Dział Ogólny > PES 2012
Konami chce wiedzieć, co myślicie o PES 2012
longfly:
;D koncze pisac nie na temat bo tu sie zrobil jakis cy rk jak kij w mrowisko ;D;D
kdetys:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEboze co za czlowiek... musi bo czesc takich graczy jak ty gra na galkach- szkoda ze troche pomyslec to za trudno czy ja ci palce wykrzywiam i mowie jakie przyciski wciskac? powiedz co cie interesuje jak kto gra i w jaki sposob ja ci nie zagladam ktora galka podajesz i w konfuguracje pada.
Dla mnie nie musi byc 360 owszem tylko jakos nie mam problemu z tym ze ludzie z tego korzystaja - a jaki ty masz problem?
--- Koniec cytatu ---
nie chcę odpowiadać na Twoje zaczepki bo problem miałeś Ty, który rozwiązałem, a nie chce wywoływać kolejnej wojny post za post coraz bardziej obrażający drugą osobę bo dla mnie to sensu nie ma.
że jest to lekki off topic to zakończmy dyskusję na temat wyższości kierownicy nad playstation move przy grze w pesa :D bo szkoda czasu i pieniędzy. a i zawsze będą osoby grające myszką narzucający swoje zdanie tym grający joystick'iem na zmianę preferencji. Także nawet jak ktoś gra touchpadem to od tej pory nic mi do tego bo zauważyłem że szkoda ścierać klawisze na wypowiadanie się w tym i kilku innych tematach :)))
Życzę radości z gry niezależnie od sposobu gry i rodzaju udogodnień i używanego kontrolera :)))
haker1983:
Jeszcze odnosnie tego manuala, zauwazyłem jedna dosc duza wade, ale to juz dawno, pewnie duzo zawodników tez to zauwazyło, mimo gry na pełnym manualu, bez pomocy komputera, w niektórych sytuacjach jednak komputer za nas decyduje, podam przykład:
1. Podajemy piłke jednak ona jest niecelna i wychodzi na aut, podczas tego zdazenia zawodnicy goniacy piłke zwalniają mimo ze chcemy aby biegli na maxa, jest to sztuczne i nie podoba mi sie.
2. Podajemy piłke z wysunieciem do drugiego zawodnika, biegna 2 zawodników walczacy o tą piłke, gdy już sa blisko siebie i dobiegaja do piłki, nie da sie w wiekszosci przypadakch nimi skrecac kontrolowac, jakby trzymali sie lini best line do piłki, dziwne i denerwujace, w tym momencie brak swobody ruchu zawodnika, pad nie działa nagle.
3. Bramkarze robia podobne rzeczy, brak pełnej kontroli w niektorych przypadkach.
Pozdro.
KapRal:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEostatni raz mowie że nikt nie robi problemu kazdy ma preferencje a gra przeciez pozwala na gre na czym kto chce. nie wiem w czym problem
nawet bez asyst gralbym raczej na krzyzaku bo to tylko i wylacznie moje preferencje. a kontrola 360 musi byc bo to kwestia nowoczesnosci
--- Koniec cytatu ---
Grając na krzyżaku przy pełnym manualu tak naprawdę nie wykorzystujesz potencjału sterowania. Każdy ruch czy podanie przy włączonej załóżmy górnej i prawej bocznej strzałce na krzyżaku podajesz 45 stopni. Gałką możesz kierować dowoli o każde własne odchylenie. Polecam pada on Xboxa. Ja na takim gram i uwierzcie, kciuk się nie smyka gdyż ten gałki w przeciwieństwie to PS czy Logiteha maja specjalne zagłębienie i wypustki. ( moje wypustki już sie wytarły :D )
Tak na marginesie to konflikt asyst przypomina mi konflikt fify i pesa. Zawsze temu towarzyszyły emocje. Ale tak naprawdę to nie ma o co robić szumu bo i tak każdy uparciuch pozostanie uparciuchem, a ktoś kto całe życie jeździł furmanką nigdy nie poprowadzi bolidu bo to wyższa szkoła jazdy. Porównań jest ogrom ale niestety nie przekona się tym kogoś kto nie dopuszcza do siebie zmian lub prób zmian. Polecam spróbować i zobaczyć różnice. Wtedy można walnąć sie w pierś i sobie powiedzieć w duchu " o f..k ile jeszcze trzeba potrenować?"
Gra z pełna manualnością odkrywa umiejętości gracza (skill) oraz ukazuje prawdziwy sens wszystkich umiejętności zawodnika w pes ( czyli wszystkie te pass66 long pass86 itp) . Tu trzeba brac poprawkę że podanie gorszym graczem krosowej piłki wymaga większej dokładności i nieraz trzeba zadac sobie pytanie czy warto pocisnąc taką piłkę słabszym zawpdnikiem ryzykując ze podanie wogóle nie dojdzie. Przy asystach krosowe w miare dochodzi do zawodnika, co najwyzej przyjęcie bedzie dłużej trwało. To samo tyczy sie klepy. Asysty korygują nieudane podania. i nawet za plecy jak podasz xavi`m to i tak dojdzie do nogi a na manualu .......... heh warto zobaczyć i zdziwić się że i iniesta potrafi grać jak rasiak ( czyli oznacza to że sami czasami stajemy się Rasialdiniami) . Wtedy towarzyszy nam własny komentarz typu " no co jest czemu nie doszła?? jak ten pajac podaje ?? :D ............................
kdetys:
i po Twoim tekście kapral wszyscy uparci nad asystami podań i tym wszystkim zostaną przy tym na pewno, bo większości z nich nie chce się trenować swoich umiejętności i wolą najsłabszą drużyną zupełnie bezmyślnie klepać jak barceloną nie zastanawiając się zupełnie nad tym co robią. Oni chcą idealnie podawać za każdym razem, żeby w trakcie meczy auty nie występowały, żeby piłka szła zawsze jak po sznurku, zawsze tak samo, z każdą akcją coraz nudniej i nudniej przez monotonie i ograniczoność komputerowego wspomagacza.
Nawigacja
[#] Następna strona