Podsumowanie miesiąca
Sierpień/Wrzesień
Rozegrane spotkania:3
Zwycięstwa:3
Remisy:0
Porażki:0
Najlepsi strzelcy: Fernando Torres (4), Carlton Cole (3), Robin Van Persie (2)
Rozegrane spotkania:7
Zwycięstwa:7
Najlepsi strzelcy: Eden Hazard (6), Darren Bent (5), Sergio Agüero (4)
Rozegrane spotkania:2
Zwycięstwa:2
Najlepsi strzelcy: Zlatan Ibrahimović (4), Carlos Tevez (3), Eden Hazard (2)
Piłkarz miesiąca:
Fernando Torres - drogą głosowania na naszej stronie internetowej wybrany został piłkarz miesiąca. Jest nim Fernando Torres, król strzelców Pucharu Londynu oraz kluczowy zawodnik londyńskiej Chelsea.
7. kolejka Premier League - 02.09.2012 / Godz. 20.45 - 16°C - Stamford Bridge
Chelsea London 2:1 Queens Park Rangers 14' Van Persie '53 John Obi Mikel - 88' Park Ji Sung(k.) Kolejny mecz na boiskach angielskiej Premier League. Tym razem lider tabeli Chelsea podejmować będzie Queens Park Rangers. W Anglii już zaczęła się jesień a co za tym idzie dzisiaj w Londynie chłodno, tylko 16°C. W 9. minucie z dystansu uderzał Oriel Romeu, jego strzał jednak pewnie obronił bramkarz. W 14. minucie po pięknym rajdzie Mata okiwał obrońców i w polu karnym wystawił piłkę Van Persiemu a ten nie dał żadnych szans bramkarzowi gości. Na kolejną groźną sytuację musieliśmy czekać kolejne siedem minut. Wtedy, to właśnie Van Persie po otrzymaniu prostopadłego podania od Mikela znalazł się wy sytuacji sam na sam. Fantastycznie jednak zachował się w tej sytuacji Cerny. W 28. minucie z dystansu uderzał Park Ji Sung, jego strzał jednak pewnie obronił bramkarz. W 35. minucie w identycznej sytuacji znalazł się Zamora, jego strzał jednak przeleciał tuż obok lewego słupka bramki Marshalla. Do przerwy utrzymał się wynik 1:0 dla Cheslea. W 53. minucie mocnym strzałem z dystansu Cernego pokonał John Obi Mikel. W 66. minucie Bertrand uderzał z dystansu Bertrand. Pewnie jednak zachował się bramkarz. Dwie minuty później z woleja swoich sił próbował Romeu, fantastyczną paradą jednak popisał się golkiper QPR. W 88. minucie meczu Zamora po otrzymaniu prostopadłego podania od Wrighta-Phillipsa znalazł się w sytuacji sam na sam, jednak przy próbie kiwnięcia sfaulował go Marshall. Werdykt sędziego nie mógł być inny - rzut karny! Do piłki ustawionej 11 metrów od bramki podszedł Park Ji Sung. Mocnym strzałem w prawy górny róg pokonał Marshalla, który rzucił się w przeciwną stronę. Mecz zakończył się wynikiem 2:1.
Następny mecz:
Chelsea London - Newcastle United Di Matteo przekonuje Terrego!
Opera mydlana z Terrym w roli głównej trwa w najlepsze. Trener Chelsea - Roberto Di Matteo zwołał dzisiaj konferencję prasową na której to wygłosił następujące oświadczenie: "Wszyscy wiemy jak wiele znaczy dla nas Terry. Chelsea wiele by straciła oddając tego piłkarza do Reading czy do jakiegokolwiek innego klubu. Postanowiłem dlatego przekonać naszego niesfornego kapitana do tego aby pozostał u nas, na Stamford Bridge. Jak tego dokonałem? O, to proste. Wytłumaczyłem Johnowi, że to iż nie występuje w każdym meczu w podstawowej jedenastce nie jest spowodowane tym, iż uważam że jego umiejętności są za słabe. Wręcz przeciwnie, są one na tyle duże, że oszczędzam go na ważniejsze spotkanie, chociażby z wiceliderem tabeli - Manchasterem United. Terry wziął sobie moje słowa do serca i poprosił abym wykreślił go z listy transferowej. Nawet nie wyobrażacie sobie jak wtedy w duchu się cieszyłem...". Piłkarz potwierdził słowa trenera i co za tym idzie zostanie na Stamford Bridge na kolejne 2 lata.