Dział Ogólny > PES 2012
Konami chce wiedzieć, co myślicie o PES 2012
gooose:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE. Zapomnieliscie chyba dawniejsze czasy jak rzadziła FIFA, a PES był masakycznie trudny, a teraz te 2 gry sa hmmm blisko tego samego poziomu
--- Koniec cytatu ---
Niby kiedy to było?
longfly:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEDeimian czy ja narzucam cos ? Nie. Była ankieta wiec tam dalem propozycje. Co chodzi o wygrywyanie to masz racje przeciez. Bez asyst bez problemu sie da wygrać. Najsmieszniejsze jest to, ze dobry zawodnik grajac ze mna bardzo mocno wierzy w te asysty i podaje jak automat a tu nagle on zawodzi, a potem lamenty sa ze bug w grze, jak to mozliwe ze to ostatnie podanie nie doszło....Przecez gram na 3-4 kreskach haha. Co moze tak nie jeste spotkalem sie juz tutaj z takmi zawodnikami co pisali wlasnie tak ze to nie mozliwe ze w takiech sytaucjach nie strzelili bramke.
Druga sprawa, co piszesz z nowymi zawodnikami, tak oczywsicie asysty ułatawiają przyswoić się tej wersji PESa, ale czy oto chodzi? PES nie ma byc dla duzego grona ludzi, ta opcja ma być dla FIFY. Zapomnieliscie chyba dawniejsze czasy jak rzadziła FIFA, a PES był masakycznie trudny, a teraz te 2 gry sa hmmm blisko tego samego poziomu trudnosci. Szkoda, naprawde ze KONAMI taki blad zrobiło.
Pozdro,
--- Koniec cytatu ---
masz sporo racji. Mysle ze juz te cale asysty nie sa o tyle zle co myslenie ze zalatwia cala akcje same:) fajnie sie nimi klepie owszem ale jakby sie wszyscy umowili to taki mecz tez bylby uczciwy a troszke bardziej pilkarski.
Dla mnie obecny pes ma dosc wysoka o dziwo skale trudnosci- najwyzszy poziom chyba pierwszy raz jest wyzwaniem. Mam jednak wrazenie że komputer nieco oszkuje strzelajac czasem wolne zawodnikami wcale nie tak dobrymi i to z daleka.
Ina sprawa to w sumie bramkarze ogolnie dobrzy ale jak gdzies pisalem wyciagaja bomby a puszczaja nieraz wolne pilki albo o masakra puszczaja bramke w siebie bo sie poloza przed pilka;))))
surma90:
z bramkarzami to powiem tak jest roznie,czasem bronia fenomenalnie strzaly ktorych nie powinni np sam na sam 5 razy pod rzad,a czasem strzal z przed pola po ziemi a bramkarz pieknie sie rzuca tylko za pozno jak pilka jest w siatce,strasznie nie podobaja mi sie strzaly glowa a raczej ich nie bronienie,czasem strzal z 11-16 m bramkarz nawet nie drgnie to juz przesada,czaesto tez sa problemy z animacja i bramkarzowi pilka przelatuje przez brzuch:D
haker1983:
longfly, to jest wlasnie to, ze ludzie boja sie zagrac, albo zagraja 1 mecz przegraja i spowrotem wlacza pomoce, trzeba byc troszke cierpliwym, duzo osob dostrzeglo wielkie + własnie gry na manualu, ale nie w tej lidze ;).
Co chodzi o CPU, nie gram w ogole z nimi, no moze na poczatku cos tam zagralem zeby przetestowac gre, ale jak juz wyszlo online i koledzy kupili gre, to tylko gram z zywym graczem.
Tutaj masz racje, CPU napewno oszukuje, wiec dla mnie jest bezsensem grac na prof, czy amator, bo na najwyzysz poziomie pewnie jest ciezko jak piszesz. Nawet nie bede sprawdzał tego, szkoda dla mnie czasu :). Wole pograc z kumplem z pracy.
Pozdro.
KapRal:
No i poszła ankieta. Pomoże nie pomoże ale jakoś kitajcom narzuci obraz ludzkich opini. Każdy ma swoje zdanie ale za pewne sięgnie sie bramkarzom. Tu zdecydowanie konami powinno zareagować. Forumowicze tu dobrze zaznaczyli że bramkarze bronia nieraz takie "petardy" a [cenzura] z łatwością wchodzą w siate. Bolączką jest to że oprócz słabej animacji bramkarzy ( wyglądają jak ślepy przed wystawą telewizorów - ta przyczajona kwadratowa postawa zabija całą gre) jest fakt rzucania sie na każdą dosłownie piłkę którą wcześniej niecelnie przeciwnik posłał w pole karne. Zamiast przystopować piłkę ( przydałby sie trik z markowaniem chwytu piłki i podnoszeniem jej w stosunku do zbliżającego sie przeciwnika) to te barany rzucają się na nia jak hieny na padline.
Kolejny minus który się da zauważyć to pomysłowa funkcja ale nie dopracowana z tym wypuszczaniem zawodnika prawym analogiem. Do czego zmierzam, otóż załóżmy wypuszczamy Alvesa RB i koleś biegnie sobie prawą stroną a my w tym czasie rozgrywamy piłkę w środku czekając aż Alves uzyska odpowiedni pułap do podania. Niestety Alves dobiegnie za środkową linię boiska i się zatrzyma. Nie pociągnie dalej chyba że znowu do sie zaznaczy. A powinien moim zdaniem naparzać aż do złamania lini spalonego.
Brakuje też "rogali" przy wolnych. Strzały z R2 już nie są tak soczyste jak kiedyś. Wszystko niby próbuje zaokrąglać lot piłki ale niestety to już nie ten rogal co kiedyś.
No i odwieczny problem - asysty. Zlikwidować to w diabły. Wtedy była by to mega symulacja. Ktoś tu pisał że jak kupi gre nowicjusz to asysty pozwolą mu na granie z lepszymi. Ale w ten sposób taki gracz się nie będzie rozwijał bo jak zacznie grać na asystach to po co mu później sie trudzić z manualem skoro ma asyste. A Grając w gre symulacyjną szlifujesz swoje umiejętności. Więc mały Jacuś czy Krzysiu kupując gre najpierw bedzie dostawać bencki by później nabrać umiejętności i grać jak równy z równym.
To tyle co mi na myśl przyszło przy rozwiązywaniu ankiety.
Nawigacja
[#] Następna strona