Co do wygladu forum to temat byl walkowany piec miliardow razy, a odpowiedz jedna i ta sama ZMIANY WYGLADU FORUM NIE BEDZIE, to pierwsze...
Jak sobie to wyobrazasz?
Jak powstana takie rangi, to nagle kazdy bedzie patchmackerem, facemakerem itd. tylko po to zeby otrzymac range.
I co jednemu bedzie przydzielone drugiemu nie piatemu tak itd?
I pozniej zas bedzie "draka" dlaczego on ma a ja nie? Moderator/administrator beee bo mnie nie lubi a jego lubi jemu dal a mi nie
Gdyby wszystko bylo takie proste jak "WAM" sie wydaje
z wyglądem to większość chce zmiany.
padły propozycję aby była tylko zmiana koloru. ale to według mnie bez sensu nic nie da.
padła również propozycja zmiany wyglądu tak aby każdy mógł sobie dopasować. na pewno nikomu to by nie przeszkodziło wgrać dwa inne wyglądy..
a z rangami to jest dobry pomysł tylko trzeba by było jakiś regulamin ułożyć do tego. gdyby ktoś dostał rangę i później olewał to chyba masz opcję usuń i wszystko by było po staremu więc nie byłoby czegoś takiego że tylko dla rangi by coś robili. trzeba by było na nią zasłużyć.
OK, można wprowadzać zmiany, ale jeżeli admini/modzi/opiekunowie nie chcą/nie mogą wprowadzić tych zmian to po co my w ogóle nad nimi myślimy? Przecież i tak nic nie przejdzie (rangi, layout chociażby).
właśnie po to stworzyłem ten wątek aby zobaczyć czy w ogóle ktoś chce zmian czy Wam pasuje tak jak jest. bo dla mnie trzeba kilku poważnych zmian. z logiem forum też tak było nikt nie zmieni, zrobiłem konkurs i nawet nie musiałem prosić spodobało się nowe logo i od razu zostało zmienione.
Zmiany wyglądu forum nie będzie ok, ale dlaczego? Chociaż odpowiedzcie, nie wiem, ze adminom się nie chce nic zmieniać, że mają w dupie forumowiczów? Przecież każdy z was wie, ze że ok stronka jest najważniejsza, ale to forum daje wam dużo większą liczbę odwiedzin, a co za tym idzie profity. Czy głos forumowiczów już was w ogóle nie obchodzi, nie chcecie iść do przodu? Macie serwis, który jest największy w Polsce o PES, co więcej nawet żadne forum Fify nie ma tylu użytkowników co tu, ale organizacji i chęci rozwoju zero, dlaczego? Co to tekstu, ze to nie jest takie łatwe, to jest łatwe, tylko trzeba chcieć, mieć plan rozwoju, a nie dać 2-3 osobom jakieś prawa, i niech robią na forum co chcą, a nas tylko stronka interesuje.
Co do tych grafik pod nickiem to jestem za, mogły by być one zamiast tych piłek i napisów, administrator, moderator, trampkarz itp, tak jak jest to tu:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Również te ikonki, e-maila, PW itp, mogły by być nowsze.
Do tego, zróbcie nabory, przecież jest masa ludzi chętnych do pracy, a to pomogło by w rozwoju całego serwisu, dlaczego forum, ma mieć tylko formę, głupich pytań dzieci? Przecież można organizować przeróżne konkursy itd, a do tego potrzeba ludzi, a nie że wszystko kręci się w okół 3-4 osób. Popatrzcie tu, stronka 2 razy mniejsza a jest na prawdę super, a ma z załodze ponad 20 osób:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE - na samym dole widać ile ich jest.
I tak, w ogóle dlaczego jako administratorzy pod niektórymi wątkami są jacyś zające, styku, persony itp. Czy oni dalej są administatorami? Dlaczego to nie jest aktualizowane? No i po co są działy, w których z 3 lata nie było odpowiedzi, albo nawet, odpowiedź żadna w danym dziale nie padła? Do tego działy techniczne od PES 2010 w dół, powinny być usunięte a powinien powstać jeden nowy dział-starsze wersje PES, bo tak to tylko rozciąga bezsensownie forum.
kolega tutaj praktycznie wszystko napisał nic ująć może troszkę dodać ; )
ikonki tak jak napisałeś zamiast napisu moderator mogłaby być i do tego te patchmaker itp. przydatne to jest uwierzcie.
tak dużo ludzi nam nie potrzeba chociaż z 5 moderatorów mogłoby być w sumie. i np. kolega do tłumaczenia tekstów, kolega do konkursów(filmików itp.) do wywiadów, newsman i chyba tyle.
z działami to możecie dać propozycje i ja sam dzisiaj albo w niedługiej przyszłości dokładnie przejże jakie działy trzeba usunąć i jakie dodać i to postaramy się zmienić niedługo.
a te z dodatkami to niech zostaną tak jak są w końcu to forum z dodatkami do PES'a nikomu to nie przeszkadza.
Zmienienie stylu forum jest łatwiutkie. Sam wiem, bo moje forum działa na tym samym silniku co wasze i zmiana stylu zajmuje 3 minuty + zmienienie np. banneru u góry ze zrobieniem góra 20 minut (a tym pewnie zająłby się jakiś grafik z forum). Także nie ściemniajcie tutaj, że to jest trudne. To moje forum dla przykładu ze zmienionym stylem na tym silniku (ten co jest na pesleague jest domyślny, o ile się nie mylę):
REJESTRACJA lub LOGOWANIE .
no właśnie przydałoby się coś oryginalnego a nie podstawowy styl który może mieć każdy.
w razie jak ktoś nie będzie mógł się do nowego przyzwyczaić dać możliwość zmiany na stary i po problemie.
Jak chcecie to dajcie mi odpowiednią władzę na forum to wam zrobię layout jaki chcecie.
władzy na pewno nie dostaniesz ale jak chcesz pomóc to może coś nam pomożesz : )
pamiętajcie forum.pesleague.pl głównie tworzymy my użytkownicy dlatego walczcie też o zmiany jeżeli ich chcecie.
jesteśmy do Waszej dyspozycji(moderatorzy,zarząd,administracja), przynajmniej ja, ale uważam że zarząd i reszta też oni tylko nie pokazują się tu dużo, bo nie mają tyle czasu, ale też chcieliby dużo zmian dla Was.