12. Kolejka
"Pierwsza połowa zawalona, zaś druga dająca 3 punkty"
2-1 68' Germany ( Ghilas ), 76' Maciek Dygas ( Ghilas ) - 3' Montano ( Ekoko )
MVP Maciek Dygas 7.5
Wypowiedź : Przed meczem oczekiwałem że dostane minimum 20 minut, jednakże trener bardziej mi zaufał i już od początku drugiej połowy pojawiłem się na murawie. Było to niesamowite uczucie znaleźć się w takich rozgrywkach. Chwilę musiałem oswoić się z tym miejscem, więc od razu zbytnio nie szarżowałem. Udało mi się zdobyć jedną bramkę i jestem z tego powodu bardzo zadowolony.
( przepraszam was za jakość zdjęcia. Następnym razem będzie lepiej )
Spotkanie nieoczekiwanie zaczęło się źle dla piłkarzy Arles'u. Już w trzeciej minucie pozwolili sobie na koszmarny błąd, który kosztował ich utratę bramki. Gospodarze próbowali zmienić ten niekorzystny rezultat, ale jakoś nie za bardzo im się to udawało. Straty odrobili dopiero w drugiej połowie. Tam na początku zobaczyliśmy kompletnego amatora i debiutanta w tej lidze- Dygasa, który zmienił zmęczonego Charisteras'a. Jak się okazało była to dobra zmiana. Od tego właśnie młodego chłopaka zaczęła się akcja po, której padł gol wyrównujący dla "niebieskich". Kapitalnym strzałem od poprzeczki popisał się Germany. Ten gol z pewnością będzie kandydował do bramki sezonu.
Po tej akcji mieliśmy długo oczekiwane 1-1. Niecałe 10 minut później po błędzie jednego z obrońców gości, piłkę przejął Ghilas. Zagrał do Maćka, który tylko z tym o to zawodnikiem był w ataku. Ruszyli ze wspaniałą dwójkową akcją po której padła bramka, która dała zwycięstwo ekipie Avignon'u. Kibice jak i trener skakali z radości. Ich celem jest głównie dojście do półfinału Pucharu Francji oraz zakończenie sezonu na minimum 4 pozycji. Z takimi wynikami jak teraz jest to w 100% możliwe...
Skrót :
Inne Spotkania :
P.S - Taki styl wam odpowiada, czy może zmienić? Czekam na uwagi.