Póki co w tym demie jest to czego obawiałem się że w końcu będzie i to co zawsze było w fifie. Czyli poza drobnymi detalami każdy gracz może namieszać w polu tak samo, a obrońcy zatrzymują jednakowo jakiegoś janusza z 3 składu tak samo łatwo jak Messiego czy Ronaldo, w poprzednim pesie nawet na najwyższym poziomie potrafiłem ww graczami bez problemu ominąć 3 zawodników i oddać strzał tu nie, teraz poza samym strzałem i szybkością, nie ma różnicy kim grasz. No i podania beznadziejne, nie ważne jaki dokładnie kierunek prostopadłego podania wybiorę to piłka faktycznie poleci w tym kierunku ale 3 razy bliżej obrońcy i 3 słabiej niż chciałem przez co każde podanie po ziemi kończy się przechwytem obrońcy mimo że podawałem całkiem inaczej.
Chyba jesteś ślepy człeku (czyt. człowieku). To ma byś symulacja piłki nożnej, a nie widzi mi się...
Statystyki nigdy nie będą odzwierciedlać zawodników itd., czy to fifa czy pes.
To że jakiś zawodnik jest bardziej znany od innego to nie znaczy że on nie potrafi zatrzymać super gwiazdy.
Symulacja ma to do siebie że TO MY DECYDUJEMY (niestety ale połowicznie, jeszcze...) co ma zrobić zawodnik i jak podać (w tym przypadku 100% manual). Piłkę można odebrać na wiele sposobów, co jest plusem w porównaniu do poprzednich edycji.
Co do omijania zawodników jednym graczem na potęgę, na szczęście ten błąd został usunięty połowicznie.
Na podstawie dema można stwierdzić że mecze będą obustronne, i nie tylko statystyki będą grały, ale odpowiednie rozegranie piłki oraz trochę myślenia (w tym pomocne są sztuczki techniczne).
A jeśli nie podoba ci się że nie możesz kiwać jak chcesz, każdy gracz dobiera ci piłkę to przeżuć się na gry z lat 90's, tam na pewno będziesz mógł to czynić.