Dawno mnie tu nie było i bardzo żałuje bo tu zawsze się coś ciekawego dzieje
. Tak więc zacznę od podania kadry na rundę jesienną.
Było blisko awansu do półfinału FA CUP jednak na drodze stanął zespół nie z tych wielkich tylko z tych słabszych. Brawo za walkę, która była duża z resztą we wszystkich meczach Welling tak jest. To spotkanie było też debiutem dla Polaka w The Wings chodzi mi tutaj oczywiście o byłego piłkarza Legii Warszawa - Macieja Rybusa. Mimo słabej kadry na papierze choć wydaje się dość przyzwoita, gracie na prawdę na wysokim poziomie.
Nadeszło pierwsze spotkanie ligowe po rundzie jesiennej. Przeciwnikiem było Norwich, które postawiło wysokie warunki i bardzo możliwe było to, że spotkanie zakończy się remisem. Jednak w ostatnich sekundach do siatki rywali po raz drugi w tym spotkaniu strzelił Leon Best, który wyrasta na coraz lepszego piłkarza w Twojej drużynie.
Teraz bardzo trudny rywal ze stolicy Anglii. Spotkanie nie należało do tych ciekawych ponieważ jedni i drudzy starali się grać defensywnie by nie stracić bramki. Udało się ich pokonać i wychodzi na to, że Liga Mistrzów jest coraz bliżej. Zwycięstwo dał Long, który w tym meczu był środkowym napastnikiem. Szkoda tylko jego kontuzji bo może ten mecz dał mu dużego kopa i następnych spotkaniach strzelał by coraz więcej goli, ale cóż taki jest futbol.
Następny mecz w następnej kolejce z drużyną z Londynu Was czeka. Tym razem wielki Arsenal, mam nadzieję na wielkie widowisko na Emirates.
PS. Nie ma takiego zespołu jak Arsenal Londyn, jest Arsenal FC ; ).