Przeczytałem całość, od początku i powiem, że bardzo mi się podoba. Ciekawie, nie ma przerostu formy nad treścią ani na odwrót
. Tylko kilka takich uwag:
Harry Redknapp, który od 2008 roku prowadził ekipę lokalnego rywala Arsenalu Tottenham, Rene Girard były trener młodzieżowych reprezentacji Francji, a obecnie szkoleniowiec ekipy Montpellier, z którą w ostatnim sezonie zdobył tytuł Mistrza Francji, Herve Renard selekcjoner reprezentacji Zambii, z którą podczas ostatniego Pucharu Narodów Afryki zdobył tytuł mistrzowski, Josep Guardiola wspaniały trener, który przez ostatnie cztery lata z ogromem sukcesów prowadził FC Barcelonę oraz Jupp Heynckes szkoleniowiec drużyny Bayernu Monachium
Sorry, ale czytanie tego fragmentu boli. Wstawiaj przecinki po nazwisku w takiej sytuacji.
Ponadto od kiedy ktoś zwrócił uwagę na odmianę, a właściwie jej brak, nazwy własnej Fulham, zacząłeś niemal wszystkie nazwiska pisać w mianowniku. To też razi. Trzeba wyczuć, kiedy jak i co w tej sprawie. To nietrudne
.
Podoba mi się to ultimatum dla Wengera. Mądre posunięcie, na które swoją drogą mogliby się zdecydować włodarze Arsenalu. Magiczna data "1996" nie pozwala im się chyba nawet odezwać do Francuza. To błąd, bo dzięki temu czuje się on komfortowo na ciepłej posadce, mimo że nie osiąga nic.
Super pomysł z transferem Correi. Jako komplement powiem Ci, że kiedy zobaczyłem Twój obrazek, na którym Adriano prezentuje koszulkę Arsenalu, sprawdziłem prędko, czy aby na pewno Brazylijczyk wciąż jest w Barcelonie (tydzień byłem za granicą bez dostępu do Internetu i mogłem coś przeoczyć). Świetny fotomontaż. Trochę nie podoba mi się sparing z Ruchem, bo jest bardzo nierealistycznym rozwiązaniem. Ale spuśćmy na to zasłonę milczenia ; P.
Wydaje mi się, że stosujesz zbyt ofensywne ustawienie. Arszawin jako środkowy defensywny pomocnik, Cazorla też w środku pola, a z przodu tradycyjnie jeszcze trzech ultraofensywnych. Z Ruchem może to przeszło (choć też nie bez bólu, bo takie cieniasy strzeliły Ci bramkę), ale w PL i LM już niekoniecznie Ci się coś takiego opłaci.