Autor Wątek: Unirea Urziceni by makapaka.  (Przeczytany 68593 razy)

Offline motoboy

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 23.04.2012r.
Odp: Unirea Urziceni | Skandal w Rumunii ! Co się stało ?
« Odpowiedź #200 dnia: Kwiecień 26, 2012, 20:22:05 »
Bardzo gratuluję kolejnego już zwycięstwa. Kiedyś już napisałem, że to co robi Crespo to coś niesamowitego! On musi tu zostać na dłużej!

Offline Norbi21

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 05.09.2011r.
« Odpowiedź #201 dnia: Kwiecień 26, 2012, 20:22:39 »
Niestety sędziowie w Pesie są największą wadą tej gry, co zresztą potwierdził ten mecz, karny z kapelusza, gol ze spalonego a w dodatku dwie niesłuszne czerwone kartki, na szczęście Unirea jest na tyle silnym klubem że mimo tego sobie poradziła i wygrała to spotkanie.

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #202 dnia: Kwiecień 26, 2012, 21:57:17 »
No takiego meczu to się nie spodziewałem. Taki skandal, ale to i tak nie przeszkodziło wam w wygraniu spotkania i zyskaniu 3 oczek. Bebe zawsze coś zrobi aby wygrać ;)

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #203 dnia: Kwiecień 27, 2012, 08:37:03 »
Wygraliście 2-1 i kolejne zwycięstwo faktem jednak to co stało się na boisku zupełnie odrzuca od meczu. Wielki skandal gol strzelony ze spalonego i dwie czerwone kartki. Śmiechu warte! Jeśli takie sędziowanie się nie zmieni to nie długo będzie głośno o Rumuńskiej piłce na świecie. Oczywiście wiadomo na jaki temat.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #204 dnia: Kwiecień 27, 2012, 13:11:02 »
A ja np uważam, że sędziowie w PES 12 lepiej zachowują się niż w poprzednich częściach. Szkoda tylko, że CPU mnie tak rzadko fauluje... Pomimo napotkanych trudności, Unirea i tak zachowała zimną krew do samego końca i wygrała ten mecz. Kibice mogą być zadowoleni z postawy swych zawodników, nie odpuszczali grając do końca - to się niezwykle ceni.

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #205 dnia: Kwiecień 27, 2012, 21:42:58 »

Oficjalnie ! Klub CS Otopeni przed sądem .

Dnia dzisiejszego odbyła się rozprawa przeciwko zarządowi klubu CS Otopeni. Jak na panujące warunki w Rumunii sprawa została szybko rozpatrzona, dlatego rozprawa mogła mieć miejsce już dzisiaj. Niestety to nie ostatnia rozprawa, ponieważ za nią czeka szereg kolejnych postępowań. Według adwokatów ds. sądowych zespołu Unirea Urziceni klub ma ogromne szanse na wygranie tego procesu. Dużym plusem po stronie Unirei jest fakt, że przed dwoma laty CS Otopeni miała podobną sprawę w sądzie, jednak wtedy udało im się uniknąć wymiaru sprawiedliwości. Oskarżeniem było rzekome ustawianie meczów przez właściciela klubu, Luciana Băroiu. Czekamy na kolejne doniesienia z sal sądowych w sprawie Unirei.
Wracając do odwołania się klubu przed trybunałem ligi o zniesienie kary jednego meczu dla dwóch podstawowym zawodników - Burci i Sankoh'a. Przedstawiciele ligi nie rozpatrzyli pozytywnie odwołania, dlatego w następnym meczu zobaczymy tych zawodników na trybunach.

____________________________________________________________________________________________

Transfery ! Były gracz Legii w Unirei !

Z klubu Beijing Guoan został wypożyczony Portugalski skrzydłowy - Manú. Były zawodnik Warszawskiej Legii związał się z Unireą na zasadzie półrocznego wypożyczenia. Ta transakcja kosztowała Alwalid'a bin Tala'a 300 tyś. €. Po dobrych wynikach jest możliwość wykupienia tego 29-letniego gracza za kwotę 950 tyś. €.
Kolejnym transferem, do którego dojdzie jednak latem jest kupno Kolumbijskiego skrzydłowego - Juan'a Cuadrado. Ten 23 latek występuje obecnie w ekipie Lecce, do której wypożyczony jest z Udinese. Kwota transferu wyniosła 2 mln €, co jest bardzo małą kwotą zważywszy że ten zawodnik jest podstawową postacią w zespole jak i w kadrze narodowej Kolumbii.
Ostatnim zawodnikiem "zaklepanym" zimą, który dołączy do Unirei do zakończeniu sezonu jest Ghański lewy obrońca, który może również grać na prawej obronie lub jako stoper jest - Lee Addy. Zostanie on wypożyczony na cały sezon z chińskiego Dalian Aerbin. Kwota wypożyczenia to 500 tyś. €. Ten 21 letni skrajny obrońca wystąpił w 26 meczach dorosłej reprezentacji Ghany.

Krótki wywiad z Manú - flf.ro .

Dziennikarz flf.ro - Witaj Emanuel, chciałbym Ci zadać kilka pytań .
Manú - Witam, nie ma problemu proszę pytać .
flf.ro - Co czujesz po tym, jak ogłoszono że zagrasz w Rumunii.
Manú - Jestem bardzo zadowolony z tego posunięcia. W Chinach nie szło mi tak jak tego oczekiwałem, tamta liga odbiega od tych europejskich, nawet od Polskiej. Tam gra się inaczej, bardziej siłowo, mniej technicznie co jest dla Portugalczyka bardzo trudne. Dlatego w Rumunii chcę pokazać swoje umiejętności na  110%, pokaże, a może nawet i więcej.
flf.ro - Dobrze. A co sądzisz o klubie Unirea Urziceni, słyszałeś o nich wcześniej ?
Manú - Tak słyszałem, i to bardzo dużo. Ludzie mówili mi że to klub z tradycjami, wielkimi ambicjami i masą dobrych zawodników w swoim składzie. Mają bogatego właściciela, który pozwala im na takie wydatki.
flf.ro - A czy spotkałeś się już z zawodnikami, z nowym trenerem ?
Manú - Z zawodnikami nie, z trenerem tylko raz przy podpisywaniu umowy wypożyczenia. Sądzę że nasza współpraca będzie bardzo owocna.
flf.ro Dziękuje Manu, przy okazji chce pogratulować świetnej znajomości języka angielskiego, gdzie się go nauczyłeś ?
Manú - Gdy byłem młodszy uczyłem się angielskiego, jednak z marnym skutkiem. Kiedy grałem w Grecji trochę go podszlifowałem, a w Chinach opanowałem go bardzo dobrze, bynajmniej ja tak sądzę .
flf.ro - Dziękuje raz jeszcze i życzę powodzenia.
Manú - Ja też dziękuje.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
Odp: Unirea Urziceni | Kolejne wzmocnienia !
« Odpowiedź #206 dnia: Kwiecień 27, 2012, 21:47:07 »
Najbardziej przyda Ci się Addy :) Manu będzie dobrym rezerwowym, o ile się na ławkę załapie :P

Offline plumber#10

• Junior
  • *
« Odpowiedź #207 dnia: Kwiecień 27, 2012, 21:49:58 »
Ciekawe wzmocnienia i kolejni piłkarze w Unirei. Klub przed sądem jak już mówiłeś nie puścisz im tej sprawy płazem i tak się również stało.
Wywiad z Manu dobry i przyznał się do czegoś. Widać, że szkoła jest nie potrzebna tylko futbol prowadzi do wszystkiego ;).

Offline Rojiblanco

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.04.2010r.
« Odpowiedź #208 dnia: Kwiecień 27, 2012, 22:15:28 »
Manu... Myślę, że ciężko będzie mu się przebić do pierwszego składu, tym bardziej, że przyszedł jeszcze drugi skrzydłowy Cuardado. Addy to bardzo dobry wybór, uniwersalny obrońca i zawodnik bardzo młody.

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #209 dnia: Kwiecień 27, 2012, 22:37:30 »
Otopeni chyba tym razem się nie upiecze. Mam nadzieję że dostaną jakąś kare i zapamiętają że meczów nie należy ustawiać!.
Znakomity transfer moim zdaniem. Piłkarz ma mobilizację i będzie chciał pokazać że się nadaje.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
« Odpowiedź #210 dnia: Kwiecień 27, 2012, 22:40:14 »
Bardzo ciekawa kariera, ciekawym zespołem z ciekawym składem. Bardzo ładnie estetycznie, podoba mi się. Kolejne transfery, bardzo mądre i przemyślane. Manu jest szybki i jego szybkość nie raz wam się pewnie przyda. Addy i Cuadrado powinni być bardzo mocnymi wzmocnieniami. Powodzenia!

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #211 dnia: Kwiecień 27, 2012, 23:30:30 »
fenomenalna seria trwa. które to już z rzędu?
sędzia w ostatnim meczu się jak widać nie popisał. ach ta nietrzeźwość alkoholowa :D :D
korupcji mównmy NIE, więc niech sąd wyda słuszny wyrok
wzmocnienia dobre, co do Manu, to z gry w Polsce niezbyt się wpisał w pamięci kibiców, może u ciebie to zrobi?

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Autor wątku
  • Milan.
« Odpowiedź #212 dnia: Kwiecień 28, 2012, 11:34:10 »
Manu... Myślę, że ciężko będzie mu się przebić do pierwszego składu, tym bardziej, że przyszedł jeszcze drugi skrzydłowy Cuardado. Addy to bardzo dobry wybór, uniwersalny obrońca i zawodnik bardzo młody.

Cuadrado przyjdzie dopiero latem, tak samo jak Addy, dlatego Manu będzie miał trochę szans na grę.

fenomenalna seria trwa. które to już z rzędu?

to 13 wygrana z rzędu, tylko na inaugurację przegrałem 2-1.

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #213 dnia: Kwiecień 28, 2012, 13:31:07 »
Dobrze by było jakbyście wygrali tą sprawę w sądzie bo są na to duże szanse. :) Manú to jak dla mnie dobre wzmocnienie tak jak Cuadrado. Polepszasz tylko swoją ekipę  :D Ale dobrze by było jakbyś też nikogo nie sprzedawał  ;D

Offline plumber#10

• Junior
  • *
« Odpowiedź #214 dnia: Kwiecień 28, 2012, 15:19:31 »
Jeszcze coś. Manu to chyba przebojowy piłkarz, który z pewnością wprowadzi trochę śmiechu, luzu w drużynie. To dobre wieści gorsze jakby Smuda był trenerem Uniera, ale co było a nie jest nie pisze się w rejestr ;).

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Autor wątku
  • Milan.
« Odpowiedź #215 dnia: Kwiecień 28, 2012, 16:28:13 »
To dobre wieści gorsze jakby Smuda był trenerem Uniera, ale co było a nie jest nie pisze się w rejestr ;).

Idź waćpanie wstydu oszczędź ;D . Nawet mi przez myśl nie przeszło aby Franza na trenera Unirei dać. Niech sobie dalej prowadzi tą Polskę i ściąga tych swoich Boenischów i Polanskich.
_________________________________________________________________________________________________________

15. kolejka Liga II

7' Crespo ( as. Carlos Alberto ), 11' Crespo ( as. Carlos Alberto ), 49' Crespo ( as. Nunez )
22' Kyrgiakos
45' Nunez, 74' Zmeu, 90+1 Alexe
45' Carlos Alberto, 74' Owusu-Abeyie, 90+1 Crespo

El Polaco znów czaruję całą Rumunię .

W 15 kolejce od dawna liderująca w tabeli Unirea na własnym obiekcie podejmowała 8 w tabeli Politehnicę z Timisoary. Były klub obecnie grającego w Manchesterze City Costel'a Pantilimon'a chciał urwać gospodarzom choć jeden punkt. Plan ten nie powiódł się, ponieważ już 7 minucie niezawodny Crespo zdobył bramkę po prostopadłym podaniu Alberto. Niedługo było trzeba czekać na drugie trafienie, bo już w 11 minucie gola na 2 do 0 zdobył ponownie Crespo. W 16 minucie na odpowiedź zdobyli się goście, uderzał Yabo, jednak Fernandes wyparował piłkę na rzut rożny, którego Politehnica wykorzystać nie umiała. Po 8 minutach żółtą kartkę zobaczył Kyrgiakos po faulu na Auerze, wyraźnie niezadowolony piłkarz otrzymał już swoją trzecią kartkę, dlatego w następnym meczu musi się mieć na baczności. W 27 minucie próbował Auer, ale uderzył słupek ratujący Unireę przed stratą bramki. W 36 minucie po szybkiej kontrze ustalić wynik na 3-0 próbował Carlos Alberto, ale przeliczył swoje umiejętności strzeleckie o jakieś 3 metry nad poprzeczką. Po przerwie, a dokładnie w 49 minucie hattricka skompletował Argentyńczyk Crespo, ustalając wynik tej konfrontacji. W 62 minucie dobrą sytuację po rzucie rożnym miał jeszcze Landzaat po strzale głową, ale piłka otarła o spojenie bramki.

Skład Unirea Urziceni: Fernandes - Sarpei (C) - Iwamasa - Kyrgiakos - Nicolita - Landzaat - Bicfalvi - Owusu-Abeyie - Carlos Alberto - El Zhar - Crespo
Skład FC Politehnica Timisoara: Waterman (C) - Korte - Erb - Stehle - Casper - Yabo - Sibum - Cubukcu - Odonkor - Berigaud - Auer

Zawodnik meczu:

Hernan Crespo 8/10 - Argentyński "super-napastnik" zdobył w tym meczu kolejnego już w Unirei hattricka. Znakomita forma, choć ma na karku 35 lat nadal zachwyca trybuny na Rumuńskich stadionach. Tylko pogratulować obecnych wyników i życzyć potrzymania tej świetnej passy.

_________________________________________________________________________________________________________

Tabela po 15. kolejkach Ligi II sezonu 2011/2012:

Unirea Urziceni zajmuję 1 pozycję z przewagą 16 punktów nad wiceliderem. Rozegrała 15 meczy, wygrywając 14 i przegrywając tylko 1 mecz. Unirea strzeliła 39 bramek, tracąc przy tym 9. Bilans bramowy wynosi +30 .

Tabela strzelców:

Tabela asystentów:

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2012, 17:05:57 wysłana przez PESFan11 »

Offline undertaken

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.03.2012r.
    • http://realmadrid.siteor.pl/
Odp: Unirea Urziceni | Podsumowanie 15 kolejki .
« Odpowiedź #216 dnia: Kwiecień 28, 2012, 17:02:08 »
Crespo jest niesamowity z taką przewagą powinieneś może nieco ustawić wyższy poziom?

Unirea Urziceni zajmuję 1 pozycję z przewagą 16 punktów do wicelidera. Rozegrała 15 meczy, wygrywając 14 i przegrywając tylko 1 mecz. Unirea strzeliła 39 bramek, tracąc przy tym 9. Bilans bramowy wynosi +30 .

nad wiceliderem lub nad drugim w tabeli o wiele lepiej by tu wyglądało.
Warriors by undertaknen

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Autor wątku
  • Milan.
« Odpowiedź #217 dnia: Kwiecień 28, 2012, 17:07:39 »
z taką przewagą powinieneś może nieco ustawić wyższy poziom?

Nie sądzę, gra mi się dobrze, mam mocny zespół i dość słabych przeciwników, overall ok. 65 więc na razie nie. Po awansie może o tym pomyśle.

PS. Błąd poprawiony, dzięki :) .

Neymar11

• Gość
« Odpowiedź #218 dnia: Kwiecień 28, 2012, 19:16:42 »
Bardzo dobre liczby, 15 meczów , 14 zwycięstw i 1 porażka w lidze. W tym meczu poszło Ci bardzo łatwo i zdobyłeś 3 punkty.

Co do sondy, chcemy znać zmiany przeciwnika ;)

Offline Robert Burneika

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 07.08.2011r.
« Odpowiedź #219 dnia: Kwiecień 28, 2012, 19:50:29 »
hehe ta seria trwa u ciebie w nieskończoność. brawa, wielkie brawa.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #219 dnia: Kwiecień 28, 2012, 19:50:29 »