Autor Wątek: Wisła Kraków | Epilogue  (Przeczytany 185541 razy)

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
Odp: Wisła Kraków | Dla takich chwil warto żyć!
« Odpowiedź #300 dnia: Kwiecień 29, 2012, 21:44:21 »
Ale sensacja! Wielkie brawa za chęci, ambicje i oczywiście zwycięstwo! Masz niezłą pakę, czytanie tej kariery sprawia przyjemność, mam też wrażenie, że przyjemność sprawia tobie gra ekipą białej gwiazdy. Statystyki pokazują dominację Wisły, pamiętam też dumę, kiedy ograliśmy w el. lm. Barcelonę. Mimo, że odpadliśmy. Czekam na podsumowanie ;)

Offline Norbi21

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 05.09.2011r.
Odp: Wisła Kraków | Remis i tylko remis w wielkim meczu.
« Odpowiedź #301 dnia: Kwiecień 29, 2012, 22:02:25 »
W hicie naszej rodzimej ligi, Wisła tylko zremisowała z Legią, pisze tylko ponieważ mieliście nad Legionistami w tym meczu ogromną przewagę, niestety Biała Gwiazda grała w tym meczu bardzo nieskutecznie.
Za to w meczu z Milanem wydarzyło się coś czego się nikt nie spodziewał, Wiślacy na Reymonta, ograli wielki Milan, po raz kolejny pokazując że Biała Gwiazda potrafi wygrywać z największymi, w realu była to Barcelona a w Pesie Milan. cieszy również to że gola zdobył Celeban, mam nadzieję że od tego momentu będzie strzelał równie dużo jak w Śląsku.

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #302 dnia: Kwiecień 29, 2012, 23:02:36 »
Messi w Milane? Nie wiedziałem :D
Brawo, polski klub w końcu pokonał giganta światowego formatu. Wisła vs Milan? to mówi samo za siebie, lecz Wy pokazaliście że potraficie i Milan zszedł z boiska upokorzony.

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #303 dnia: Kwiecień 29, 2012, 23:14:07 »
Coś nieprawdopodobnego, remisujesz z Legią, żeby następnie pokonać wielki Milan z Messim i Pato na czele. Franek pokazuje, że nadal jest kapitalnym napastnikiem i potrafi strzelać gole, to musi być powodem do zadowolenia.
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #304 dnia: Kwiecień 30, 2012, 00:25:01 »
Podsumowanie pucharowej jesieni w Europie.

Fazy grupowe europejskich pucharów finiszują, więc o krótkie, acz fachowe podsumowanie zmagań poprosiliśmy Jacka Gmocha. O Lidze Mistrzów wiedział wszystko, o Lidze Europejskiej zaczął dyplomatyczny wywód....

LIGA MISTRZÓW

Grupa A: Tutaj się nie spodziewałem takiego rozstrzygnięcia. Na pewno Aptekarki, tzn Aptekarze zaskoczyli nie tylko mnie, ale także samych siebie i całą Europę. Po cichu liczyłem na Villarreal, a także  Fiorentine z Borucem, ale trzeba przyznać, że Bayer zasłużył na pierwsze miejsce w tej grupie.
Grupa B:  Układ bez niespodzianek, jednak zachwycający jest fakt takiego gradobicia goli. Inter i Porto strzelali więcej niż trzy na mecz, i ta grupa naprawdę zaskoczyła mnie aż tak wysokim poziomem. Coś pięknego.
Grupa C:  Tutaj teatr dwóch aktorów, dramaturgii nie było. Mistrzowie Niemiec walczyli z mistrzami Hiszpanii o prymat, który wygrali ci drudzy, inne dwie ekipy tłem. Te zespoły z Europy wschodniej zawiodły na całej linii, nie wiem czy taki rozkład punktów miał kiedykolwiek miejsce. Jakbym mógł, to nie dawałbym ani jednym ani drugim kwalifikacji do LE, ale cóż, takie procedury….

Grupa D: Tutaj nasz mistrz Polski poszalał, ale nie na tyle, aby awansować. Starzy wyjadacze okazali się sprytniejsi i wyszli raczej zasłużenie, choć nie bez kontrowersji. Natomiast tu kompletna porażka Anży-zespół budowany za grube miliony skompromitował się na całej rozciągłości.
Grupa E: Tutaj kolejny wielki zespół budowany za wielkie pieniądze otarł się o odpadnięcie. Zagłębie, wicemistrz nasz powalczył dzielnie. Tutaj ukłony trochę do Wisły, bo ten ćwierćfinał sprzed roku w LE dał dodatkowe miejsce dla naszych w LM. Citizens nie popisali się i Marsylia ich wyprzedziła, na samym dnie Zenit, to już trzeci zespół rosyjski z takim miejscem, tragedia tamtejszego futbolu.
Grupa F:  Kolejny klub budowany za paliwowe pieniądze musi uznać wyższość np. takiego przeciętnej Sevilii. Ale brawa dla nich. Żal mi Ajaxu, lubię bardzo ten klub, ale cóż, samym sercem niestety dzisiaj się nie da za wiele wygrać….

Grupa G:  Grupa śmierci. I kompletne zaskoczenie jak dla mnie. Faworyzowałem Arsenal, wicemistrzów w silnej Anglii, drugie miejsce między Benefiką a Napoli, a na końcu Real, który zaliczył wyjątkowo słaby sezon w La Liga, finiszując ledwie czwarty. Tym czasem wszystko powałą do dołu. Real wygrywa, a pięknie grający Kanonierzy żegnają się z rozgrywkami. Przyznam, lekkie rozczarowanie.
Grupa H: Nie ma co się rozwodzić. Awans wywalczyły dwie wyraźnie najmocniejsze ekipy, z których jednak najlepszą klasę prezentował Bayern.

LIGA EUROPEJSKA

Raczej bez niespodzianek. Swoje grupy przebrnęły w większości zespoły uznane, będące raczej za karę w tych rozgrywkach, no może z wyjątkiem portugalskiego Nacionalu. Poza poczynaniami polskich drużyn innych raczej nie śledziłem tychże rozgrywek tak wnikliwie jak Champions League i od nadmiernego bajkopisarstwa raczej się wstrzymam. Spodobał mi się Ruch, który przegrał pojedynek przyjaźni z Atletico Madryt minimalnie. Tylko jedna nasza ekipa przebrnęła grupę, no cóż, szału nie ma, ale lepsze zawsze coś niż nic.

Tym rozgrywkom brakuje jeszcze prestiżu i widać to po zainteresowaniu ludzi tymże turniejem. Większość preferuje Lige Mistrzów. I słusznie. Większe emocje, wyższy poziom, większy klimat, atmosfera, zyski. To są lata świetlne, ta przepaść obu pucharów. Niestety, ale w CL nie zobaczymy już polskiej ekipy, za to trzy w LE. Wynik z roku na rok rośnie, ale zapewne każdy prawdziwy polski kibic pragnie polskiej drużyny w fazie pucharowej tych bardziej prestiżowych rozgrywek.

Ktoś tam kiedyś powiedział, chyba to w Milanie, czy Manchesterze, że te rozgrywki są za karę. Dla takich ekip z pewnością tak. Jak już mówiłem mniejsze zyski. W LE mają okazję wyszaleć się ekipy solidne, będące jednak w cieniu swoich wielkich lokalnych bądź krajowych firm.

Cieszy wysoka pozycja Bitona, ale ten snajper już dawno potwierdził, że to absolutna fachówa.

Dzięki, że nie zapominacie o starym Jacku Gmochu. Hehe. Nie uniknąłem zapewne błędów stylistyczno-językowych, ale myślę że w miarę klarownie zaprezentowałem całą sytuację.
Pozdrowienia z Aten.

Offline Yerpal

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 16.04.2012r.
  • o.O
Odp: Wisła Kraków | Podsumowanie pucharowej jesieni w Europie wg Jacka Gmocha
« Odpowiedź #305 dnia: Kwiecień 30, 2012, 08:21:45 »
Widzę, że Jacek staje się popularny :D Cieszy dobra postawa polskich drużyn. Polonii i Zagłębia. No i przede wszystkim Wisełki. Ostatnio zauważyłem, że w przeróżnych okazjach userzy odwołują się w swoich karierach, do tego co dzieje się w innych karierach ;) Szkoda, że nie pozdrowił Jacuś z Dusseldorfu :D

12121p

• Gość
« Odpowiedź #306 dnia: Kwiecień 30, 2012, 10:27:04 »
podsumowanie klarowne. wiele mówi, o randze LE, nawet taki wyjadacz jak Jacko nie jest do końca pewien co się tam działo ;D ;D

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #307 dnia: Kwiecień 30, 2012, 11:11:46 »
Bardzo dobre podsumowanie. Powiem, że nie obyło się bez sensacji. Jedną z nich są na pewno polskie kluby, które w lidze mistrzów potrafił zdobyć wiele punktów, a to przecież nie lada wyczyn patrząc jakich mieli rywali. Kolejną sensacją może być wyjście z drugiego miejsca Manchesteru City czy też w ogóle nie wyjście z grupy Arsenalu.. Ja mam nadzieję, że twoja Wisła da rada sobie w LE i ten piękny sen nie skończy się jak to zwykle bywało w 1/16 ;).
Powodzenia.

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #308 dnia: Kwiecień 30, 2012, 11:20:57 »
Genialne podsumowanie, świetnie Jacek Gmoch przedstawiony świetnie, mówił jak prawdziwy on i na końcu ten komentarz - super.
Szkoda trochę Polskich zespołów, ale ważne że ty wyszedłeś z grupy. Cieszy Dudu Biton w klasyfikacji strzelców.

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #309 dnia: Kwiecień 30, 2012, 13:20:56 »
Bardzo ładne, schludne podsumowanie. I do tego yyy, ten no, yyy, jak on ma, ten no tak, tak e, Jacek Gmoch, tak, tak eee. Fajnie, że Borussia wyjdzie z grupy, może coś więcej ugrają... Anży masakra :D zero punktów, zero goli, hahahah! Zagłębie powalczyło o awans? Dobra, przejdźmy dalej... Szokujące jest również postawa the gunners, kompromitacja dla kanonierów. W Lidze Europejskiej zdziwiła mnie słaba postawa Celticu i PSV. Biton w czołówce strzelców, ładnie.

Offline motoboy

• Amator
  • *
  • Na forum od: 23.04.2012r.
« Odpowiedź #310 dnia: Kwiecień 30, 2012, 14:02:20 »
Podsumowanie bardzo dokładne. Cieszę się bardzo z wyników polskich drużyn w Pucharach. Gratuluję też Tobie wyjścia z grupy, a co cieszy to, to że Biton strzelił 5 goli i osiadł na 4 pozycji w klasyfikacji strzelców. Czekamy na 1/16 i tam dalsze zmagania.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
« Odpowiedź #311 dnia: Kwiecień 30, 2012, 14:17:03 »
Jest sporo zaskoczeń i to głównie w LE np. Viktoria Pilzno...Trzy polskie ekipy w europejskich pucharach to i tak dobre osiągnięcie.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
« Odpowiedź #312 dnia: Kwiecień 30, 2012, 14:26:32 »
Jacek Gmoch jedyny trener, który wyprzedził swoją epokę o 1000 lat świetlnych do przodu. Dlaczego? Bo nikt jeszcze tak nie zagrał jak on narysował :D. Trzy drużyny w LE cieszą bo zawsze to punkty rankingowe dla Polski ale chciałoby się takiego wyniku w LM. Przepaść między tymi rozgrywkami jest olbrzymia.

Offline Rojiblanco

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.04.2010r.
« Odpowiedź #313 dnia: Kwiecień 30, 2012, 15:06:04 »
Te twoje podsumowania są świetne! Anży chyba najgorzej w historii, bilans 0-18  ;D Nie udało się niestety żadnej polskiej drużynie wyjść z grupy, ale za rok zrobi to Wisła!  ;)

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
« Odpowiedź #314 dnia: Kwiecień 30, 2012, 15:27:36 »
W Lidze Mistrzów niewątpliwie największą sensacją jest brak awansu z grupy Arsenalu, w pozostałych grupach LM raczej nie było niespodzianek; cieszy mnie udział w LM aż dwóch polskich drużyn, w tym moje Zagłębie, trzecie miejsce wśród takich ekip jak OM, Manchester City i Zenit to duży sukces :).
W Lidze Europejskiej więcej niespodzianek, w tym pierwsze miejsce Herthy Berlin i Victorii Pilzno, jak również drugie miejsca Liverpoolu, oraz Twojej Wisły i Sportingu Gijon.
Chyba nie miałbyś nic przeciwko, by zagrać w 1/16 finału z Mistrzem Czech lub Herthą, co ;D ?
Powodzenia w kolejnych meczach ;).
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #315 dnia: Kwiecień 30, 2012, 17:46:52 »
Powrót do ligowej szarówki, plan odfajkowany.

15 kolejka T-Mobile Ekstraklasy

Wisła 1-0 Arka

Wisła po fenomenalnym spotkaniu z wielkim rywalem wraca do ligowej szarówki. Dzisiejszy mecz stanowi połowę sezonu. Wisła miała okazję zwieńczyć jakże udane półrocze zwycięstwem. Okazja ku temu bardzo dobra- Arka jako beniaminek zajmowała przedostatnią pozycję w lidze. Mecz był dość dziwnym meczem. Wyraźnie podmęczeni i słabo zmotywowani Wiślacy nie mogli się przełamać przez bardzo długi czas. Co prawda cały mecz atakowali, goście ograniczali się do kontr. Jednak kto od miecza wojuje od miecza ginie. Boleśnie przekonała się o tym Arka, kiedy to w 73 minucie fantastycznego gola po kontrze strzelił im Biton. W dziwny sposób uniósł piłkę, która jeszcze obiła zdezorientowanego bramkarza, jednak nie na tyle, aby nie wpaść do siatki. Taki wynik sprawia,  że wobec druzgocącej porażki Lecha z Zagłębiem Wiślacy po piętnastu seriach meczy mają nad wiceliderem aż sześć punktów przewagi.

Korona-Widzew 0-4 | Legia-Ruch 3-3 | Śląsk-Polonia 1-2 | Zagłębie-Lech 4-0 | Sandecja-Cracovia 2-2 | Górnik-Bełchatów 0-0 | Nieciecza-Podbeskidzie 1-0

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
  • Gram w: ...
Odp: Wisła Kraków | Powrót do ligowej szarówki, plan odfajkowany.
« Odpowiedź #316 dnia: Kwiecień 30, 2012, 18:01:01 »
Skromne zwycięstwo, ale uciekasz Lechowi który przegrywa 4-0 w Lubinie. Gola na wagę 3 oczek strzela Biton, świetny zawodnik super strzelec.

Z kim następny mecz ?

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #317 dnia: Kwiecień 30, 2012, 18:08:43 »
Skromne zwycięstwo, ale uciekasz Lechowi który przegrywa 4-0 w Lubinie. Gola na wagę 3 oczek strzela Biton, świetny zawodnik super strzelec.

Z kim następny mecz ?
derby z Cracovią, już dzisiaj dodam :D cóż za zbieżność dat ;D ;D

Offline Shoushan

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 16.02.2012r.
  • Inaczej mesajah.
« Odpowiedź #318 dnia: Kwiecień 30, 2012, 19:43:48 »
Na wstępie, te ramki troszkę za duże, proponuje zmniejszyć je do 2 pikseli.
Skromnie z Arką, ale najważniejsze są 3 oczka, uciekacie Lechowi, Kolejorz traci do Was aż 6 oczek, choć w polskiej lidze stracić taką przewagę jest bardzo łatwo ;)
Fajnie piszesz, naprawdę miło się to czyta ;)

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #319 dnia: Kwiecień 30, 2012, 20:34:42 »
No wygrałeś z Milanem to czemu nie miałeś wygrać z Arką?. Oczywiście że trza było to wygrać, bo lekkim wstydem byłoby przegrać. Pierwsze miejsce jest jak na razie w całości dla was ;)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #319 dnia: Kwiecień 30, 2012, 20:34:42 »