Autor Wątek: Wisła Kraków | Epilogue  (Przeczytany 184169 razy)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Wisła Kraków | Oszczędnie, ale zwycięsko.
« Odpowiedź #880 dnia: Lipiec 04, 2012, 10:34:10 »
Wobec wybitnie podzielonych zdań w ankiecie, potrwa ona jeszcze do wieczora.

Potentat zatrzymany, duży krok w stronę awansu.

3. kolejka Ligi Mistrzów

Wisła 0-0 Besiktas

Wisła i Besiktas przez wielu uważane są jako drużyny, które będą bić się o awans z grupy D z drugiej pozycji. Nikt bowiem nie wątpi, że Inter Mediolan w obecnej formie i składzie(Messi, Forlan) jest poza zasięgiem pozostałych drużyn w tej grupie. Tak więc mecz miał w sobie dodatkowy wymiar.
Wiślacy od czasów meczu z PSV nawet nie zbliżyli się do poziomu, który zaprezentowali w Eindhoven. Grywali raczej oszczędnie, ekonomicznie, zachowawczo. Wielu to niepokoiło, jednak pojawiały się także głosy, jakoby kolejna eksplozja, kolejne apogeum formy przypadało na mecz z Beskiktasem. Ci drudzy mieli po części rację.
Probierz na mecz desygnował pewniaków, zachowując przy tym ustawienie, jak sam to określa „pięćdziesiąt na fifty” – z pięcioma zawodnikami ofensywnymi, pięcioma defensywnymi plus bramkarz. Rywale zagrali również podstawową jedenastką z gwiazdami pokroju Quaresmy czy Simao Sabrossy.

Mecz zaczął się po myśli przyjezdnych. Strzelili oni nawet bramkę, jednak sędzia dopatrzył się spalonego. Sytuacja  bardzo dyskusyjna, równie dobrze pan Viktror Kassai mógł puścić grę. Co do Wiślaków, to należy przyznać, że zaliczyli słabe wejście w mecz. W ich poczynaniach można było dostrzec sporo nerwowości i nieporozumień, a stoperzy zagrali najsłabszy mecz od bardzo dawna.  Z biegiem czasu jednak sytuacja się stabilizowała i krakowianie powoli zaczęli przejmować inicjatywę. Do przerwy zdołali jednak oddać tylko jedno celne uderzenie.

Na drugą połowę „polski Guardiola” w osobie Michała Probierza zdecydował się wystawić odmieniony taktycznie skład. Dokonał jednej zmiany personalnej-za Gaia Assulina na placu gry zameldował się Grzegorz Krychowiak. Zagęszczony został środek pola do maksimum, w tyłach zostało trzech środkowych obrońców: Marcin Wasilewski, Piotr Celeban i Michał Czekaj. Do pomocy przeszedł Dariusz Dudka, który wraz z Krychowiakiem i Czarkiem Wilkiem współtworzyli trójkąt rozgrywających. Na skrzydło przesunął się Maor Melikson. Na swoich pozycjach pozostali Deulofeu, Brożek oraz Biton. Zmiana taktyki przyniosła wymierne korzyści. Statystyka strzałów została zwiększona przez Wiślaków sześciokrotnie. Doskonale spisywał się trójkąt w środku pola, który raz po raz nękał defensywę Turków swoimi precyzyjnymi podaniami. Jednak jednej rzeczy brakowało dziś Wiśle-skutecznego Bitona. Izraelczyk kompletnie neutralizowany był przez Sivoka. Dopiero w 83 minucie zastąpił go Tomek Frankowski. I trzeba przyznać, że zrobił więcej niż Biton za cały mecz, oddając dwa uderzenia na bramkę.

Mecz kończy się zadowalającym remisem, który sprawia, że wobec porażki PSV z Interem w grupowej tabeli pozostaje status quo.

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.01.2012r.
Odp: Wisła Kraków | Potentat zatrzymany, duży krok w stronę awansu.
« Odpowiedź #881 dnia: Lipiec 04, 2012, 10:43:30 »
Trzeba podziękować Panu sędziemu za nie uznanie gola. Pierwsza połowa dla Besiktasu, grali lepiej dopiero to zmienienie taktyki przyniosło efekty i Wisła zaczęła grać jak na nią przystało. Kilka strzałów było, nie znalazły jednak bramki i wydaje się, że wynik sprawiedliwy ;)

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #882 dnia: Lipiec 04, 2012, 10:43:36 »
Macie szansę na historyczny awans. Czekają jeszcze rewanże, ale jesteście w grze. Na początku kontrowersyjna decyzja na waszą korzyść. Padł gol ze spalonego. Tylko właśnie, czy on był ? Początek mieliście bardzo kiepski. Graliście nerwowo, obrona sobie nie radziła. Jednak z czasem ustabilizowaliście się. Na drugą połowę Probierz zmienił ustawienie i dało to wielkie korzyści. Brakowało wam skutecznego Bitona. W końcówce wszedł Frankowski i zdziałał więcej od Dawida. W następnym meczu LM czeka was wyjazd do Turcji. Niezbyt przyjemne są tam podróże.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #883 dnia: Lipiec 04, 2012, 13:42:31 »
Ostatnie mecze chyba negatywnie podziałały na zawodników, stąd ta nerwowość na początku spotkania. Szkoda tego nieuznanego gola, trzy punkty byłyby niewymiernie większą nagrodą za tak wielki trud gry. Trener pokazał pełen profesjonalizm i niezawodny instynkt dokonując zmian, które odmieniły i polepszyły grę Wiślaków - pełen szacunek. Nie ma co zbytnio się rozwodzić nad tym czy gol powinien być czy go być nie powinno, trzeba iść dalej i walczyć o ten historyczny awans.

Offline Suchy35

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 02.07.2012r.
  • ♥ SV Werder & Arsenal FC ♥
« Odpowiedź #884 dnia: Lipiec 04, 2012, 14:47:20 »
Bardziej niż że zwycięstwa z Niecieczą jestem zadowolony z "zwycięskiego" remisu z Besiktasem.Duża w tym zasługa Michała Probierza.Eksperymentalna taktyka powstrzymała giganta ze Stambułu a Wiślacy omal nie wyszli na prowadzenie.Szkoda sytuacji Dudu ale najwidoczniej to nie był jego dzień.Może gdyby "Franek" grałby dłużej wynik byłby inny? Kto to wie.W każdym razie jeden punkt z takim przeciwnikiem to i tak bardzo dobry wynik i Biała Gwiazda powinna z niego być zadowolona.

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #885 dnia: Lipiec 04, 2012, 15:52:42 »
dalej to piszesz? dałbyś spokój, zmień coś, spróbuj kimś innym. cenię tę karierę, ale bez przesadności.

WTF??

Ja osobiście jestem za tym abyś dodawał po jednym spotkaniu  ;) - tak chyba jest lepiej

Besiktas dał się złapać na spalonym i gola nie było - no i bardzo dobrze  :D
Na pewno ciężko było zatrzymać klub takiego przekroju, ale na szczęście wam się to udało. Nie oddawaliście dużo strzałów, co oczywiście jest oczywiste. Wasz rywal po prostu dzisiaj okazywał się nieskutecznością a w dodatku wy mu przeszkadzaliście. Bardzo dobry mecz jeżeli chodzi o defensywę ;)

P.S nie długo twój setny post  ;) Szykujesz coś ciekawego czy nic nadzwyczajnego ?

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #886 dnia: Lipiec 04, 2012, 16:28:46 »
Pięknie w defensywie z Besiktasem, udało Ci się dotrzymać wynik od 1 minuty. Dla mnie byłoby sukcesem jakby Wisła przeszła do LE. Ale warto postarać się o awans w Champions League.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #887 dnia: Lipiec 04, 2012, 19:57:11 »
Podziękowania i podsumowania.

Za nami już sto odcinków kariery Wisłą. Dziś mija dokładnie trzeci miesiąc od założenia wątku i setny odcinek opowiadania. Czas na podsumowania i podziękowania.

Podziękowania dla użytkowników(kolejność związana z pojawieniem się w temacie): Windziak, Lewy23, Napoli, Watford, Lysy14Stilic, mojsesh, Pikachu, reddevil8911, barthez7, Daro, plum ber#10, ElSharaawy92, Jaxok, Mathi, PadreRydzyQ, undertaken, jackz, MasterCreati, kuba12155, KochamKawę, Damieen, Kusmier1215, Katalonbar, Robert Burneika, Bonito, Norbi21, kamil18kks, makapaka., Rojiblanco, thekrzychu, Soldier#7, Nederland, Redboy1983, Nitro, Shoushan, H3XT0R, 12121p, Santi6, damianeek007, Viva Carnival, Yerpal, FanBenzemy08, duce12, Daav One, Przemek112, kmiron#10, Neymar11, pawlodar_10, motoboy, Michal16ZenitSP, arek16lks, pentoza133, CristianoRonaldo, S@ntino, Sklado, doohDOiZ, Scorpionus, Czesiok8, Emilek1908, El Nino 9, Simoners, mpoesp, thomas1345, pasztelan, leni55, ExTreMe, rudek9, IDarekI, Stittles, Cygar, Bambaryla, Konfas, Teku, Detox14 oraz Suchy35.

Upominać się, jeżeli kogoś pominąłem lub przekręciłem

Swoimi komentarzami dawaliście mi niezbędne rady i zapał do pracy, bez którego nie da się zaistnieć w tym dziale. Dziękuję za głosy na mnie oddane w plebiscytach na najlepszą karierę forum i dwie wygrane.

Teraz coś od strony bardziej sportowej. Na 100 odcinków, 63 przypadają na opisy meczów, 9 dla cyklu „Było, nie minęło” oraz reszta na wszelakie podsumowania i inne. We wszystkich meczach Wiślaków poprowadził trener Michał Probierz, 39 razy wygrywając, 11 remisując i 13 przegrywając. Daje to 62% wygranych meczów. W tym czasie zdobyliśmy równo 120 goli, tracąc 60. Wynika z tego, że we wszystkich meczach obejrzeliśmy aż 180 goli, co daje średnią meczową 2,86(1,91 strzelonych, 0,95 straconych). Najdotkliwszą porażką była ta z Milanem, aż 5-0 na San Siro, natomiast najwyższe zwycięstwo odnieśliśmy nad Arką Gdynia(6-0) w 30 kolejce Ekstraklasy. Podczas trwania kariery Wisła zdobyła 14. tytuł Mistrza Polski i zdobyła Puchar Polski oraz zagrała w 1/8 finału Ligi Europejskiej.

Na każdy napisany przeze mnie post przypada średnio aż osiem odpowiedzi.

Jeszcze raz wypada za to podziękować!!!
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2012, 15:42:32 wysłana przez piuk11 »

Offline Jaxok

• Amator
  • *
  • Na forum od: 05.01.2012r.
  • ¡Som i serem!
Odp: Wisła Kraków | Podziękowania i podsumowania.
« Odpowiedź #888 dnia: Lipiec 04, 2012, 20:09:37 »
Bardzo fajne podsumowanie 100 odcinków najlepszej kariery na forum. Fajnie, że zdobyłeś równo 120 goli, liczyłeś na to? :D
Jeśli dobrze policzyłem 75 osób wypowiedziała się na temat kariery co najmniej raz :)

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
« Odpowiedź #889 dnia: Lipiec 04, 2012, 20:15:30 »
Bardzo dobre podsumowanie, świetnie wykonane i masa informacji. Cieszę się, że tak wysoko jestem usytuowany. W moim nicku brakuje kropki na końcu, ale nie musisz tego poprawiać, szkoda zachodu ;) .

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
« Odpowiedź #890 dnia: Lipiec 04, 2012, 20:41:48 »
Świetnie podsumowałeś to wszystko. My możemy Tobie podziękować za wytrwałość, pomysły i chęć gry Białą Gwiazdą. Idealnie 120 goli strzelonych :D Czekamy na dalsze posty :D

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #891 dnia: Lipiec 04, 2012, 20:44:51 »
Zaskoczyłeś mnie z tym podsumowanie. Nie ma za co dziękować ;) Jestem pewny, że każdy będzie dalej odwiedzał tę karierę. Obyś dotrwał do 100 stron :) Życzę ci tego z całego serca :) Powodzenia i dalszych chęci  :)

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #892 dnia: Lipiec 04, 2012, 20:45:47 »
Gratulację. Udało Ci się dotrwać do setnego posta i jestem z tego powodu zadowolony. Czytanie tej kariery to dla mnie sama przyjemność. ;)
120 bramek ;)

12121p

• Gość
« Odpowiedź #893 dnia: Lipiec 04, 2012, 23:11:07 »
Oby to trwało i trwało. To my ci dziękujemy za tą wspaniałą lekturę. Obys dotrwał do 200 odcinka :)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #894 dnia: Lipiec 05, 2012, 01:16:08 »
Pamiętam jak pisałem Realem, pisałem i pisałem, ale nagle jakoś wszystko zaczęło mi się nudzić.
Mogę ci udzielić pewnej rady. Gdy będziesz chciał sobie zrobić przerwę to pod żadnym względem jej nie rób, bo potem powrót/y będzie równał/y się z tym, że kariera upadnie, albo stanie się nuda, nie miej życzę ci aby to cię nie spotkało.

Jak na razie masz wenę do pisania i tego się trzymaj.

Pozdrawiam i gratuluję :).

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #895 dnia: Lipiec 05, 2012, 10:41:51 »
Uff! Po tytule myślałem, że chcesz ją zakończyć :) Odetchnąłem z ulgą :)

Offline Suchy35

• Amator
  • *
  • Na forum od: 02.07.2012r.
  • ♥ SV Werder & Arsenal FC ♥
« Odpowiedź #896 dnia: Lipiec 05, 2012, 11:07:46 »
Również bałem się że nadchodzi koniec tego fantastycznego opowiadania. Na całe szczęście to nie koniec a początek, nadchodzą pierwsze odcinki kariery oznaczone trzycyfrowym numerem. :)
Życzę wytrwałości oraz weny dzięki której ta kariera jest obecnie chyba najlepszą w dziale.

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #897 dnia: Lipiec 05, 2012, 11:09:32 »
Gratulacje.

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #898 dnia: Lipiec 05, 2012, 12:22:18 »
Nie masz za co dziękować Piuk. Ty jesteś dla nas , to my jesteśmy dla ciebie. ;) Twoja kariera na prawdę jest wspaniała , chciałbym by moja Valencia doszła do takiego poziomu co twoja Wisełka :D Doszedłeś już do 100 odcinków. Na prawdę pięknie. Masz sporo ambicji i widać ,że poświęcasz dużo czasu na ten dział , tą powieść. Mam nadzieje ,że jeszcze długo z nami zostaniesz. :) Do boju Biała Gwiazda ! ;D A dla Ciebie gratulacje z najlepszą karierę na forum. ;)

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.01.2012r.
« Odpowiedź #899 dnia: Lipiec 05, 2012, 12:25:26 »
O stary! Już mnie tak nigdy nie strasz błagam...Jak przeczytałem podziękowania i podsumowania a sezon dopiero się rozpoczął to myślałem, ze się zesram ze strachu ;D Jak dobrze, że nie kończysz.
Sam doprowadziłeś do tego, że masz tak wspaniałą karierę graty ;)

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #899 dnia: Lipiec 05, 2012, 12:25:26 »