazuje żadnej ochoty do gry.  Druga połowa zaczyna się bez zmian w obu ekipach. W 64’ najlepszy snajper belgijskiej drużyny – Vossen zmarnował sytuacje 1 na 1 z Kotorowskim. 67’ i mamy otwarcie wyniku! Kamil Drygas świetnie przyjął piłkę, minął jednego obrońcę zakładając mu "siatkę"  i bez problemu pokonał bramkarza Genk! 73’ Gracze z Belgii szybko doprowadzili do wyrównania za sprawą De Bruyne! Świetnie uderzył on z woleja dobrze zagraną do niego piłkę i Kotorowski skapitulował. Kolejna akcja to kolejny gol! 81’ De Bruyne wykorzystał dobrze zagraną do niego piłkę i strzela swojego drugiego gola w tym meczu! 2-1 dla Genk. Takim wynikiem zakończył się ten mecz.

Probierz trenerem Lecha!!
Michał Probierz został nowym trenerem Lecha Poznań! Taką informację podała oficjalna strona internetowa poznańskiego klubu. Probierz na stanowisku zastąpił Hiszpana Jose Maria Bakero, który nie odniósł żadnego sukcesu z "Kolejorzem". Były trener m.in. Jagielloni Białystok czy ostatnio Arisu Saloniki związał się z Lechem 3-letnim kontraktem. Oto co powiedział Michał Probierz jednemu z dziennikarzy:

- Bardzo mnie cieszy fakt, że zostałem trenerem tak wspaniałego klubu jakim jest Lech Poznań. Tak wspaniałego klubu, za którym stoją fantastyczni kibice, wspaniała historia i mający w swoich szeregach znakomitych zawodników. Ja przed podpisaniem kontraktu z moim wcześniejszym klubem Arisem Saloniki, dostałem ofertę z Lecha, aby poprowadzić ten zespół. Wtedy za późno dostałem tą ofertę, bo miałem już wszystko uzgodnione z Arisem. Teraz jestem tu, w Poznaniu i dołożę wszelkich starań aby ten wspaniały klub osiągnął jak najwięcej pod moją wodzą.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2012, 14:10:14 wysłana przez kamil18kks »

Offline Mathi

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 31.12.2011r.
Odp: Lech Poznań by kamil18kks |Drugi mecz towarzyski |
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 30, 2012, 14:08:48 »
No i kolejny remis, wynik całkiem niezły. Zagrałeś dwa całkiem dobre spotkania, liczę na zwycięstwo w kolejnym sparingu z Augsburgiem.
" border="0

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 30, 2012, 14:10:39 »
No i kolejny remis, wynik całkiem niezły. Zagrałeś dwa całkiem dobre spotkania, liczę na zwycięstwo w kolejnym sparingu z Augsburgiem.

ehhhh....

Offline kostek250

• Amator
  • *
  • Na forum od: 01.12.2010r.
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 30, 2012, 14:26:18 »
No przegrałeś z Genkiem ale jest to bardzo dobry
klub który występował w lidze mistrzów. Probierz to bardzo dobry trener
i tak jakoś czuje że to z nim dojdziecie po tytuł mistrzowski.

Offline Norbi21

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 05.09.2011r.
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 30, 2012, 14:36:43 »
Mimo że na spotkanie z Mistrzami Belgii wyszliście w rezerwowym składzie, to i tak rozegraliście bardzo dobre zawody, zwycięstwa w tym spotkaniu pozbawił was jeden z największych Belgijskich talentów De Bruyne.
Brawo za zmianę trenera Probierz, to jeden z najlepszych polskich trenerów,(moim skromnym zdaniem lepszy jest tylko Lenczyk), i na pewno poprowadzi Lecha do wielu sukcesów.

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 30, 2012, 15:37:35 »
Pierwsza połowa bez fajerwerków, zaś początek drugiej to lekka dominacja z twojej strony. Rywal nie wykorzystał sytuacji sam na sam z Kotorowskim, i później zemściło się to na nich. Zdołałeś strzelić gola jako 1, ale NIE NAJMOCNIEJSZY rywal zdobył dwie. Szkoda, bo Genk to bardzo słaby zespół, zwłaszcza w PES'ie.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 30, 2012, 17:03:53 »
Powiem ci, że to spotkanie nie było słabe. Wyszedłeś rezerwowym składem przeciwko dobremu zespołowi, także taki wynik nie jest wcale słabym wynikiem :D.
Ciekaw jestem jak nowy trener poradzi sobie w Lechu :D. Mam nadzieję, że jego przyjście będzie wiązać się z sukcesami :D.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
Odp: Lech Poznań by kamil18kks |Sparing z Augsburgiem|
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 30, 2012, 17:56:33 »

Lech Poznań 1-1 FC Augsburg

Gole:
40' 0-1 Molders
42' 1-1 Tonev (Wojtkowiak)

Kartki:

Lech:
brak

Augsburg
brak

Zmiany:

Lech:
61' Rudnev

61' Ślusarski

Augsburg:
59' Brinkmann
61' Hosogai
66' Reinhardt

59' Hain
61' Sinkala
66' Verhaegh

Składy:

Przewaga w meczu z Augsburgiem, lecz słaby wynik.
Pierwsza akcja warta odnotowania miała miejsce w 22’ kiedy to Semir Stilic minimalnie przestrzelił zza pola karnego. 40’ meczu i mamy otwarcie wyniku. Drużyna Augsburga wychodzi na prowadzenie! Bramkę na 1-0 zdobył Molders! 42’ i znakomita riposta Lecha! Wojtkowiak wrzuca piłkę w pole karne. Bramkarz Augsburga mija się z piłką i Tonev strzałem szczupakiem doprowadza do wyrównania! 88’ doskonała okazja dla Lecha! Tonev wysunął piłkę do Drygasa, ten uderzył z pierwszej piłki. Futbolówka odbiła się od pleców jednego z obrońców Augsburga i trafiła w poprzeczkę! Wynik rozczarowujący, bo tylko 1-1.

Offline kostek250

• Amator
  • *
Odp: Lech Poznań by kamil18kks |Sparing z Augsburgiem |
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 30, 2012, 18:36:39 »
No całkiem ciekawy i wyrównany mecz.
Niemcy postawili twarde warunki. Strzelili gola
ale Lech szybko się zorientował co się dzieje i równie szybko to
odrobił, po błędzie bramkarza. Teraz czekam co pokażesz w lidze.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 30, 2012, 20:21:23 »
Bardzo fajnie, że znów widzę twoją karierę na forum. Jesteś fanem Lecha, więc karier musi być dobra i jest. Razi mnie tylko wielkość screenów, mniejsze będą lepszym rozwiązaniem. Szkoda tego remisem z Augsburgiem, bo byliście dużo lepszym zespołem od nich.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 30, 2012, 20:22:36 »
Bardzo fajnie, że znów widzę twoją karierę na forum. Jesteś fanem Lecha, więc karier musi być dobra i jest. Razi mnie tylko wielkość screenów, mniejsze będą lepszym rozwiązaniem. Szkoda tego remisem z Augsburgiem, bo byliście dużo lepszym zespołem od nich.

tak wiem że te screeny są za duże bo wstawiałem je na szybko :D

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
Odp: Lech Poznań by kamil18kks |Kupię, sprzedam - transferowa karuzela |
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 30, 2012, 20:58:38 »
Transfery

Jak podaje strona internetowa goal.com Lech Poznań złożył ofertę transferową rosyjskiej drużynie CSKA Moskwa w sprawie lewego obrońcy tego klubu – Georgija Shchennikova. Wychowanek CSKA zwrócił uwagę sztabu szkoleniowego Lecha podczas meczu CSKA Moskwa – Rapid Wiedeń, który został rozegrany na Cyprze, czyli w miejscu gdzie na zgrupowaniu przedsezonowym przebywali zawodnicy Lecha.

Andrzej Dawidziuk wypowiedział się w sprawie Shchennikova

- Tak, złożyliśmy ofertę transferową rosyjskiej drużynie z Moskwy, CSKA. Shchennikov walczyłby o miejsce w pierwszym składzie z Luisem Henriquezem, który nie ma z kim rywalizować o podstawowy skład. Jedynym zawodnikiem z naszej obecnej kadry, który może grać jeszcze na lewej pomocy to Marcin Kamiński, ale to nie jest jego nominalna pozycja. Szukaliśmy bardzo dobrego zawodnika na tą stroną obrony. Niestety odzew ze strony CSKA był negatywny. Prezes drużyny CSKA Jewgienij Giner odrzucił naszą ofertę, ze względu na to że Shchennikov jest ważnym zawodnikiem podstawowego składu. – powiedział w wywiadzie z serwisem Sport.pl dyrektor sportowy Lecha Poznań – Andrzej Dawidziuk.

Oto co powiedział Shchennikov:

Niedoszły zawodnik Kolejorza

- To prawda, że Lech skontaktował się ze mną w sprawie transferu. Była to dla mnie atrakcyjna oferta. Po kilki rozmowach działaczy Lecha z moim agentem doszliśmy do porozumienia w sprawie mojego kontraktu. Niestety prezes CSKA nawet nie chciał przystąpić do rozmów mających na celu ustalić kwotę transferową. Szkoda bo przejście do Lecha byłoby dla mnie ciekawym punktem w mojej karierze.

Kolejorz szukał wzmocnień także w południowej Ameryce. Dokładnie w Ekwadorze. Celem rozmów z klubem Liga de Quito był lewy obrońca Paul Ambrosi. Ten ekwadorski obrońca był alternatywą dla Shchennikova. Rozmowy z drużyną Liga de Quito przeszły bez problemów i Lech podpisał dwuletni kontrakt z Ambrosim. Oficjalna prezentacja zawodnika odbyła się trzy dni po zatwierdzeniu wszelkich szczegółów. Ambrosi złożył podpis na kontrakcie i odebrał koszulkę z numerem „6”. Oto co powiedział ekwadorski obrońca:

- Jestem zadowolony z tego, że taki klub jak Lech Poznań mający fantastycznych kibiców się mną zainteresował. Lecha znam doskonale po meczach Ligi Europejskiej w których remisował z Juventusem, a także ograł na własnym stadionie Manchester City! Wtedy też dowiedziałem się jakich wspaniałych kibiców ma ten klub. Ja obiecuję, że dołożę wszelkich starań, aby moja gra w Lechu była jak najlepsza. Dla mnie dużym wyzwaniem będzie także nauka języka polskiego, bo z tego co zdążyłem się już zorientować jest to trudny język.

Michał Probierz także wypowiedział się na konferencji:

Michał Probierz - Nowy szkoleniowiec Lecha

- Cieszę się, że udało nam się dopiąć transfer Ambrosiego. Naszym celem przed startem rozgrywek, było pozyskanie lewego obrońcy i to udało nam się osiągnąć. Poszperamy jeszcze tu i tam na rynku transferowym i może jeszcze kogoś kupimy.

Zdjęcia z prezentacji Ambrosiego:

Offline kostek250

• Amator
  • *
Odp: Lech Poznań by kamil18kks |Kupię, sprzedam - karuzela transferowa |
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 30, 2012, 21:17:32 »
No udało się wam zrealizować jeden z podstawowych
założeń transferowych. Zobaczymy jak Amoroso będzie
się prezentował w lidze. Czekam na kolejne transfery.

Redboy1993

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 30, 2012, 21:22:46 »
Bardzo szalony mecz z Augsburgiem. Mieliście przewagę nad nimi, ale zabrakło szczęściach przy strzałach (ten strzał obok słupka, czy rykoszet od obrońcy), do tego dwie szybkie bramki do szatni i było po meczu. Ale to jest tylko sparing i nie wynik jest najważniejszy :) , Lech pokazał że umie stworzyć sytuacje bramkowe (a wykorzystanie ich to inna bajka - tu jest PES i tu jest to trudne :) )

Szkoda, że transfer Szennikowa zablokował prezes CSKA. Ten Ambrosi nie jest już młodym zawodnikiem, ale mam nadzieję, że przyda się w liniach defensywnych Lecha.

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Na forum od: 28.04.2011r.
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 30, 2012, 21:24:40 »
zmiażdżyłeś pod względem strzałów Augsburg, a mimo to tylko remis, szkoda
ale to tylko sparing

tego Ambrosiego nie znam, gracz ze strefy CONMEBOL, nie mogę nic o nim powiedzieć, może overall podasz? :)
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 30, 2012, 21:24:40 »