Autor Wątek: Chelsea F.C. by Emilek1908 | Viva la España!  (Przeczytany 14649 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
Odp: Chelsea F.C. by Emilek1908 | Na ratunek, Fernando!
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpień 28, 2012, 10:02:00 »
Taki błąd mały : ) "Fernando Torres. Złapali wiatr w żagle po tej bramce," Uciekło jedno słowo, np goście : )

Poza tym którzy by się spodziewał ,że kiedy nie będzie szło The Blues grę na siebie weźmie i zapewni zwycięstwo Fernando Torres. Tak jak już pisałem wcześniej widać iż Hiszpan się odblokował i teraz trafia jak za starych dobrych czasów, a Wy inkasujecie pierwsze trzy punkty na drodze do obrony tytułu. Ktoś w końcu musi wygrać LM dwa razy z rzędu. Liczę na to iż to właśnie Tobie uda się to w tym sezonie! Pora przejść do historii.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpień 28, 2012, 11:40:40 »
Świetne spotkanie. Napoli tak jak sam piszesz było bliskie wyeliminowania cię z rozgrywek przed rokiem. Całę szczęście pokazaliście wole walki i potem już wszyscy wiemy jak się to skończyło. Ja osobiście po odpadnięciu Realu kibicowałem Londyńskiej drużynie, bo co jak co, ale wy tego pucharu potrzebowaliście najbardziej. Dzisiejszy mecz nie zaczął się zbyt dobrze, ale po zmianie stron kiedy na placu gry ujrzeliśmy Torresa wasza gra zmieniła się diametralnie i pewnie wygraliście 1-2. Brawo :).

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpień 28, 2012, 13:39:27 »
,, El Nińo czyli Fernando Torres , Ma twarz dziecka a jest zabójcą ''  ;D W ostatnich spotkaniach nastrzelał kilka bramek i był czołową postacią w szeregach Chelsea. Mam nadzieje ,że zobaczymy jeszcze tego Torresa z L'poolu , gdzie zdobył wiele ważnych goli . ;)

Grupę w rozgrywkach Europejskich macie na wyrównanym poziomie. Każdy z rywali może wam w jakiś sposób zagrozić i nikogo nie możecie lekceważyć. Jak tak patrze na grupy Lm , to grupa mojej Valencii jest nie mal taka sama jak w mojej karierze.  :D

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpień 28, 2012, 17:32:01 »
no i pieknie udalo ci sie wygrac pierwszy mecz w lm, duze brawka. postawa torresa napewno napawa wszystkich kibicow optymizmem, bo wyglada na to, ze zbliza sie jego najlepszy sezon w barwach chelsea od przejscia z liverpoolu.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpień 28, 2012, 19:31:32 »
Za wami pierwsze spotkanie Ligi Mistrzów w tym sezonie. Jako obrońca tego trofeum musicie pokazywać rywalom klasę w każdym spotkaniu. Pierwsza połowa mecz z Napoli tego jednak nie pokazała. Rywale byli lepsi i zasłużenie prowadzili. Widać, że Doumbia na razie nie może się wstrzelić w grę w waszym zespole. Co innego tyczy się Torresa, który powoli odzyskuję dawną formę. Dzisiaj dzięki niemu wygraliście te spotkanie. Choć ja bym tutaj docenił postawę Cecha. Gdyby nie jego interwencje do domu byście wracali nie z tarczą, ale na....

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpień 28, 2012, 22:35:44 »
El Nino tak jak identycznie nazywająca się anomalia pogodowa dziś pokazał swą klasę i nieprzewidywalność. wprowadznony w drugiej połowie dał bardzo dużo swojemu zespołowi. Napoli próbowało, ba nawet mieli przewagę, za co należą się im brawa, jednak to wy mieliście ostateczną szansę, szkoda, że Mata nie zmieścił tego wolnego, a w zasadzie bramkarz spisał się kapitalnie.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpień 28, 2012, 23:27:14 »
5 kolejka

Craven Cottage, Londyn

Viva la España!

Fulham F.C. 1:3 Chelsea F.C.

Fulham: Mark Schwarzer   -   John Arne Riise, Philippe Senderos, Aaron Hughes, Chris Baird   -   Moussa Dembele (76' Simon Davies), Clint Dempsey (62' Stephen Kelly), Steve Sidwell, Bryan Ruiz (61' Mahamadou Diarra)   -   Hugo Rodallega, Mladen Petrić

Chelsea: Petr Cech   -   Ashley Cole, John Terry, David Luiz , Cesar Azpilicueta   -   John Obi Mikel, Frank Lampard, Juan Mata   -   Marko Marin (69' Eden Hazard), Fernando Torres , Daniel Sturridge

W piątej kolejce Premier League byliśmy świadkami drugich w tym sezonie derbów Londynu, z udziałem "The Blues". Przeciwnikiem na Craven Cottage był zespół Fulham, który aspiruje nawet do zajęcia miejsca, które gwarantować będzie udział w europejskich pucharach, ale póki co spisuje się nieco poniżej oczekiwań. Di Matteo poszedł po rozum do głowy i nie posadził na ławce najlepszego strzelca zespołu, Fernando Torresa tak jak w spotkaniu z Napoli. Po raz kolejny mecz siedząc zaczynał Eden Hazard, który nie może zaaklimatyzować się w Anglii.

Goście od początku ruszyli do ataków, co opłaciło im się już w 7 minucie spotkania. Sturridge ładnie zakręcił obroną Fulham w polu karnym i wyłożył piłkę na trzynasty metr Juanowi Macie. Hiszpan uderzył z pierwszej piłki, dość lekko, ale bardzo precyzyjnie i piłka wpadła tuż przy słupku bramki Schwarzera. W 29 minucie okazję do powiększenia swojego dorobku bramkowego w tym spotkaniu miał Mata. Po sporym zamieszaniu najlepiej odnalazł się w polu karnym i uderzył z jedenastu metrów, jednak jego strzał z linii bramkowej wybił Aaron Hughes. Z czasem do głosu zaczęli dochodzić także gospodarze, których z początku bardzo rzadko oglądaliśmy pod bramką Petra Cecha. W 34 minucie bardzo mocno z dystansu uderzał Petrić, ale piłka leciała wprost w środek bramki i Cech nie miał większych problemów z tym uderzeniem. Tak na dobrą sprawę nic nie zapowiadało, żeby Fulham było w stanie zagrozić poważniej podopiecznym di Matteo, jednak 4 minuty po rozpoczęciu drugiej części gry na tablicy wyników widniał remis. Kapitalnym, długim podaniem do Dembele popisał się Baird, Belgowi udało się ograć Terry'ego i kąśliwym strzałem z trzynastu metrów umieścił piłkę w siatce. Czeski golkiper miał marne szanse na odbicie tej piłki, świetny strzał Moussy! Chelsea podrażniona stratą gola od razu ruszyła do ataków i tylko 10 minut gospodarze cieszyli się z wyrównania. Mata świetnie zagrał na wolne pole do Fernando Torresa, który w polu karnym ograł jak dziecko Bairda i stanął oko w oko z bramkarzem. Świetnie zamarkował strzał, czym kompletnie zmylił doświadczonego Schwarzera i umieścił piłkę w drugim rogu bramki! Radość ta mogła nie trwać długo, bowiem 3 minuty później fenomenalnym uderzeniem z rzutu wolnego popisał się John Arne Riise. Znany z bardzo mocnego uderzenia Norweg huknął z ponad dwudziestu pięciu metrów, jednak piłka zatrzymała się na poprzeczce. Ależ to byłby gol... Dobitki próbował jeszcze z woleja Sidwell, ale na posterunku był Petr Cech i zdołał wybronić ten strzał. Do końca spotkania już niewiele się działo, chociaż dwie bardzo groźne stworzyła sobie Chelsea. W 70 minucie po kolejnej, dwójkowej akcji Mata-Torres ten pierwszy wyszedł sam na sam z australijskim bramkarzem, jednak Juan nie powtórzył wyczynu starszego kolegi i jego próbę wybronił Schwarzer. Na minutę przed końcem regulaminowego czasu gry "The Blues" dobili gospodarzy. Ładną akcję skrzydłem przeprowadził Hazard, którą zakończył próbą podania do Juana Maty w pole karne. Próbę tą odczytał świetnie Senderos, jednak futbolówka trafiła pod nogi Davida Luiza (skąd on się tam wziął w 89 minucie przy korzystnym wyniku, 2:1?), który ładnie zszedł w środek 'szesnastki' i z dwunastu metrów, niczym rasowy snajper, mocnym uderzeniem wykończył tą akcję!

Zawodnik meczu

Juan Mata (7.5) - Z początku niewystawiany, jednak miał odpocząć po EURO i IO. Gdy już jednak wszedł na boisko ruszył z kopyta i w swoim trzecim meczu w tym sezonie zostaje wyróżniony jako gracz meczu. Zdobywa bardzo ważną bramkę, asystuje przy golu Torresa, którego też trzeba pochwalić. Mata prezentował jednak w tym spotkaniu świetny przegląd pola, wiele widział na boisku, świetnie podawał, a tego wymaga się przecież od ofensywnego pomocnika. Gdyby wykorzystał sytuację z 70 minuty na pewno ocena byłaby nieco wyższa, ale był w dość prostej sytuacji, nieatakowany, mógł zachować się sporo lepiej, chociaż i tak występ Hiszpana świetny!

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 11.11.2009r.
Odp: Chelsea F.C. by Emilek1908 | Viva la España!
« Odpowiedź #67 dnia: Sierpień 29, 2012, 08:38:17 »
El Nino znów trafia, a bramkę dokłada Juan Mata :D Hiszpanie dają Ci zwycięstwo nad Fulham..nie wiem jak Tobie, ale mi z nimi gra się cholernie ciężko. Tym bardziej każdy punkt mnie cieszy. Miałeś jeszcze inne sytuacje, ale nie we wszystkich udało się zachować tak jak tego by się chciało. Co do Luiza to mogę zadać to samo pytanie..bo sam kilka razy tak miałem iż środkowy obrońca biegał sobie jak gdyby nic na szesnastce nic nie robiąc sobie w wyniku. W tabeli siedzicie na ogonie City. Jedno potknięcie może dać zmianę lidera.

Offline DonLeo2012

• Amator
  • *
  • Na forum od: 25.08.2012r.
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpień 29, 2012, 09:08:03 »
Fernando błyszczy cały czas. Złapał formę i dobrze. Przyda się w walce o mistrzostwo Anglii. Martwi mnie sytuacja Hazarda, który jak wspomniałeś nie może się zaaklimatyozwać. To dobry, młody, ambitny piłkarz, który może dać drużynie bardzo wiele. Powodzenia! Goń Manchester City w tabeli. ;D
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2012, 11:24:32 wysłana przez DonLeo2012 »

Offline skieta

• Amator
  • *
  • Na forum od: 28.08.2012r.
« Odpowiedź #69 dnia: Sierpień 29, 2012, 10:52:59 »
Torres i Mata znów pokazali klasę.  Za dwie kolejki będziecie liderami, tak czuję. O ile nie przegracie. Bardzo duża celność. Na 10 strzałów tylko jeden nie trafiony w światło bramki. Ja mam z tym problem  :D

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpień 29, 2012, 11:28:14 »
Bardzo dobry wynik na bądź co bądź gorącym terenie. Fulham potrafi sprawiać niespodzianki... ale na szczęście nie tym razem. Mata w świetnej formie, to samo można powiedzieć o Torresie, który w końcu zrozumiał, że jego zadaniem jest strzelanie goli. Bardzo ważna była szybka reakcja na gola wyrównującego gospodarzy, kto wie co by było, gdyby remis utrzymał się dłużej. Luiz zapędził się w stylu Piszczka :P

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpień 29, 2012, 12:53:33 »
Craven Cottage to trudny teren. Sam gram dla siebie Arsenalem i nigdy tam jeszcze nie wygrałem -.- Dwukrotnie zremisowałem i raz przegrałem, ale mniejsza o to. Tobie udało się wygrać dzięki świetnej postawie Juana Maty i Fernando Torresa. Dobrze, że strzał Rise z wolnego zatrzymał się na poprzeczce. Każdy kto chodź trochę interesuję się piłką wie, jaką Norweg ma bombę w nodze. City, dalej prowadzi, ale tracisz do Obywateli tylko dwa punkty więc to prawie nic :D

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpień 29, 2012, 12:57:44 »
Ależ Torres się nam rozstrzelał. Widzę, że Hiszpan wraz z swoim rodakiem - Matą rozumieją się doskonalę, a za tym oczywiście idą bramki i kolejne zwycięstwa. Sezon układa się po twojej myśli, tylko mi jest trochę szkoda tego Hazarda, bo w realnym świecie jest waszym najlepszym punktem bo jakoś zacząłem oglądać mecze CFC i muszę przyznać, że robi Belg na mnie wrażenie. Niestety w twojej karierze grzeje ławkę.. No cóż może z czasem się przebudzi. U mnie w Realu potrzebował sezonu, aby zacząć grać na w miarę dobrym poziomie.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpień 29, 2012, 20:09:54 »
pokonujecie w derbach Fulham, a zwycięstwo daje wam tercet brazylijsko-hiszpański. ciekawa akcja Luiza, pomimo że jest stoperem.  z początku sezonu, kiedy to 2-3 mecze błyszczał Marko Marin, pałeczkę od niego przejmuje El Nino. ostatnio bez formy, ale wielkie pieniądze powoli zaczynają sie spłacać. nadal dziwi mnie to, że Hazard gra sporadycznie, ale ma solidnych konkurentów na swoje miejsce.

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpień 31, 2012, 12:28:09 »
Mata i Torres to świetni zawodnicy , którzy jeszcze lepiej grają w duecie. Wiedziałem ,że będzie z nich pożytek odkąd przyszli do Londynu , czułem to od samego początku. Widać ,że w twojej karierze El Nińo znów trafia. Jesteśmy świadkami narodzin wielkiego snajpera. ;) Szkoda ,że straciliście tego jednego gola, wynik byłby lepszy wtedy. Brakuje wam nie wiele do fotelu lidera. Powodzenia ;)

Offline Miszczu11

• Prezes klubu
  • Na forum od: 30.11.2009r.
  • VR46
« Odpowiedź #75 dnia: Sierpień 31, 2012, 15:27:30 »
Torres strzela, to mnie bardzo cieszy, a Chelsea wygrywa w derbach z Fulham 1:3. Torres ładnie ograł doświadczonego Australijczyka - Schwarzera i strzelił bramkę. Niestety potem bramkę strzelił, również lubiany przeze mnie zawodnik, John Arne Riise (ten to ma uderzenie :D), ale mimo wszystko The Blues wygrali to spotkanie. Liderem ligi są niestety szejkowie, ale liczę, że ta sytuacja się zmieni. :)

Micmaxer

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Sierpień 31, 2012, 23:38:06 »
Torres strzela i to mnie też ciesz, może uda mu się złapać formę strzelecką i regularnie będzie trafiał do bramki przeciwnika. Dwa punkty przewagi City są do odrobienia, powiększenia jest to przecież dopiero początek ligi.

Offline bondinho

• Amator
  • *
  • Na forum od: 30.08.2012r.
  • ♥Real Madryt, Górnik Wałbrzych ♥
« Odpowiedź #77 dnia: Wrzesień 01, 2012, 16:52:12 »
Czekam na Klasyk z City widzę że wciąż 2 pkt straty, ale mecz wszystko rozstrzygnie.
Liga mistrzów Grupa do najłatwiejszych nie należy ale Jako faworytów Obok Chelsea widzę PSV :)
♥♥♥ Hala Madryt ♥♥♥

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #77 dnia: Wrzesień 01, 2012, 16:52:12 »