Autor Wątek: ✦West Bromwich Albion by NexaT✦ Tournee zakończone. Jak wypadło WBA?  (Przeczytany 13964 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
  • Gram w: ...
Odp: ✦West Bromwich Albion by NexaT✦ Wielkie wietrzenie składu!
« Odpowiedź #60 dnia: Lipiec 05, 2012, 09:13:08 »
Mi się dość ciężko czyta, ale dla innych może to być dobre. Szkoda że ich zwolniłeś, oprócz wypożyczenia.
Diallo słaby pomysł, ale Uchida to bardzo fajny zawodnik.

Dobry pomysł, zrób te "karty".

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #61 dnia: Lipiec 05, 2012, 12:12:48 »
Czyta się nie najgorzej , można by to trochę poprawić. Coś ci może nie szło jak pisałeś . ;D ;) Co to wietrzenia składu . hmm.. nie za dobry to pomysł. Macie dobrą i młodą kadrę więc po co ją osłabiać ? ;> Te wypożyczenie to nawet jest okej. ;) Jestem ciekawy czy będziecie starali się kogoś jeszcze pozyskać do swojego zespołu. Przydało by się wam jakieś wzmocnienie w linii defensywnej. Zwłaszcza dlatego ,że odeszło prawie 3 obrońców.

PS. Kupuj Piszczka ! xD

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.01.2012r.
« Odpowiedź #62 dnia: Lipiec 05, 2012, 12:33:28 »
Roy ma ciekawą wizję, gość znany jest z tego, że nie lubi owijać w bawełnę. Zrobił to co uznał za stosowne i chwała mu za to. Tych 6 zawodników musi znaleźć sobie nowego pracodawce a dla młodych zwolniło się miejsce. Czytało mi się to całkiem całkiem dobrze :)
Zrób te kary, mogą być fajne.

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
« Odpowiedź #63 dnia: Lipiec 05, 2012, 12:45:30 »
Nie najgorzej się czytało :D co do samego wietrzenia składu, to konkurencję na pozycjach, a szczególnie na pomocy jest duża, więc zwolniłeś młodych zawodników, którzy i tak by nie grali. Moim zdaniem dobry pomysł. Co do samego pomysłu z kartami, to jestem jak najbardziej za :D Ciekaw jestem jak to będzie wyglądało :D

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
✦West Bromwich Albion by NexaT✦ Dwa transfery zrealizowane!
« Odpowiedź #64 dnia: Lipiec 05, 2012, 14:47:47 »
Wydanie #7
Dwa transfery zrealizowane!
West Bromwich Albion poszerzył dzisiaj swoją kadrę o dwóch zawodników! Do klubu dołączył reprezentant
szkółki młodzieżowej, Shimizu i islandzki pomocnik Gunarssonn. Łącznie klub zapłacił za nich około 800
tysięcy funtów. Najgorsze problemy zespół ma teraz na pozycji obrońcy, lecz jak przekonuje Roy Hodgson,
nie ma się o co martwić...

Nie udało nam się ściągnąć do siebie Uchidy i Diallo, więc zamiast zerkać na listę transferową, postanowiłem rzucić
okiem na szkółkę młodzieżową. Od dawna już Shimizu się z niej wybijał, był postacią przewodzącą, więc dałem mu
szanse na granie w drużynie seniorskiej. Ten chłopak ma ogromny potencjał i umiejętności, dlatego rozważam
jego występ w pierwszym meczu ligowym z Manchesterem United. Z aklimatyzacją na boiskach Premier League
nie powinien mieć problemów, ponieważ w naszej szkółce był od najmłodszych lat, on wie jak się gra na Wyspach.

Co do transferu Gunarssonna, nigdy o nim nie wspominałem, ponieważ to nie było pewne. Jest młodym piłkarzem,
więc ma jeszcze czas na rozwinięcie swoich umiejętności. Nie kosztował nas dużo, więc grzechem byłoby nie
skorzystać z tak intratnej sytuacji. W klubie brakowało nam kreatora gry, jakim z pewnością jest Brynjan.
Ten chłopak świetnie rozgrywa piłkę i potrafi po wejściu na boisko znacznie zwiększyć tempo gry. Wszyscy
teraz zamartwiają się jednak o pozycje bocznych obrońców, lecz świetnie wiem, że są w tym zespole piłkarze,
którzy grają na kilku pozycjach, wraz z właśnie boczną i środkową obroną. Jeszcze raz zapewniam, że nie ma
się o co martwić, ponieważ wszystko jest pod kontrolą. Już za kilkanaście dni ruszają rozgrywki ligowe, więc to
ostatni czas, aby dać szanse tym młodzieńcom. Kolejna dobra wiadomość to taka, że jutro wybieramy się do
Holandii, a Shimizu i Gunarssonn mają szanse wystąpić na tym tournee. To dla nas świetna sprawa, ponieważ
będą mogli związać się bardziej z zespołem i poznać tajniki naszej gry.
- Roy Hodgson

W następnych artykułach zobaczymy:
kraj na którym wystąpi West Brom w przygotowaniach do sezonu,
wywiad z trenerem klubu,
informacje o karierze,
oficjalnych rywali na tournee,
powołania do reprezentacji narodowych,
transfery,
wyniki spotkań na tournee,
pierwszy mecz ligowy.

Zapraszam do śledzenia tego wątku! :)

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
Odp: ✦West Bromwich Albion by NexaT✦ Dwa transfery zrealizowane!
« Odpowiedź #65 dnia: Lipiec 05, 2012, 15:05:32 »
Shimizu, bardzo szybki zawodnik i dobry technicznie, rozwija się w naprawdę dobrym tempie. O Gunnarssonie jeszcze nie słyszałem, mam nadzieje że pokaże na co go stać i Europa przekona się o umiejętnościach tego jeszcze młodego zawodnika. Teksty czyta się naprawdę przyjemnie - ja też mam często inne wrażenie jak patrze na własne wypociny ;) Karty zawodników to fajny pomysł, tylko pozycje, czy te literki przy atrybutach głównych są trochę niskiej jakości, ale samo wykonanie stoi na poziomie i widać tutaj graficzne wyczucie :)

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #66 dnia: Lipiec 05, 2012, 20:19:15 »
Fajny klub wziąłeś obyś nie poszedł w me ślady, ja spadłem z hukiem z ligi tobie tego nie życzę. Powiem ci tak spoko transfery, Shimizu jest niezły, ale można było kogoś z realnego świata wziąć. Gunnarsona znam i myślę, że się sprawdzi w klubie. Nie zgadzam się z Royem straciliście kilku ważnych graczy szczególnie na pozycji ŚO macie braki. Myślę, że powinien kupić jakiegoś zawodnika na tą pozycję. Proponuje Bambę chyba z Leicester.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #67 dnia: Lipiec 05, 2012, 20:57:53 »
Shimizu to zdecydowanie najlepszy zawodnik z tej całej szkółki, chociaż nigdy mi jakoś specjalnie pasował, ale to raczej ze względu na jego wzrost, nie lubię grać takimi zawodnikami (może jest to spowodowane tym, że niezbyt dobrze mi to wychodzi?), ale obyś Ty nie miał z tym problemów. Gunnarson także nie jest złym zawodnikiem. Trochę ogrania i może wyjść z niego coś więcej, chociaż trzeba mu dawać szanse, a jak nie to go gdzieś wypchnąć na wypożyczenie. Wzmocnienie na środku obrony by się przydało, ciekaw jestem czy poczynisz w związku z tym jakieś kroki.

Offline Shoushan

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 16.02.2012r.
  • Inaczej mesajah.
« Odpowiedź #68 dnia: Lipiec 05, 2012, 22:07:05 »
No nie wiem, mnie nigdy ten Schmizu nie zachwycił, dlatego też rzadko po niego sięgam. Drugiego zawodnika nie kojarzę, tak czy inaczej z pewnością pomoże drużynie w walce o cenne oczka w tak wymagającej lidze jaką jest Premier League. Do tego pochlebnie mówił o nim szkoleniowiec Roy Hodgson, z pewnością nie jest to kasa wywalona w błoto.

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Autor wątku
✦West Bromwich Albion by NexaT✦ Krótki wywiad z Royem Hodgsonem.
« Odpowiedź #69 dnia: Lipiec 06, 2012, 15:08:56 »
Wydanie #8
"Krótki" wywiad z Royem Hodgsonem.
Roy Hodgson podziwia już kraj tulipanów i wiatraków, lecz nasza ekipa nie mogła dać mu odetchnąć.
Od razu, gdy go znaleźliśmy spytaliśmy się o możliwość przeprowadzenia wywiadu, ku naszemu za-
skoczeniu pan Roy się zgodził. Chcecie poznać odpowiedzi na pytania, czy będą jeszcze jakieś
transfery, czy Roy Hodgson zawita w WBA na dłużej, jesteście ciekawi co powiedział? Zapraszam
do wywiadu.

Daily Mail : Witam, możemy przeprowadzić z panem "krótki" wywiad?
Roy Hodgson : Tak, traktuje ten wyjazd jako "wakacje", tylko, że z drużyną. (śmiech) Oczywiście, że mogę udzielić wywiadu, to dla mnie przyjemność.

Daily Mail : Dla nas także, a więc... jak się pan czuje w Holandii? To zupełnie inny kraj niż Anglia.
Roy Hodgson : Jest tutaj z pewnością cieplej (śmiech), podziwiam Holendrów za ten kraj. W nim można się oderwać od rzeczywistości, nie żartuje.
                                     Ludzie są bardzo tolerancyjni w stosunku do innych ras i kultur. Żałuję, że nigdy wcześniej nie miałem okazji tutaj być, wolałem spędzać
                                     wakacje w najbliższych księstwach.(śmiech)

Daily Mail : Zauważył pan jakichś fanów West Bromwich Albion?
Roy Hodgson : Nie jest ich tutaj dużo, ale zapewniam, że w Anglii jest ich na pewno więcej. (śmiech) Jestem tutaj kilka godzin, ale zdarzało się, że ktoś
                                    krzyczał moje nazwisko, co z mojej perspektywy było zabawne. Jeśli wypadniemy dobrze na tournee, to na pewno fanów nam przybędzie i
                                    będziemy bardziej rozpoznawalni w tym, jak i innych krajach. Moim zdaniem jest to kolejny motywujący powód, aby dać z siebie 110%.

Daily Mail : Wspominał pan, że jest szansa na występ Gunarssonna i Shizimu. Będziemy mieli szanse zobaczyć ich w trykocie WBA
                            na tym tournee?

Roy Hodgson : Tak, to jest już pewne. Obecnie piłkarze są w hotelu, a ja zwiedzam miasto. (śmiech) Po prostu po tak szybkim zakontraktowaniu ich, mieliśmy
                                     zaraz wyjazd, nie wiedzieliśmy czy się z tym wszystkim uporamy, na szczęście daliśmy rade. Na pewno dam im szanse w każdym spotkaniu,
                                     aby mogli się jak najlepiej zgrać z nowym zespołem.

Daily Mail : Trenował pan wcześniej Fulham i Liverpool, dostrzega pan różnice między tymi klubami?
Roy Hodgson : Tak, na pewno można to zobaczyć w systemie szkoleniowym, nie każdy zespół ma inny, ale ten z pewnością. Widać to także w mentalności
                                     zawodników. Tutaj każdy chce dać z siebie 110%. Podkreślałem kilka dni temu, że, gdy objąłem stanowisko w tym klubie, mogliśmy walczyć
                                     z każdym, z zespołem takim jak Chelsea, United czy Liverpool. To nie jest tylko sukces taktyki, ale też zawziętości i mentalności zawodników.
                                     Nie każdą drużynę stać na coś takiego, ciesze się, że jestem w tym klubie.

Daily Mail : Gdy już przeszliśmy do tego tematu... czy zamierza pan zakończyć w tym klubie swoją karierę?
Roy Hodgson : Uważacie mnie za takiego starucha, który jest już na półmetku i nie da rady poprowadzić kolejnych zespołów? (śmiech)
Daily Mail : Nie, oczywiście, że nie, ale odpowiedź na to pytanie jest na pewno ważne dla kibiców. Jest pan świetnym trenerem, dlatego
                                    odejście pana na pewno cofnęłoby klub kilka kroków w tył. (tłumaczy zdetronizowany dziennikarz)

Roy Hodgson : Nie wszystko jest zależne ode mnie. Jeśli moja taktyka nie będzie się sprawdzać, to decyzje "czy będą dalej trenował klub" podejmie pan Clark.
                                     Na obecną chwile czuje się tutaj świetnie, i nawet przez chwile nie przesunęła mi się taka myśl w głowie.

Daily Mail : Wyznaczył pan sobie cele na ten sezon?
Roy Hodgson : Każdy trener musi je sobie wyznaczyć, bez nich ta praca nie miałaby sensu. Oczywiste jest to, że z każdym sezonem trener chce zdobyć
                                    jeszcze więcej i więcej. A odpowiadając na pytanie, tak, wyznaczyłem sobie cele, i to nie jeden.

Daily Mail : Jakie to cele...? (śmiech)
Roy Hodgson : (śmiech)... patrząc na naszą pozycje w lidze można powiedzieć, że nie zabrakło nam dużo do LE. Sam Steve Clark wyznaczył mi cel, abym
                                    doprowadził ten klub do ligi europejskiej, ja postaram się to wykonać. Mamy szeroką kadrę i doświadczoną, więc zajęcie 6 miejsca jest w
                                    zasięgu naszej ręki. Chciałbym także wygrać derby z naszym odwiecznym rywalem jakim jest Wolverhampton. Oczywiście te derby
                                    są dla nas najważniejszym meczem w lidze, respektujemy przeciwnika i w ogóle gra przeciwko "Wilkom" jest dla nas zaszczytem. Pamięta-
                                    jmy, że w poprzednim sezonem nikt nie mógł zatrzymać Manchesteru United, który nie przegrał żadnego meczu do 21 kolejki, a kto to
                                    uczynił? Nasz derbowy rywal!

Daily Mail : Kibice są zaniepokojeni niektórymi pozycjami, będzie pan szykował jeszcze jakieś wzmocnienia? W końcu dwa transfery to nie jest
                             szczyt możliwości takiej drużyny.

Roy Hodgson : Nie... nie zamierzam nikogo sprowadzać. Mam swoją wizje sezonu i wiem, że taka kadra spokojnie może dotrwać do końca sezonu, zajmując
                                    bardzo dobre miejsce w lidze. Wiem, że tworzenie "wizji" jest niebezpieczne, zwłaszcza w tej lidze, ale ja się niczego nie boje, więc wizje nie są
                                    mi straszne. (śmiech)

Daily Mail : Podpisał pan kontrakt z Shimizu, graczem ze szkółki młodzieżowej. Wszyscy wiemy, że właśnie z takich szkółek wywodziły się
                            największe gwiazdy. Nie myślał pan na podpisaniem jeszcze jednego kontraktu z takim młodym graczem?

Roy Hodgson : Oglądam zawodników ze szkółki na bieżąco, to nie jest tak, że szukam tylko "pewniaków" zza granicy. Bardzo cenie sobie moich chłopców. Na
                                     pewno jeśli taki młodzieniec gra w szkółce od najmłodszych lat, to wyrabia się w nim instynkt, dzięki któremu od razu dopasowuje się do stylu
                                     gry drużyny i bez problemu trafia do siatki rywala. Właśnie z tego powodu, iż jak to pan powiedział "ze szkółek wywodzą się największe
                                     gwiazdy, bardzo często obserwuje młodych zawodników.

Daily Mail : Ostatnie pytanie... niespodziewanie dowiedzieliśmy się o sparingu z Borussią Dortmund, co pana prowadziło w wybraniu
                            tego sparingpartnera?

Roy Hodgson : Jak mówiłem w innym wywiadzie, ta drużyna ostatnimi czasy jest bardzo popularna. Nie mamy dużo okazji do mierzenia się z niemieckimi
                                     zespołami, a potyczka z mistrzem Niemiec jest dla mnie czymś fantastycznym. Jeśli zdołamy ich ograć, dostanę wiele odpowiedzi na pytania,
                                     które zadaje sam sobie.

Daily Mail : Dziękuje za wywiad.
Roy Hodgson : Proszę bardzo, cała przyjemność po mojej stronie.

Daily Mail : Halo, panie Royu!! Znam pan tego kawała!? Idzie mamusia z Jasiem przez park.
-Patrz Jasiu, pająk je biedronkę.
-Mamusiu, a co to jest dronka?

Roy Hodgson : (Roy Hodgson robi minę "are you fucking kidding me" i odchodzi)

Czytając wywiad możemy spostrzec, że było bardzo śmiechowo. My także życzymy Royowi wszystkiego
najlepszego i jak najwyższego miejsca w lidze, zwłaszcza tego które gwarantuje miejsce w LE. Mamy
także nadzieje, że będzie z nami jak najdłużej.

wywiad z trenerem klubu,
informacje o karierze,
transfery,
pierwszy mecz ligowy.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2012, 21:02:37 wysłana przez syngenta »

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
Odp: ✦West Bromwich Albion by NexaT✦ Krótki wywiad z Royem Hodgsonem.
« Odpowiedź #70 dnia: Lipiec 06, 2012, 15:16:37 »
podziwiam holendrów za ten kraj
Holendrów ;)

Co do wywiadu to bardzo fajnie się czytało :D Hodgson ma poczucie humoru :D Ja osobiscie mam nadzieje, że uda wam się osiągnąć cel jakim jest awans do Ligi Europejskiej, a jeżeli tego się nie uda to przynajmniej wygrać spotkania derbowe z Wilkami :D

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #71 dnia: Lipiec 06, 2012, 15:18:29 »
Proszę Cię, ten kawał na końcu, hahahah :D
Fajnie, że Roy podchodzi do sprawy na luzie, i jest otwarty na takie sprawy, to na pewno stawia trenera w bardzo jasnym świetle i budzi sympatie u kibiców.
Myślę, że w kwestii zespołu trochę się wyjaśniło, lecz nadal pozostaje wiele niewiadomych, no na pewno sporo wiedzy przyniesie sparing z Borussią - powodzenia.

@up
No, no! :D

Offline Suchy35

• Amator
  • *
  • Na forum od: 02.07.2012r.
  • ♥ SV Werder & Arsenal FC ♥
« Odpowiedź #72 dnia: Lipiec 06, 2012, 15:44:28 »
Nie wyobrażam sobie by dziennikarz poważnej angielskiej gazety opowiedział taki kawał prowadząc wywiad. :D

Po odpowiedziach Hodgsona widać że jest rozluźniony. To dobrze, mam nadzieję że jego dobry humor stworzy dobrą atmosferę w zespole. Widać wielką motywację WBA, trener wielokrotnie podkreślał by dać z siebie wszystko a nawet więcej.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #73 dnia: Lipiec 06, 2012, 16:56:27 »
Bardzo fajny wywiad. Czytałem go naprawdę z miłą chęcią. Hodgson na pewno realnie patrzy na świat, ale czy LE jest w zasięgu WBA? To można poddać w wątpliwość, jednak mam nadzieję, że wie co mówi i dane mu będzie prowadzić ten zespół przez długie sezony. Ciekaw jestem jak potoczy się Wasz sparing z BVB. Na pewno będzie to bardzo ciekawa potyczka do tego, żeby sprawdzić co i jak, gdzie w tym momencie jesteście na tle Europy..

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.01.2012r.
« Odpowiedź #74 dnia: Lipiec 06, 2012, 17:58:43 »
Ale suchar ;D Nie no Pan z redakcji chciał być fajny :D
Shimizu, ja gościa jakoś nie trawie nie wiem czemu, nie zatrudniam go nigdy. Trochę mnie wkurza z niewiadomych powodów. Ten Islandzki zawodnik ze szkółki już bardziej mi przypadł do gustu. Fajny wywiad z Royem. Na wesoło przez co fajnie się czytało.

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Autor wątku
« Odpowiedź #75 dnia: Lipiec 06, 2012, 18:45:13 »
Gunarssonn nie jest ze szkółki. ;)

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #76 dnia: Lipiec 06, 2012, 21:36:49 »
Powiem Syngenta grałem WBA karierę i będzie ci bardzo ciężko ugrać szóste miejsce w tym sezonie, lecz mimo tego trzymam kciuki. Nie popieram decyzji Roya, ja na jego miejscu bym kupił kogoś do obrony. Choć jeśli zespół będzie grać dobrze to z pewnością się obroni. Ogólnie wywiad bardzo fajny, ten kawał na końcu mnie rozbawił. W sumie jak patrząc na Daily Mail i słynne już "polskie obozy koncentracyjne" to wszystkiego można się spodziewać. Powodzenia na Tournee.

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Autor wątku
Wydanie #9

Pierwszy mecz wygrany dzięki szczęściu... rywala.
Mecz sparingowy, Holandia, AFAS Stadion

AZ Alkmaar 1 - 0 West Bromwich Albion

Jak można to nazwać? Futbol jest niesprawiedliwy, oj... wszyscy o tym wiemy, i chociaż czasami nasza ulubiona drużyna
przegrywa wbrew tej zasady, to ją kochamy. Baa, wielbimy ją za to, że jest w piłce nożnej. Roy Hodgson pokładał wielkie na-
dzieje w drużynie, kibice zapewne też, a tutaj pff... klops! Zespół mimo, iż przeważał przez cały mecz to i tak przerżnął 1-0.

W.B.A zaczęło z "wysokiego C", mimo, iż pierwsze podania zapowiadały kopaninę a nie mecz, to i tak zmieniło się to w niezłe
spotkanie. W 6 minucie Mulumbu świetnie dograł w środek pola. Berohino z pierwszej piłki podał do Coxa, który znowu wycofał
do czarnoskórego zawodnika, ten strzałem a'la flak trafił w słupek. Wydawało się, że dobicie piłki nie będzie problemem, błąd!
To było za duże wyzwanie dla Cox'a.

Na odpowiedź AZ czekaliśmy do 23 minuty. Musimy im pogratulować za mądre rozegranie akcji. Jeden zawodnik zszedł na bok,
umożliwiając swobodny rajd temu na środku. Prostopadłe zagranie do Altidore nie zakończyło się jednak bramką.
Piłkarz w niesamowity sposób zaadresował piłkę do niezidentyfikowanego kibica. Kolejne, hmm... 13 minut? Tak, 13 minut
panowania zespołu z AFAS Stadium, którzy wypracowali sobie tylko 3 dogodne sytuacje. Niestety na tle West Bromu wypada
to słabo. Ale chwila... przecież padła bramka, no tak! Jeden z przeciwników posunął niczym struś pędziwiatr prawym skrzydłem
i dośrodkował w pole karne. Dobrze zachował się Foster, jednak świetna asekuracja obrońców pozwoliła oddać strzał dla
Gudmundssona, który zdobył bramkę.

Druga połowa to otwarta gra zawodników z Anglii, w końcu próbowali ratować honor Wyspiarzy. Akcji nie było zbyt dużo,
lecz swoją szanse zmarnował Thomas. Mimo, iż WBA przegrywało, to zawodnicy świetnie rozgrywali piłkę, można to porównać do "mini
Barcelony". Rzuty rożne także nie mogły zapewnić bramki dla gości, ponieważ 160 centymetrowy Shimizu niestety nie mógł
wybić się ponad 180 centymetrowych obrońców Alkmaaru. Gdy już zaczęliśmy o Shimizu, w pierwszej połowie był najbardziej
zauważalny. Mądrze rozgrywał piłkę i przyczynił się m.in. do akcji z 6 minuty. Gunarssonn prawdziwe oblicze pokazał w drugiej
połowie, gdzie za wszelką cenę ciągnął zespół do przodu. Takie cechy się ceni w dzisiejszych czasach!

wywiad z trenerem klubu,
informacje o karierze,
transfery,
pierwszy mecz ligowy.

Powiem NexaT grałem WBA karierę i będzie ci bardzo ciężko ugrać szóste miejsce w tym sezonie,
Stary, gram nimi i wiem co to za drużyna. ;D Gdyby Roy grał w PES'a i powiedział takie słowa, "celujemy w 6 miejsce" to chyba na miejscu by się zastrzelił. Musze się przyłożyć, bo nie chcę dać dupy. W realu ten zespół jest jednym z najbardziej niewygodnych, a jeśli zajęli w poprzednim sezonie 10, to jak dałem przykład w wywiadzie "każdy kolejny trener chce zdobywać więcej i więcej". Dzięki za słowa otuchy i powodzenia w Twojej karierze Reading.
PS. Ten opis można powiedzieć "na szybko", więc strona graficzna dupy nie urywa. Jutro pobawię się z tym początkiem, ponieważ to najważniejsza część kariery. (moim zdaniem)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2012, 23:30:28 wysłana przez syngenta »

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
Fajną masz czcionkę w PES'ie  ;)
Świetnie opisujesz mecze :)
Nie zasłużyliście dzisiaj na porażkę. Mieliście kilka dogodnych okazji, ale nie potrafiliście zdobyć bramki. AZ się ta sztuka udała i to oni dziś wygrali. Wyróżnił się młody Shimizu, który był bardzo aktywny i umiejętnie dogrywał piłki.

Offline Matth3w

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.07.2012r.
Porażka w meczu towarzyskim to nie koniec świata. W nich bardziej liczy się styl gry drużyny a nie wynik. W tym meczu to wy byliście stroną dominującą ale brakowało tej kropki nad i czyli umieszczenia piłki w siatce. Każdy kto oglądał dzisiejszy mecz, powinien przejrzeć na oczy i zrozumieć, iż słowa Roya "Celujemy w 6 miejsce" nie są czystym wariactwem tylko "coś" w tym jest. Teraz czas na bardzo krótką regenerację ponieważ lada moment gracie kolejny mecz w którym już powinniście udowodnić kto jest lepszy.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer