Autor Wątek: Odbudować potęgę - Arsenal by Song  (Przeczytany 21379 razy)

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
Odp: Odbudować potęgę - Arsenal Londyn by Slay
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 08, 2012, 18:07:15 »
Nie spodziewałem się ,że Ruch może narobić wam tylu problemów. Abbot pewnie wytrzymał oddech niejednych kibiców na stadionie. Potem jednak nastąpiła hiszpańska remontada w której swój udział miał Arshavin oraz Podolski. Pierwsze zwycięstwo w sparingu zawsze cieszy i motywuje do dalszej pracy. Powodzenia. ;)

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 08, 2012, 18:19:31 »
Fajnie graficznie, to po pierwsze ;) To dobrze, że ktoś tutaj pisze na jakimś poziomie, zwłaszcza iż ostatnio w dziale panuje niezła posucha, trochę to ucichło - zapewne przez szkołę... Mam nadzieję, że dział w niedalekiej przyszłości znów nabierze obrotów.
Cóż, mierzyłeś się z Ruchem, wygrałeś, choć spodziewałem się pogromu. 2-1 jest mimo wszystko dość zaskakującym rezultatem, w dodatku niebiescy dość długo prowadzili. W opisie trochę dużo powtórzeń słowa "mecz" :P
Zapowiada nam się ciekawy transfer, mam nadzieję, że dojdzie do skutku.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 08, 2012, 22:40:19 »
dla chorzowian to jeden z najpiękniejszych meczów w historii - zagrać na stadionie Jose Alvade, przeciwko takiej ekipie jak Kanonierzy. dla Gunners to kolejny mecz sparingowy, bez historii, ale okazujący się być dobrym materiałem na pracę domową. zagraliście dość słabo, wynik o czymś świadczy. dziwi mnie jedynie pozycja w zespole Arszawina, ponoć już niedługo ma opuścić Emirates.

Slay

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 09, 2012, 14:23:43 »
26. 08. 2012 | #4
Oficjalnie : Adriano Kanonierem !

O tym transferze mówiono już od kilku tygodni aż do dnia dzisiejszego kiedy to oficjalne strony Arsenalu i Barcelony potwierdziły transfer Brazylijczyka. Adriano Correia, były już gracz FC Barcelony, a obecnie najnowszy nabytek Arsenalu Londyn dzisiaj rano wylądował w Londynie, aby przejść niezbędne testy medyczne i podpisać swój nowy kontrakt z Arsenalem Londyn, który będzie go wiązał z ekipą Kanonierów przez najbliższe cztery lata. Suma o jakiej się mówi, którą władze The Gunners musieli zapłacić Barcelonie za lewego obrońcę sięga 12 milionów euro. Adriano po przejściu badań i podpisaniu kontraktu został zaprezentowany jako nowy zawodnik Arsenalu Londyn. Defensor ekipy The Gunners będzie nosił koszulkę z numerem 17 na plecach. Z tym właśnie numerem przez ostatnie sześć lat występował Alex Song, który niedawno odszedł z Londynu do FC Barcelony. Nowy zawodnik Kanonierów będzie miał szansę na debiut już jutro podczas meczu inaugurującego rozgrywki Premier League pomiędzy ekipą Kanonierów a Evertonem.

Władze Arsenalu po zakupie Adriano nie zamierzają kończyć zakupów tego lata, ponieważ po odejściu z drużyny Vito Mannone, który był trzecim bramkarzem Arsenalu Londyn zwolniło się miejsce na właśnie tą pozycję. W kręgu potencjalnych kandydatów do transferu na Emirates Stadium nie wymienia się zbyt wielu nazwisk. Wydaje się, że najpoważniejszym pretendentem na to stanowisko jest dziewiętnastoletni golkiper Paris Saint - Germain Alphonse Areola, który we francuskiej drużynie ostatnio pokazał się z dobrej strony odnotowując całkiem udane występy podczas okresu przygotowawczego. Dobrą dyspozycję młodego bramkarza dostrzegł Arsene Wenger, który chętnie widziałby Francuza w szeregach swojego zespołu.

Kolejną, tym razem dość kontrowersyjną informacją, która krąży po całym Londynie jest wiadomość o interesowaniu się Raulem Meirelesem, zawodnikiem Chelsea ze strony działaczy Arsenalu. Jak twierdzi jedn z serwisów plotkarskich, Raul Meireles popadł w konflikt z właścicielem klubu Romanem Abramowiczem, co miało by spowodować decyzję Portugalczyka o natychmiastowym opuszczeniu klubu. Całej historii przygląda się szkoleniowiec Kanonierów Arsene Wenger, który chętnie widziałby Portugalskiego pomocnika w szeregach swojej drużyny. Z nieco mniejszym entuzjazmem do całej sprawy podchodzą kibice Arsenalu i Chelsea, którzy jednogłośnie mówią, że ten transfer nie jest najlepszym rozwiązaniem.

Offline Bonito

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 14.02.2010r.
  • vamos barca !
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 09, 2012, 15:05:25 »
Trochę nierealistyczne jest to, że zaraz po przyjściu Adriano wchodzi z marszu do pierwszego składu. Podczas letniego okna transferowego trzeba trochę czasu, treningów i sparingów do tego, a ten dzień po przyjściu wskakuje do składu?

Fajnie zrobiłeś ten obrazek, jaką czcionką napisałeś 'Adriano' ?

Ciekawa plotka nt. Areoli, trzech młodych i na prawdę dobrych bramkarzy w szeregach Kanonierów może siać niezłą jatkę, dodatkowo coraz bardziej może czuć się zagrożony nasz Wojtek ;)

Plota z Meirelesem mi się nie podoba, bo zaraz to będzie drugi Gallas... okrąży wszystkie kluby w Anglii. Z Liverpoolu do CFC, z Chelsea do Arsenalu, a potem może United, City albo Tottenham? ;x

Lepiej go zostaw w spokoju i zainteresuj się jakimś M'Villą, Moussą Sissoko albo Marvin Martinem :d
" border="0

Slay

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 09, 2012, 15:21:11 »
Trochę nierealistyczne jest to, że zaraz po przyjściu Adriano wchodzi z marszu do pierwszego składu. Podczas letniego okna transferowego trzeba trochę czasu, treningów i sparingów do tego, a ten dzień po przyjściu wskakuje do składu?
Gdzie jest napisane, że będzie on w pierwszym składzie ? Napisałem tylko, że
Nowy zawodnik Kanonierów będzie miał szansę na debiut już jutro podczas meczu inaugurującego rozgrywki Premier League pomiędzy ekipą Kanonierów a Evertonem.
Fajnie zrobiłeś ten obrazek, jaką czcionką napisałeś 'Adriano' ?
Premier League ;)

Offline Bonito

• Kierownik drużyny
  • vamos barca !
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 09, 2012, 15:29:32 »
Gdzie jest napisane, że będzie on w pierwszym składzie ? Napisałem tylko, że

No właśnie, a to znaczy, że wchodzi do 18 meczowej ;)
" border="0

Offline Matth3w

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.07.2012r.
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 09, 2012, 15:33:25 »

Van Persie,Torres czy Modrić ! Nie realne,że po przejściu do klubu od razu zawodnik gra ? Nie więc po co chrzanicie takie głupoty,dobra kariera a wy się czepiacie byle szczegółu.

Slay

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 09, 2012, 15:35:48 »
Pierwszy skład to dla mnie pierwsza 11-stka, a nie wszyscy powołani na mecz

Offline Bonito

• Kierownik drużyny
  • vamos barca !
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 09, 2012, 15:55:17 »
Van Persie,Torres czy Modrić ! Nie realne,że po przejściu do klubu od razu zawodnik gra ? Nie więc po co chrzanicie takie głupoty,dobra kariera a wy się czepiacie byle szczegółu.

Van Persie i Torres mieli za sobą treningi, a Modric to akurat wyjątek, poza tym rozgrywał wcześniej się w Tottenhamie, w końcu pod koniec okna dopiero przeszedł do Realu.

Dobra kariera, fakt, ale ja się tylko przyczepiłem do jednej rzeczy, a wy zaczęliście się o to kłócić..
" border="0

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 09, 2012, 16:56:27 »
Z tego co mi wiadomo, Modrić w ogóle nie trenował z Tottenhamem.
" border="0

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 10, 2012, 21:54:06 »
Przeczytałem całość, od początku i powiem, że bardzo mi się podoba. Ciekawie, nie ma przerostu formy nad treścią ani na odwrót :D. Tylko kilka takich uwag:

Harry Redknapp, który od 2008 roku prowadził ekipę lokalnego rywala Arsenalu Tottenham, Rene Girard były trener młodzieżowych reprezentacji Francji, a obecnie szkoleniowiec ekipy Montpellier, z którą w ostatnim sezonie zdobył tytuł Mistrza Francji, Herve Renard selekcjoner reprezentacji Zambii, z którą podczas ostatniego Pucharu Narodów Afryki zdobył tytuł mistrzowski, Josep Guardiola wspaniały trener, który przez ostatnie cztery lata z ogromem sukcesów prowadził FC Barcelonę oraz Jupp Heynckes szkoleniowiec drużyny Bayernu Monachium
Sorry, ale czytanie tego fragmentu boli. Wstawiaj przecinki po nazwisku w takiej sytuacji.

Ponadto od kiedy ktoś zwrócił uwagę na odmianę, a właściwie jej brak, nazwy własnej Fulham, zacząłeś niemal wszystkie nazwiska pisać w mianowniku. To też razi. Trzeba wyczuć, kiedy jak i co w tej sprawie. To nietrudne ;).

Podoba mi się to ultimatum dla Wengera. Mądre posunięcie, na które swoją drogą mogliby się zdecydować włodarze Arsenalu. Magiczna data "1996" nie pozwala im się chyba nawet odezwać do Francuza. To błąd, bo dzięki temu czuje się on komfortowo na ciepłej posadce, mimo że nie osiąga nic.
Super pomysł z transferem Correi. Jako komplement powiem Ci, że kiedy zobaczyłem Twój obrazek, na którym Adriano prezentuje koszulkę Arsenalu, sprawdziłem prędko, czy aby na pewno Brazylijczyk wciąż jest w Barcelonie (tydzień byłem za granicą bez dostępu do Internetu i mogłem coś przeoczyć). Świetny fotomontaż. Trochę nie podoba mi się sparing z Ruchem, bo jest bardzo nierealistycznym rozwiązaniem. Ale spuśćmy na to zasłonę milczenia ; P.

Wydaje mi się, że stosujesz zbyt ofensywne ustawienie. Arszawin jako środkowy defensywny pomocnik, Cazorla też w środku pola, a z przodu tradycyjnie jeszcze trzech ultraofensywnych. Z Ruchem może to przeszło (choć też nie bez bólu, bo takie cieniasy strzeliły Ci bramkę), ale w PL i LM już niekoniecznie Ci się coś takiego opłaci.

Slay

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 11, 2012, 15:26:11 »
Sorry, ale czytanie tego fragmentu boli. Wstawiaj przecinki po nazwisku w takiej sytuacji.
Ponadto od kiedy ktoś zwrócił uwagę na odmianę, a właściwie jej brak, nazwy własnej Fulham, zacząłeś niemal wszystkie nazwiska pisać w mianowniku. To też razi. Trzeba wyczuć, kiedy jak i co w tej sprawie. To nietrudne ;).
Przepraszam, ale nie jestem wybitnym polonistą
Wydaje mi się, że stosujesz zbyt ofensywne ustawienie. Arszawin jako środkowy defensywny pomocnik, Cazorla też w środku pola, a z przodu tradycyjnie jeszcze trzech ultraofensywnych. Z Ruchem może to przeszło (choć też nie bez bólu, bo takie cieniasy strzeliły Ci bramkę), ale w PL i LM już niekoniecznie Ci się coś takiego opłaci.
Zastosowałem specjalnie takie ustawienie, chciałem zobaczyć jak pójdzie mi gra, po prostu było to na zasadzie eksperymentu

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 11, 2012, 15:52:54 »
Przepraszam, ale nie jestem wybitnym polonistą
1. Radzisz sobie z językiem polskim całkiem dobrze, pod tym względem jesteś jednym z lepszych w tym dziale.
2. Nie trzeba być wybitnym polonistą, aby nie robić takich błędów.
3. Skoro uważasz, że nie masz zdolności literackich, po co zabierasz się za pisanie kariery?

Slay

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 11, 2012, 16:04:23 »
1. Radzisz sobie z językiem polskim całkiem dobrze, pod tym względem jesteś jednym z lepszych w tym dziale.
Dzięki za miłe słowa :)
2. Nie trzeba być wybitnym polonistą, aby nie robić takich błędów.
Może i tak, ale małe błędy każdemu mogą się zdarzyć
3. Skoro uważasz, że nie masz zdolności literackich, po co zabierasz się za pisanie kariery?
Nie uważam, że nie mam. Myślę tylko, że są ode mnie lepsi pisarze.

Slay

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 15, 2012, 13:25:44 »
27. 08. 2012 | #5
The Gunners kompletują kadrę - Areola i Elia graczami Arsenalu !

Działacze Arsenalu Londyn po stracie swojego czołowego napastnika oraz kapitana drużyny Robina van Persiego zostali zmuszeni do kupna zawodników, którzy mogą pomóc Kanonierom w odbudowie składu. Do Arsenalu tego lata zawitało już dwóch nowych napastników : Lukas Podolski oraz Olivier Giroud, ale dla szkoleniowca The Gunners jest to za mało i postanowił wzmocnić jeszcze bardziej atak swojej drużyny. W kręgu zainteresowań francuskiego szkoleniowca Arsenalu Arsene'a Wengera znalazło się jeszcze dwóch zawodników : Eljero Elia i Silvestre Varela. Negocjacje w sprawie przenosin graczy do Londynu trwało bardzo długo zarówno z Werderem Brema, klubem Eljero Elii oraz FC Porto, dotychczasowym zespołem Portugalczyka. W ostateczności Arsenalowi udało się dojść do porozumienia tylko z jednym klubem, a mianowicie z Werderem Brema. Transfer Vareli był również bardzo bliski, jednak działacze Arsenalu i Porto nie mogli dogadać się w sprawie kwoty całej transakcji co poskutkowało ich zerwaniem. Znacznie bardziej bezproblemowo przebiegły rozmowy z niemieckim klubem. Angielski zespół za dwudziestopięcioletniego Holendra zapłacił sześć milionów euro. Elia po przybyciu do Londynu przeszedł badania medyczne i podpisał kontrakt, który będzie go wiązał z Kanonierami przez najbliższe cztery sezony.

Zespół prowadzony przez Arsene'a Wengera przed rozpoczęciem nowego sezonu postanowił nie tylko wzmacniać się w linii ofensywnej, ale również w formacji defensywnej. Pierwszym defensorem, który wzmocnił szeregi klubu ze stolicy Anglii przed startem sezonu 2012/ 2013 jest Adriano Correia. Po utracie trzeciego bramkarza drużyny Vito Mannone manager Arsenalu zaczął szukać jego następcy. Uwagę Arsene'a Wengera przykuł bramkarz obecnego wicemistrza Francji, dziewiętnastoletni Alphonse Areola, który podczas sezonu przygotowawczego wzbudził zainteresowanie kilku klubów z czołówki europejskiego futbolu. Do wyścigu po młodego bramkarza oprócz Arsenalu stanęły jeszcze takie kluby jak Inter Mediolan czy Valencia. Ostatecznie władze klubu ze stolicy Francji zaakceptowały ofertę Arsenalu opiewającą na kwocie 1,5 miliona euro. Areola podobnie jak jego poprzednicy po zawitaniu do Londynu przeszedł testy medyczne i podpisał kontrakt. Na mocy kontraktu młody Francuz w Arsenalu będzie przebywał przez dwa lata z możliwością przedłużenia umowy o kolejny rok.
Gdy obaj nowi zawodnicy Arsenalu podpisali swoje umowy nastąpiła ich prezentacja, w której uczestniczyli dziennikarze oraz wierni fani Kanonierów. Elia na tyle swojej koszulki będzie nosił numer 24, a Alphonse Areola 93, numer ten symbolizuje jego rok urodzenia.

Angielskie media oprócz informacji o pozyskaniu przez Arsenal dwóch nowych zawodników podają do wiadomości również bardziej kontrowersyjne newsy. Rzekomo Arsenal Londyn i Chelsea doszły już do porozumienia w sprawie transferu skłóconego z władzami Chelsea Raula Meirelesa. Ta informacja nie cieszy zbytnio kibiców zarówno Chelsea jak i Arsenalu, ale są również zwolennicy tego transferu, którzy mówią, że Meireles może pomóc Arsenalowi w powrocie do dawnej sławy. Informacje, które dotarły do naszych wiadomości są jednak jeszcze nieoficjalne i do rozwikłania całej sytuacji musimy poczekać co najmniej do jutra.

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 15, 2012, 14:54:19 »
Pisać każdy może. Nie Ty decydujesz kto może pisać a kto nie więc takie pytanie jest nie na miejscu.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 15, 2012, 15:15:47 »
Pisać każdy może. Nie Ty decydujesz kto może pisać a kto nie więc takie pytanie jest nie na miejscu.
Widzę, że miałeś ciężki dzień. Spójrz na punkt 1. tamtej wypowiedzi :).

I co Ci padło na główkę, że uważasz, iż w swojej opinii mogę decydować o tym, kto może tu pisać? ;D

@Song - transfery fajne, takie arsenalowe. Ale Areola nie może grać z numerem "93" na koszulce, bo to w Premier League niedozwolone.
A, i zwróć uwagę na nazwę klubu, który prowadzisz ::).

Slay

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 15, 2012, 15:32:06 »
Ale Areola nie może grać z numerem "93" na koszulce, bo to w Premier League niedozwolone.
Nie wiedziałem, muszę to poprawić :)
A, i zwróć uwagę na nazwę klubu, który prowadzisz ::).
Chodzi o Meirelesa ???

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 15, 2012, 15:36:53 »
nie może grać z numerem "93" na koszulce, bo to w Premier League niedozwolone.

a to dlaczego? pierwszy raz o tym słyszę ;P

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 15, 2012, 15:36:53 »