Autor Wątek: PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny  (Przeczytany 366156 razy)

Offline Yascarr

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 28.06.2011r.
  • Gram w: PES 2013
Odp: PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny
« Odpowiedź #620 dnia: Sierpień 06, 2012, 23:46:59 »
Czy te race na copa libertadores można zobaczyć tylko na najwyższych ustawieniach graficznych, czy na niskich i średnich też? Zagrałem już kilkadziesiąt meczów i jak na razie nie spotkałem się z czymś takim.

Offline Nejdro

• V - ligowiec
  • **
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 26.04.2012r.
    • Status GG
« Odpowiedź #621 dnia: Sierpień 07, 2012, 12:38:00 »
My tu mówimy o pełnej wersji, a przecież przed premierą miało wyjść Demo v2. Macie jakieś wiadomości na ten temat ?
Prawdziwą porażką nie jest przegrać, ale nie podjąć walki w ogóle.

Offline adrianmlawa

• Reprezentant kraju
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 11.12.2010r.
  • MŁAWIANKA MŁAWA
« Odpowiedź #622 dnia: Sierpień 07, 2012, 14:05:49 »
nie ma jeszcze oficjalnej daty więc teksty typu: może, podobno, chyba odstawcie na bok...
Tak jest napisane na gry-online

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 01.06.2010r.
« Odpowiedź #623 dnia: Sierpień 07, 2012, 14:37:10 »

No i co z tego?

Offline krab13

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 23.12.2008r.
« Odpowiedź #624 dnia: Sierpień 07, 2012, 14:43:18 »
4 pażdziernika to może wychodzi, ale Winning Eleven 2013.

Offline adrianmlawa

• Reprezentant kraju
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 11.12.2010r.
  • MŁAWIANKA MŁAWA
« Odpowiedź #625 dnia: Sierpień 07, 2012, 15:56:40 »
No i co z tego?
To z tego że skądś mają taką informację

Offline krab13

• Prezes klubu
  • Na forum od: 23.12.2008r.
« Odpowiedź #626 dnia: Sierpień 07, 2012, 15:58:39 »
Oni nie mają takich informacji, bo pamiętam jak napisali date premiery Rfactora 2 a do tej pory gra nie wyszła i nigdy nie miała daty premiery.

Offline dealbrooklyn

• Junior
  • *
  • Na forum od: 23.01.2012r.
  • Hip-hop death blow
« Odpowiedź #627 dnia: Sierpień 08, 2012, 08:40:51 »

jak nie ma oficjalnej daty premiery to gry-online sami sobie wymyślają te daty na różnych podstawach... a to premiery z poprzedniego roku, plotek lub sami dla siebie...
jakieś 2 miechy temu była data 29 września...
"Nie Jestem Nowoczesny i wychodzę z założenia... Że wolę słuchać ciszy niż głupiego Pierd0lenia"

Offline Lecho

• Junior
  • *
  • Na forum od: 11.03.2011r.
« Odpowiedź #628 dnia: Sierpień 11, 2012, 23:53:54 »
Póki co w tym demie jest to czego obawiałem się że w końcu będzie i to co zawsze było w fifie. Czyli poza drobnymi detalami każdy gracz może namieszać w polu tak samo, a obrońcy zatrzymują jednakowo jakiegoś janusza z 3 składu tak samo łatwo jak Messiego czy Ronaldo, w poprzednim pesie nawet na najwyższym poziomie potrafiłem ww graczami bez problemu ominąć 3 zawodników i oddać strzał tu nie, teraz poza samym strzałem i szybkością, nie ma różnicy kim grasz. No i podania beznadziejne, nie ważne jaki dokładnie kierunek prostopadłego podania wybiorę to piłka faktycznie poleci w tym kierunku ale 3 razy bliżej obrońcy i 3 słabiej niż chciałem przez co każde podanie po ziemi kończy się przechwytem obrońcy mimo że podawałem całkiem inaczej.

Offline Zares

• Amator
  • *
  • Na forum od: 27.07.2012r.
« Odpowiedź #629 dnia: Sierpień 12, 2012, 00:33:23 »
Ja w ogóle nie rozumiem grania w piłkę na asystach. To jak grać w FPSa z aimbotem ^^ Lecho, graj na full manualu i będziesz podawać, jak Ty chcesz, a nie jak komputer chce.

Offline rafaler

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 13.10.2011r.
« Odpowiedź #630 dnia: Sierpień 12, 2012, 13:30:02 »
CIEKAWE JAK ROZWIĄŻĄ SPRAWĘ Z OSZUSTAMI! PEWNIE DALEJ NIC...

Offline Bayern

• V - ligowiec
  • **
  • Na forum od: 16.08.2006r.
« Odpowiedź #631 dnia: Sierpień 12, 2012, 14:46:10 »
Póki co w tym demie jest to czego obawiałem się że w końcu będzie i to co zawsze było w fifie. Czyli poza drobnymi detalami każdy gracz może namieszać w polu tak samo, a obrońcy zatrzymują jednakowo jakiegoś janusza z 3 składu tak samo łatwo jak Messiego czy Ronaldo, w poprzednim pesie nawet na najwyższym poziomie potrafiłem ww graczami bez problemu ominąć 3 zawodników i oddać strzał tu nie, teraz poza samym strzałem i szybkością, nie ma różnicy kim grasz. No i podania beznadziejne, nie ważne jaki dokładnie kierunek prostopadłego podania wybiorę to piłka faktycznie poleci w tym kierunku ale 3 razy bliżej obrońcy i 3 słabiej niż chciałem przez co każde podanie po ziemi kończy się przechwytem obrońcy mimo że podawałem całkiem inaczej.
Tak, też chciałbym grać podaniami na poziomie 98 % celności  i mijać Messim 9 zawodników przeciwnika, ale na szczęście to jeszcze piłka nożna.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2012, 14:49:37 wysłana przez Bayern »

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #632 dnia: Sierpień 12, 2012, 15:02:33 »

Chyba jesteś ślepy człeku (czyt. człowieku). To ma byś symulacja piłki nożnej, a nie widzi mi się...
Statystyki nigdy nie będą odzwierciedlać zawodników itd., czy to fifa czy pes.
To że jakiś zawodnik jest bardziej znany od innego to nie znaczy że on nie potrafi zatrzymać super gwiazdy.
Symulacja ma to do siebie że TO MY DECYDUJEMY (niestety ale połowicznie, jeszcze...) co ma zrobić zawodnik i jak podać (w tym przypadku 100% manual). Piłkę można odebrać na wiele sposobów, co jest plusem w porównaniu do poprzednich edycji.
Co do omijania zawodników jednym graczem na potęgę, na szczęście ten błąd został usunięty połowicznie.
Na podstawie dema można stwierdzić że mecze będą obustronne, i nie tylko statystyki będą grały, ale odpowiednie rozegranie piłki oraz trochę myślenia (w tym pomocne są sztuczki techniczne).

A jeśli nie podoba ci się że nie możesz kiwać jak chcesz, każdy gracz dobiera ci piłkę to przeżuć się na gry z lat 90's, tam na pewno będziesz mógł to czynić.

Offline dealbrooklyn

• Junior
  • *
  • Hip-hop death blow
« Odpowiedź #633 dnia: Sierpień 12, 2012, 18:38:25 »
Chyba jesteś ślepy człeku (czyt. człowieku). To ma byś symulacja piłki nożnej, a nie widzi mi się...
Statystyki nigdy nie będą odzwierciedlać zawodników itd., czy to fifa czy pes.
To że jakiś zawodnik jest bardziej znany od innego to nie znaczy że on nie potrafi zatrzymać super gwiazdy.
Symulacja ma to do siebie że TO MY DECYDUJEMY (niestety ale połowicznie, jeszcze...) co ma zrobić zawodnik i jak podać (w tym przypadku 100% manual). Piłkę można odebrać na wiele sposobów, co jest plusem w porównaniu do poprzednich edycji.
Co do omijania zawodników jednym graczem na potęgę, na szczęście ten błąd został usunięty połowicznie.
Na podstawie dema można stwierdzić że mecze będą obustronne, i nie tylko statystyki będą grały, ale odpowiednie rozegranie piłki oraz trochę myślenia (w tym pomocne są sztuczki techniczne).

A jeśli nie podoba ci się że nie możesz kiwać jak chcesz, każdy gracz dobiera ci piłkę to przeżuć się na gry z lat 90's, tam na pewno będziesz mógł to czynić.

albo niech pogra na amatorze xd tam zawodnicy tylko stoją i nie są zainteresowani odbiorem piłki xd
"Nie Jestem Nowoczesny i wychodzę z założenia... Że wolę słuchać ciszy niż głupiego Pierd0lenia"

Offline MichW

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 21.06.2009r.
  • Od kołyski, aż po grób: Stilon Gorzów ZKS :)
« Odpowiedź #634 dnia: Sierpień 12, 2012, 20:12:55 »
albo niech pogra na amatorze xd tam zawodnicy tylko stoją i nie są zainteresowani odbiorem piłki xd
Haha...święta racja
Chcesz dorobić sobie na szybko 15$? Pisz GG: 7886524

Offline Lecho

• Junior
  • *
  • Na forum od: 11.03.2011r.
« Odpowiedź #635 dnia: Sierpień 13, 2012, 00:21:12 »
Wiedziałem że "znawcy" będą spinać  ;)

Jakoś w pes 2012 na poziomie top player albo super star wygrywałem z komputerem często po 5-0(z drużynami na tym samym poziomie, często też grałem drużynami dużo słabszymi i również wygrywałem, ale już nie takimi wynikami), na STRZAŁKACH od pada potrafiłem ominąć czołowym graczem kilku obrońców i oddać strzał a podania BEZ ASYSTY KOMPUTERA docierały tam gdzie chciałem. Tu gdy naciskam najmocniej jak się da piłka leci żółwim tempem i nie leci w dokładnym kierunku przez co przejmują ją obrońcy(chyba że podam górą). Gram w pesa regularnie od pierwszej części na psx, więc nie będziecie mnie tu pouczać jak mam grać. Wyraziłem tylko swoje zdanie na temat tego dema. Gra powinna oddawać realny stan rzeczy, bo inaczej niech wszyscy piłkarze będą na takim samym poziomie i drużyny także, niech liczy się tylko skill... I nie chodzi mi o mijanie jak innych zawodników jak pachołki ale o podkreślenie stylu i umiejętności zawodnika, obejrzyj trochę meczów i zobacz jak piłka "klei" się do nogi Ronaldo, Messiemu(najprostsze przykłady, ale prawidłowe) a jak kopaczom z ekstraklasy, jakie są ich możliwości w polu a jakie innych zawodników, póki co w nowszych pesach właśnie tak było(w fifie nie) i to było dobre, a na tym demie widzę że zrobili typową skillową gierkę zamiast rzeczywistego symulatora. Ale pes 12 bez żadnej modyfikacji też był beznadziejny i 10 razy gorszy od tej wersji co wyszła teraz, więc zobaczymy.

PS. Nie wiem czy zauważyliście ale w demo(przynajmniej moim) nie da się zmienić ustawień podań itp, więc oświećcie mnie specjaliści jak mogę to zrobić.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2012, 00:29:02 wysłana przez Lecho »

Offline dealbrooklyn

• Junior
  • *
  • Hip-hop death blow
« Odpowiedź #636 dnia: Sierpień 13, 2012, 01:12:00 »
przecież nie możemy Ciebie pouczać :D

zmianę ustawień asyst masz w tym samym miejscu co w PES12 / jest też opcja manuala pod L2 - naciskasz go i wybierasz podanie, strzał

a teksty typu "ja gram w pes'a od pierwszej części" zostaw dla siebie, nie jesteś jedyną osobą z takim stażem ;]

nikt tutaj się nie napina tylko jest lekka beka więc trzymaj pion ;) bo mieć dystans to podstawa

Offline Orson

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Na forum od: 24.05.2012r.
  • PSNid: orson1234
« Odpowiedź #637 dnia: Sierpień 13, 2012, 01:41:16 »
Lecho dziwna opinia...manual działa..manualnie, najwyraźniej jeszcze go nie opanowałeś bo zapewniam , działa dobrze.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #638 dnia: Sierpień 13, 2012, 03:44:06 »
jaki tu jest manual jedynie strzałow dzieki tej strzalce bo podania sa takie jakie byly a ta strzalka to jeszcze je ulatwia gralem caly rok na Pass Support 0 w 12 i cos moge na ten temat powiedziec
" border="0" border="0

Offline longfly

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 18.02.2010r.
« Odpowiedź #639 dnia: Sierpień 13, 2012, 10:25:57 »
ja gram zawsze na supportach  jak gra jest ustawiona firmowo ale nie rozumiem wypowiedzi Lecho co do ustawien w demie hmm przeciez sa dostepne wszystkie jakie sie chce?

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #639 dnia: Sierpień 13, 2012, 10:25:57 »