Autor Wątek: Unirea Urziceni by makapaka.  (Przeczytany 68201 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
Odp: Unirea Urziceni by makapaka. | Podsumowanie sezonu .
« Odpowiedź #340 dnia: Czerwiec 07, 2012, 21:12:24 »
Podsumowanie dobre, nic nie zmieniaj. ;)
Zakończyliście sezon z dorobkiem 81 punktów - Wow ;) odskoczyłeś od swoich rywali jak "kangur".
Aż trzech twoich piłkarzy znaleźli się w klasyfikacji strzelców. Pierwszy Crespo, drugi Alberto, a trzeci Bebe. Brawa dla tych panów, zobaczymy jak będą strzelać w pierwszej lidze ;)

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #341 dnia: Czerwiec 07, 2012, 21:31:26 »
Podoba mi się to podsumowanie ubiegłego sezonu. Sezonu w którym, bezkonkurencyjnie byliście najlepsi. Nikt nie miał w tej stawce nic, ale to nic do powiedzenia. Czas na wyższą ligę i wyższe cele :D

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 17.03.2012r.
« Odpowiedź #342 dnia: Czerwiec 07, 2012, 22:51:19 »
Liczę na transfery typu kilka milionów. Nie kilkaset tysięcy...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2012, 13:36:13 wysłana przez PoSetiVe !? »
''Czuję to tak mocno, jak jeszcze nigdy dotąd
Kiedy siedzę tutaj z fajkiem, z ciężkim kacem, późną nocą
Niosę swoją prawdę, mikrofon jest moją kosą
Trzymam ją na Twoim gardle, dobrze radzę, milcz jak posąg.''

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #343 dnia: Czerwiec 08, 2012, 10:44:20 »
Czy można coś poprawić? Według mnie nic oprócz tej czcionki do której jestem negatywnie nastawiony. Chociaż w ankiecie dałem odpowiedź, że może być. 8 piłkarzy w jedenastce sezonu to pokazuje kto był najlepszy.

leoarsalan90

• Gość
« Odpowiedź #344 dnia: Czerwiec 08, 2012, 11:01:34 »
No strzelanie bramek w II lidze rumuńskiej nie jest jakimś wielkim wyczynem, ale jak n takiego " staruszka " jak Crespo 27 bramek pomimo klasy rozgrywkowej to nie lada wynik

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #345 dnia: Czerwiec 08, 2012, 11:03:49 »
Teraz level up, wzmocnić skład i czas na powrócić do czołówki rumuńskiej piłki :)

Offline MaddiMNagic

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • Status GG
« Odpowiedź #346 dnia: Czerwiec 08, 2012, 13:14:05 »
Co tu opisywać, wszystkich zmiażdżyłeś. 22 pkt przewagi nad drugim miejscem, bilans również niesamowity. Mistrzostwo na luziku, puchar również jest. Mało tego, w klasyfikacji strzelców 27 bramek staruszka Crespo, 17 Alberto i 16 Bebe! Nie no, niedość że Carlos zdobył 17 bramek to jeszcze zaliczył tyle samo asyst z dużą przewagą nad drugim miejscem. 11 sezonu też zdominowana i 7 twoich graczy. A Ekstraklasę Rumuńską masz w grze ?

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.01.2012r.
« Odpowiedź #347 dnia: Czerwiec 08, 2012, 14:23:21 »
Byliście bezkonkurencyjni w drugiej lidze...Teraz trzeba jeszcze trochę uzupełnić (wzmocnić) skład i będzie dobrze, życzę takich samych sukcesów w ekstraklasie.

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 17.03.2012r.
« Odpowiedź #348 dnia: Czerwiec 08, 2012, 14:48:46 »
Mogę polecić Ci kilku piłkarzy :) Papiss Cisse, Nico Gaitan, Fabio, Morata, Chiellini. Na pewno musisz wzmocnić atak, bok pomocy i obronę.
''Czuję to tak mocno, jak jeszcze nigdy dotąd
Kiedy siedzę tutaj z fajkiem, z ciężkim kacem, późną nocą
Niosę swoją prawdę, mikrofon jest moją kosą
Trzymam ją na Twoim gardle, dobrze radzę, milcz jak posąg.''

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
    • last.fm
« Odpowiedź #349 dnia: Czerwiec 08, 2012, 14:54:02 »
Papiss Cisse, Nico Gaitan, Fabio (...) Chiellini. Na pewno musisz wzmocnić atak, bok pomocy i obronę.
" border="0

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
« Odpowiedź #350 dnia: Czerwiec 08, 2012, 15:22:05 »

Posezonowe wypowiedzi:

Właściciel klubu - Alwalid bin Talal:

- " (...) Teraz jestem niezmiernie dumny ze swojego klubu. Ich dokonania są ogromne, naprawdę. Wygraliśmy krajowy puchar, która da nam europejskie rozgrywki o których marzyłem. Teraz ten sen się spełnił. Do tego awansowaliśmy do Pierwszej Ligi. Moje przedsezonowe cele zostały wypełnione w 100%, ba nawet mogę stwierdzić że w 200. Teraz kadra Unirei musi być stanowczo wzmocniona, szczególnie ławkę i skład rezerwowy. Zainwestuje dużo pieniędzy aby ta przygoda zbyt szybko nie umarła. Rozwinę miejscową szkółkę piłkarską Unirei, dużo młodzieży już zaczęło się do niej zapisywać. Tutejsza szkoła dostanie oficjalną zapomogę na rozwój nauki, ponieważ nauka jest najważniejsza. Czekam na kolejny sezon (...) " .

Po tej wypowiedzi można sądzić,  że do Urziceni dopłynie szeroki strumień pieniędzy na transfery i nie tylko. Pozostaje nam jednak czekać na dalszy rozwój wydarzeń.

Trener Unirei - Neil Warnock:

- " (...) Ten sezon był dla nas idealny. Wygraliśmy wszystko co się dało i jestem z tego powodu bardzo zadowolony. W przyszłym sezonie czeka nas Liga Europy, więc będziemy musieli grać aż na trzech frontach. Oficjalnie mogę powiedzieć, że postaramy się o pozostanie w Unirei wypożyczonych zawodników. W grę wchodzi pierwokup lub opcja kolejnych wypożyczeń. Wyjątkiem jest Manu, niestety nie znalazł on uznania w moich oczach i nasza współpraca musi się zakończyć. W tym tygodniu wróci on do swojego klubu i najprawdopodobniej karierę będzie kontynuować w Chinach (...) no niestety, nie mogę zdradzić jacy zawodnicy są w orbicie naszych zainteresowań, ta kwestia pozostanie na razie tajemnicą (...) " .

Król strzelców - Hernan Crespo:

- (...) Ten sezon był moim pierwszym w Unirei, podobnie jak reszty moich kolegów. Kiedyś słyszałem o tym klubie i ich występach w Europie. Jakoś nie przywiązywałem do tego wagi, teraz to się zmieniło. Panuje tu wspaniała atmosfera, którą stwarza cały sztab. Ten transfer był dla mnie bardzo ważny. W czołowych ligach nie potrafiłem się odnaleźć, tamte ligi są dla mnie za szybkie, nie na mój wiek. Na wschodzie gra się inaczej, lepiej dla takich zawodników jak ja. Roberto Carlos, mój dobry kolega z boiska, z którym grałem kilka meczy przeciwko jego Interowi czy Realowi, też wybrał wschód lecz jednak Rosję. Kluczowym aspektem są też zarobki. Kto we Włoszech zapłacił by 36 latkowi kilka milionów euro za sezon ? Cieszę się, że tutaj jestem i będę przez kolejne dwa lata (...) " .

Napastnik - Bebe:

- " (...) po transferze do Manchesteru czułem się wspaniale, lecz ten sen długo nie trwał. Grałem mało, zbyt mało. To wypożyczenie do Rumunii dało mi znów szanse na grę. Oczywiście, Unirea nie jest szczytem moich ambicji. Chciałbym wrócić do Anglii, ale to za kilka lat. Teraz myślę tylko o pozostaniu w Unirei. Powodem jest głownie Liga Europy ale nie tylko. Czuję się tu dobrze i nie chcę odchodzić (...) jedynym moim problemem jest język. Z kolegami i oczywiście trenerem rozmawiam po angielsku, jednak w codziennych kontaktach trudno jest mi się porozumieć. Niestety chyba już się nigdy nie nauczę rumuńskiego, jest on dla mnie nie pojęty (...) " .

" Chcemy go z powrotem ! " - Alex Ferguson

W ostatnim wywiadzie dla The Guardian trener Manchesteru United - Alex Ferguson - wypowiedział się o wypożyczonym do Unirei Urziceni napastniku Bebe:
- " Teraz gdy nabrał ogrania, chcę jego powrotu. Potrzebujemy zmiennika dla Javier'a, a Bebe jest do tego idealny. Wielu mówiło, że zrobiłem błąd sprowadzając tego Portugalczyka ale przecież on jest świetny. Wiem, że Unirea nie będzie go chciała puścić ale ona nie ma nic do gadania. Cena za niego ? Jeśli wyłożą 10 mln € zaczniemy rozmowy " .

Skromnym zdaniem, coach United srogo przesadził tym komentarzem o sumie odstępnego za Bebe'go i ocenie możliwości Unirei. Jak zakończy się ta sprawa ? Dowiecie się tego tylko na stronie Unirea Site !

PoSetiVe !?, ale dogrzałeś  ;D . Jedynym ciekawym zawodnikiem jest Morata, ale i tak go nie ściągnę. Wątpię żeby on u mnie grał. Taki zawodnik potrzebuje gry a ja mam Crespo i Bebe. Reszta to bardziej do Anglii lub Hiszpanii a nie do Rumunii pasuje  :D .

Offline Konfas

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Visca El Barca !!!
Odp: Unirea Urziceni by makapaka. | Ciekawe wypowiedzi - zobacz !
« Odpowiedź #351 dnia: Czerwiec 08, 2012, 16:37:38 »
hahahahhaha, paadłem gdy zobaczyłem zdj tego typa właściciela klubu :D
No Ferguson na pewno żałuje sprzedaży swego napastnika, ale czy wróci, wątpie w to :D

Offline MaddiMNagic

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 3
    • Status GG
« Odpowiedź #352 dnia: Czerwiec 08, 2012, 16:43:04 »
Mogę polecić Ci kilku piłkarzy :) Papiss Cisse, Nico Gaitan, Fabio, Morata, Chiellini. Na pewno musisz wzmocnić atak, bok pomocy i obronę.

Boże, znowu ty?! Ta czcionka wygląda o niebo lepiej

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #353 dnia: Czerwiec 08, 2012, 16:58:01 »
Jeśli napastnicy będą dalej w takiej formie strzeleckiej jak w poprzednim sezonie to kwestią jest dobrać jakieś alternatywy dla linii defensywnej, żeby to wszystko miało ręce i nogi i żeby szybkie kontrataki nie kończyły się dla Unirei katastrofą. Wypowiedzi jak najbardziej ciekawe, Ferguson robi nam się agresywny  :D

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #354 dnia: Czerwiec 09, 2012, 00:14:58 »
Widzę że Ferguson żałuje swojej decyzji i chce ci zabrać z powrotem Bebe'go. Czy go oddacie? Tego się mam nadzieję wkrótce dowiem.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #355 dnia: Czerwiec 09, 2012, 09:34:51 »
Manu wraca z wypożyczenia. Właściciel obiecuje pieniądze na wzmocnienia. Oby tylko udało ci się zatrzymać Bebe. Choć będzie ciężko. SAF chce go mieć z powrotem i zrobi wszystko by go odzyskać.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
« Odpowiedź #356 dnia: Czerwiec 09, 2012, 11:30:19 »
No zdjęcie szejka naprawdę rewelka. Będzie pompował kasiorę aż nie wygra LM pewnie. Ciekawe czy wygra wojnę z SAF o Bebe, fajnie gdyby Portugalczyk został u was. Ciekawe na kogo traficie w LE, oby były to dobre drużyny.

Offline Cygar

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 11.05.2012r.
« Odpowiedź #357 dnia: Czerwiec 09, 2012, 12:05:21 »
Fajny odcinek z podsumowaniami. Ogólnie jestem fanem twojej kariery, gdyż sam interesuję się ligą rumuńską. Dobrze, że zatrzymujesz Crespo na kolejne dwa lata bo to świetny atakujący. Twoi napastnicy prezentują się bardzo dobrze i to tak naprawdę dało ci awans. Na pewno w słabej drugiej lidze rumuńskiej tacy zawodnicy jak Bebe się rozwinęli. Nie dziwię się, że Ferguson chce go z powrotem, ale ja bym na twoim miejscu go zatrzymał na dłużej. Wiem, że to będzie pewnie ciężkie zadanie, ale spróbuj. ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #358 dnia: Czerwiec 09, 2012, 14:02:56 »
ze wszystkich wypowiedzi cieszy najbardziej ta szejka. zapewnienie finansowe jest w dzisiejszej piłce rzeczą jedną z ważniejszych, o ile nie najważniejszą. do tego jeszcze szkółka, skorzysta na tym Unirea, ale także cała Rumunia.
Bebe.... Fergie chyba dumny, bowiem wielu mówiło już, że Portugalczyk jest słaby, a u ciebie eksplodował. liczę, że zostanie u ciebie.

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Autor wątku
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
« Odpowiedź #359 dnia: Czerwiec 09, 2012, 15:22:05 »

Pierwsze transferowe doniesienia !
Sezon ogórkowy #1

Cuadrado już w drodze - Manu żegna się z klubem .

Pierwsze dwa doniesienia są w 100% potwierdzone. Kolumbijczyk Juan Guillermo Cuadrado zostaje oficjalnie zawodnikiem beniaminka Ligi I. Jak wcześniej było wiadomo, po powrocie z wypożyczenia do Udinese nie miał czego szukać we Włoskim klubie, a oferta Szejka bin Talal'a opiewająca na 2 mln € skłoniła włodarzy Udine do jego sprzedaży. Nowy zawodnik zostanie zaprezentowany w dniu otwarcia okna transferowego.
Drugim transferem nie jest zakup, ponieważ Unirea nie skorzystała z prawa pierwokupu dla Portugalskiego skrzydłowego - Manú. Niestety nie znalazł on uznania w oczach Angielskiego szkoleniowca Unirei. W jego miejsce został wykupiony wyżej opisany Cuadrado. Z Manú jednak, choć się żegnamy dziękujemy mu za grę, walkę, poświęcenie na treningach i 2 ligowe asysty.

Młodzi obrońcy w Unirei ?

Nie od dziś wiemy, że naszemu kapitanowi, Hans'owi Sarpei'owi lat nie ubywa lecz niestety przybywa. W trosce o Ghańskiego obrońcę trener Neil Warnock szuka młodej krwi.
Najlepiej odpowiadającym trenerowi piłkarzem jest młodziutki, 19 letni Stefan Popescu. Na co dzień grający we włoskiej Cesenie zawodnik juniorskiej kadry Rumunii do lat 19. Z powodu swojego wieku, rzadko gra jest powoływany na mecze a jeszcze rzadziej w nich występuje. Cena wywoławcza za tego młodzika to tylko 200 tyś. €. Cena nie jest wysoka, więc bardzo prawdopodobne że ten zawodnik wzmocni skład Unirei.
W razie niepowodzenia transakcji młodego Rumuna, trener Warnock ma w zapasie kolejnego zawodnika. Jest nim 25 letni Gruzin - Giorgi Popkhadze. Zawodnik Sturmu Graz w poprzednim sezonie zagrał w 15 meczach. Zbierając dobre noty przyciągnął na siebie uwagę bogatych włodarzy klubu z Urziceni. Cena za tego zawodnika wynosi 500 tyś. €.

Wielcy napastnicy - dwie kandydatury .

Przed fazą grupową Ligi Europy Unirea chcę poważnie wzmocnić linię ataku. Mówi się o zastosowaniu przez trenera Warnock'a ustawienia z dwoma napastnikami. Dlatego też w orbicie zainteresowań jest dwójka dobrze wszystkim znanych napastników.
Pierwszym z nich jest Serbski weteren europejskich boisk - Mateja Kežman. Legendarny super-strzelec PSV, były zawodnik Chelsea czy PSG. Ostatnimi czasy grał w Chinach, a niedawno w Lidze Mistrzów pomagał BATE Borysow. Teraz ten napastnik jest wolnym agentem. Trener Unirei widzi w nim poważne wzmocnienie.
Drugim kandydatem na obsadzenie roli dublera w ataku jest Rumuński napastnik - Daniel Niculae. Sam zawodnik jest zainteresowany powrotem do ojczyzny. Grał w Nancy na wypożyczenie, a teraz wraca do Monako. Z jego wypowiedzi jednak można wywnioskować, że nie ma zamiaru grać na zapleczu Francuskiej Ekstraklasy, a powrót do Rumunii uszczęśliwił by jego rodzinę. Cena za tego zawodnika to 2,5 mln €.

Problemy Sankoh'a !

Sierraleoński prawy obrońca - Gibril Sankoh - ma spory problem. Jego powodem jest brak paszportu UE. Z racji jego braku Unirei brakuje jednego miejsca dla graczy z poza Unii Europejskiej, zważywszy na to że Juan Cuadrado ma włoski paszport. Dlatego Sankoh musi powalczyć o przyznanie mu holenderskiego paszportu. Jeśli takowego nie otrzyma, będziemy musieli poradzić sobie bez niego w europejskich pucharach co będzie bardzo trudne. Czekamy na rozwój wypadków, oby się powiodło.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #359 dnia: Czerwiec 09, 2012, 15:22:05 »