Pytania od piuka od LaCoki.
1) Motywacja to słowo pewnie bardzo dobrze Ci znane, pomysłów Ci nie brakuje. Przez dłuższy czas udzielasz się w tym dziale, dlatego ciekawi mnie czy był taki okres kiedy chciałeś odpocząć od pisania? Zwracasz uwagę na takie rzeczy jak popularność działu, ilość komentarzy czy po prostu starasz się robić swoje najlepiej jak potrafisz?
Motywacja jest rzeczą decydującą o niemalże wszystkim. W połączeniu z determinacją i dążnością do celu daje skutki, o jakie nigdy byś siebie nie przypuszczał, jesteś zdolny do pokonywania granic wyznaczonych Tobie przez innych. Co do okresów spoczynku, to rzeczywiście takowe bywały, w trudnych dla mnie okresach, jednak w miarę szybko starałem się wracać do pisania. W złych momentach mojego życia opisywanie losów mojej pesowskiej rzeczywistości pozwalało mi zabijać przykre myśli, dawało odskocznię od codzienności a ciepłe komentarze użytkowników dodawały otuchy i nadziei, tak samo jak w okresach normalnych.
Co do ostatniej części pytania, to odpowiem, że ostatnimi czasy nie. Choć dział jest w kropce, wierzę mocno, że jeszcze wrócą czasy jego świetności, a tymczasem każdy z nas musi liczyć się z tym, że do wrzuconego posta nie otrzyma odpowiedzi. Jednak nic w przyrodzie nie ginie, a pisanie karier doskonali nasze pióro.
2) Kiedy zaczęła się Twoja przygoda z piłką nożną? Udzielanie się na forum traktujesz zupełnie jako zabawę czy po części to "urzeczywistnianie marzeń" o poprowadzeniu ulubionego klubu? ;]
Tak na dobre to od 2005 roku wnikliwie się interesuję wszystkim co z piłką związane, czyli w momencie osiągnięcia przeze mnie 10 lat. Wcześniej ograniczałem się do gry z kumplami na podwórku, jak chyba każdy z nas. Niewątpliwy wpływ na wielki wybuch zainteresowania futbolem miała moja ukochana Wisła Kraków i jej emocjonujące mecze w eliminacjach do Ligi Mistrzów, chociażby z Panathinaikosem oraz tata, który zaraził mnie pasją do tego sportu. I choć finezyjnym graczem nie jestem, to lubię sobie zagrać(jak każdy), najczęściej ze względu na moją tężyznę, gram na środku obrony jako typowa ściana. W zakresie wiedzy jak wspomniałem myślę, że mam się czym pochwalić, a i wielu rzeczy nie wiem, piłka ciągle nas zaskakuje (za to ją kochamy).
Odpowiadając na drugą część pytania, to opisywanie na forum rozpatruję w wielu aspektach, na wielu płaszczyznach: doskonalenia pióra, zabawy, rozwijania wiedzy o piłce, a nawet tworzenia takiego małego chilloutu w budowie potęgi danej drużyny.
3) Przeciwnik, z którym w PESie toczysz najcięższe pojedynki, to?
Jeśli chodzi stricte o PESA 13 to każdy zespół z czołówki europejskiej piłki. Drażni mnie przede wszystkim to, że zawodnicy przeciwnika zawsze są szybsi od Twoich. Wracając do tematu, to najtrudniejszym przeciwnikiem są Czerwone Diabły, bez podziału na odsłony PESA. Zawsze sprawiali ogromne kłopoty, nigdy mi się nie udało mi ich ograć w zdecydowanym stosunku.
Dziękuję za otrzymane pytania i życzę wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku 2013.