2. kolejka
Serie A: AS Roma vs. Juventus FCW drugiej kolejce Serie A czekał nas wielki klasyk, bowiem drużyna Juventusu gościła w Rzymie, aby tam zmierzyć się z AS Romą. Spotkanie zapowiadała się na bardzo ciekawe i takie też było, aczkolwiek zanim do tego przejdziemy jeszcze wspomnimy o składach. Dziś w drużynie Juve kilka zmian w obronie oglądaliśmy Lucio oraz De Ceglie. W pomocy zagrał Asamoah wraz z Vidalem, którzy jak dobrze pamiętamy zdobyli dla drużyny trzy punkty w pierwszej kolejce. W napadzie natomiast zagrał Quagliarella. Początek spotkania pokazał nam, że możemy spodziewać się bardzo dynamicznych zawodów. Może i strzałów zbyt wiele nie było, ale akcje gościły co chwila w innych polach karnych. Świetnie dziś zagrał Sebastian Giovinco, który od początku był głodny bramek, jednak na swoje pierwsze trafienie Włoch musiał poczekać aż do 39. minuty, gdzie wykorzystał dość ofiarne podanie Quagliarelly. Po zmianie stron obraz gry w niczym się nie zmienił. Ba, piłkarz nawet częściej atakowali na bramki czego efektem był gol zdobyty przez Florenziego w 53. minucie. Juve było zdecydowanie podrażnione tym, że w meczu jest remis i już 3 minuty później Vidal był bliski wyprowadzenia swój zespół na prowadzenie. Jednak jak to się mówi: " Co się odwlecze to nie uciecze " i w 68. minucie po raz drugi w tym meczu gola zdobył Giovinco. Radość z tego prowadzenia znów nie trwała długo, bowiem sześć minut później świetnym strzałem z powietrza popisał się Bojan i ten mecz znów zaczynał się od początku. Stara Dama mocno przycisnęła, jednak bramki jak nie było tak nie ma. Aż do 83. minuty, gdzie to Buffon posyłał piłkę z własnego pola karnego do strefy obrony rywala. Tam świetnie urywa się wcześniej wchodzący z ławki Matri i zdobywa bramkę, która dała Juventusowi trzy punkty. Spotkanie pełne emocji, ale właśnie tego oczekiwaliśmy. Stara Dama gra bardzo miły dla oka futbol, także z niecierpliwością czekamy na kolejne spotkania.
AS Roma 2-3 Juventus FC 53' Florenzi (Osvaldo), 74' Bojan (Heinze) - 39' Giovinco, 68' Giovinco (De Ceglie), 83' Matri
MVP: Giovinco (Juventus) (7,5) Kolejny mecz:Calcio Catania vs. Juventus
Katania, Stadio Angelo Massimino, godz: 15:00 Liga Mistrzów: Znamy grupy na sezon 12/13!
Kilka dni po meczu ligowym z Romą działacze Juventusu udali się do Nyonu, aby tam być świadkami losowania grup Ligi Mistrzów na sezon 12/13. Stara Dama była losowana z pierwszego koszyka, także poniekąd mogła uniknąć największych mark światowego futbolu, nie miej z tych światowych firm mogli trafić na Manchester City i Bayern Monachium. Jak się później okazało losowanie potoczyło się bardzo " przyjemnie " dla Juve, bowiem mistrz Włoch trafił do grupy H, gdzie zmierzy się z Galatasary, Sportigiem Lizbona oraz Malagą.
Antonio Conte: Jestem bardzo zadowolony z tego losowania. Trafiliśmy do bardzo przyjemnej grupy. Rywali mamy mocnych, jednak nie jest to czołówka światowa. Celujemy oczywiście w awans z pierwszego miejsca, także myślę, że może się to nam udać. W losowaniu najbardziej chciałem uniknąć tworzenia grupy z drużyną rosyjską, bowiem mecze w Rosji nie leżą drużyną z nad Półwyspu Apenińskiego zwłaszcza w okresie zimowym.