Dział Ogólny > PES 2013

PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny

<< < (374/382) > >>

OnoMatoPeja:

--- Cytuj ---Z mojej strony kilka pytań:
1.W game plan mam 4 taktyki , jak ich używać? bo widze żę ta 1 taktyka po lewej jest w użyciu a reszta    3 nie wiem jak ich używać i po co są.
2.Jak wykonywać długie crossowe celne podania (kółkiem)
3.Czy można wyłączyć nazwiska COM podczas gry.
4.Jak przynajmniej od czasu do czasu uderzyć głową po dośrodkowaniu z rożnego , bo gram już 2 sezony i jeszcze nie strzeliłem bramki z rożnego z główki, za pomocą team controls również ciężko
--- Koniec cytatu ---

Na pewno nie sprawdzałeś ustawień gry na wylot... ? Nawet nie zwracałeś uwagi podczas pierwszego uruchomienia gry za co jest odpowiedzialny kreator pierwszego uruchomienia i w nim zawarte opcje (dostępne potem w setting - w grze) ?

Domyślam się że nie....

1. Możesz z nich korzystać w czasie meczu, jeśli masz ustawione sterowanie zawodnikami tylko i wyłącznie na analog bądź strzałki (nie razem). I w czasie meczu, jak masz sterowanie na analogi graczem, to strzałkami w prawy bok zmieniasz właśnie na jedną z tych formacji jaką sobie ustalisz w game plan.
2. Jak się nie mylę to 2 x Kółko + jeszcze coś. W czasie meczu lub treningu, możesz dać pauze i tam z menu jest lista komend gdzie opisane jest całe sterownie w grze. A jak chcesz dokładnie, to niestety ale musisz grać na pass support na pełnych kreskach (czyli idziesz na łatwiznę i zero przyjemności z bardziej realnej gry - przynajmniej z twej strony).
3. Tak - jak pisałem all opcje są w Setting i Profilu twym w grze
4. Trzeba to wyćwiczyć w treningu np. siła podania, jak podajesz, jakim zawodnikiem strzelasz (jego skile i wzrost).

--- Cytuj ---Np. w Online nie ma sensu grać na full manualu dopóki nie wprowadzą go w standardzie...
szkoda że tego nie ma w online bo gra byłaby znacznie ciekawsza i położona na idealną obsługę pada (sterowania) a przypadkowość w grze nabrałaby mega dużego znaczenia...
--- Koniec cytatu ---

To jest właśnie jeden z błędów gry jak offline tak online a jednocześnie ukłon dla osób co lubią mniej realizmu, więcej dokładności i mniej wyczerpującej pracy obsługi pada a nawet myślenia w rozprowadzeniu akcji (a nie granie, pewnymi schematami na potęgę).
Pas support (podanie) powinien składać się maksymalnie z 2 poziomów, czyli 100% manual i ten który jest w obecnym pes na jednej kresce. Ewentualnie tylko i wyłącznie 100% pas support. Ale możliwości/rozwiązań może być wiele, jednak z naciskiem na jak najmniejszą ingerencje w dokładności podania, kontrolowanej przez CPU.

W online raczej auto strzały, chyba że ktoś opanował manualne. No i te pozostałe opcje przy profilu na auto pressing, strzał, wślizg itd. powinny być na OFF w online, bo obecnie jeden może mieć tak inny tak. A wyszukiwanie przeciwnika opiera się jedynie na poziomie podania (jeżeli skorzystamy z tej opcji).

DavidDave:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE4.Jak przynajmniej od czasu do czasu uderzyć głową po dośrodkowaniu z rożnego , bo gram już 2 sezony i jeszcze nie strzeliłem bramki z rożnego z główki, za pomocą team controls również ciężko

--- Koniec cytatu ---

Hmmm dziwne to co piszesz poniewaz jak dla mnie jest to jeden z najlatwiejszych sposobow na strzelenia bramki, nawet latwiejszy niz strzal z rzutu wolnego. Strzelam srednio bramke co mecz po rzucie roznym czasem jak juz nie mam jak strzelic poniewaz przeciwnik umiejetnie sie broni, staram sie specjalnie wypracowac rzut rozny poniewaz po nim wzrasta mi szansa na strzelenie gola.
Sposob jest banalnie latwy na dosrodkowanie ustawiasz zawodnika ktory ma najlpesze staty pass a na team controls ustawiasz najlepszego w parametrach wzrostu i strzalu glowa. Przyklad Man City to Kompany, Barcelona Piquet ustawiasz zawodnika na 15 metrze i wbiegasz w pole karne w trakcie dosrodkowania strzal i gol nic prostszego najlatwiejszy schemat do strzelenia gola ;)
Rownie skutecznym sposobem jest krotsze rozegranie na bocznego obronce ktory obdarzony jest poteznym strzalem i uderzeniem z woleja przyklad to Man City to Maicon, Barcelona Dani Alves ;)

DavidDave:
REJESTRACJA lub LOGOWANIENie wiem czy dobrze trafiłem, jeśli nie to prosze o usuniecie :p
chciałem się podzielić kilkoma bramki z pes 13 :)
REJESTRACJA lub LOGOWANIE&feature=plcp

--- Koniec cytatu ---

Gdyby taki komentarz byl w pesie nigdy bym go nie wylaczal gooooooooooooooooooooolaso :D

REJESTRACJA lub LOGOWANIENp. w Online nie ma sensu grać na full manualu dopóki nie wprowadzą go w standardzie...
szkoda że tego nie ma w online bo gra byłaby znacznie ciekawsza i położona na idealną obsługę pada (sterowania) a przypadkowość w grze nabrałaby mega dużego znaczenia...

no nic życie to nie je bajka hehe ;]

--- Koniec cytatu ---

Online nie ma sensu grac na full asystach do poki beda lagi ;]

Artur 7:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEOnline nie ma sensu grac na full asystach do poki beda lagi ;]

--- Koniec cytatu ---
miałeś na myśli chyba full manual...? Jak tak to prędzej niema sensu na nim grac dopóki inni jadą na automacie skillowce mi też wielcy :D :D ;D ;D ;)

DavidDave:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEmiałeś na myśli chyba full manual...? Jak tak to prędzej niema sensu na nim grac dopóki inni jadą na automacie skillowce mi też wielcy :D :D ;D ;D ;)

--- Koniec cytatu ---

Tak dokladnie mialem na mysli full manual nie ma sensu grac za duzo lagow ;)
Wiesz kazdy gra jak chce ja nic nie mam do tych co preferuja manual ich wybor a Ty odrazu szydzisz i nasmiewasz sie z tych co graja na asystach ;] Poza tym ja uzywam tylko pass suport reszte mam calkowicie off.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej